2011. október 9., vasárnap

New Yorker Paint Club Battle Tour

Olcsó reklámkampány ostobáknak

Lázadás és urbán art, mi, hülyegyerekek? Urban Art Battle, jiha! Egy multináci ruházati bolt pénzén? Tényleg fergetegesen elkurvul az önmagára igencsak elfogultan tekintő street artos szubkultúra. Olcsó kis kurvák, agymosott csavarjai a gépezetnek.

New Yorker Paint Club Battle Tour
Lelőhely: Budapest, Filatórigát, Hév megálló

New Yorker, Árkád Budapest
A New Yorker Paint Club Battle Tour budapesti eseménye 2010 szeptember 15-én, szerdán, a Szimpla kertben került megrendezésre. Az egyik sarokban két vásznat állítottak fel, erre alkotott a két darab kétfős csapat, melyek közül egyik a Post Popular Painter, másik pedig a 2 Headed Giraffe nevet választotta magának. Előbbi két graffitis srácot takart, utóbbi pedig egy fiú-lány párost, akiknek az ég világon semmi közük nincs a graffitihez. Mivel urban art versenyként lett meghirdetve a rendezvény, ráadásul még csak nem is festékszóróval, hanem filcekkel alkottak, ez nem jelentett feltétlen hátrányt, igaz, a graffiti és street art műfajt eddig távolról csodáló versenyzők a festékkel töltött pumpás filcekkel is életükben először találkoztak, s ez néha látszott is rajtuk. Elmondásuk szerint egyébként mindannyian egy-egy külföldi portfólióoldalon találkoztak a rendezvény hirdetésével. (...) 


 Amikor az idő lejárt, a néhány lelkes néző kapott némi időt szokni a látványt, illetve köszörülni a torkát, ugyanis a klasszikusnak számító "kinek hangosabb a rajongótábora", általában teljesen értékelhetetlen, ezúttal egy decibelmérőnek köszönhetően talán félprofinak nevezhető megoldással került eldöntésre a sorrend. A különbség nem lett nagy, 107 és 112 decibel értéket mért az eszköz, így utóbbi értékkel a Post Popular Painter csapat alkotása (tehát a képeken a bal oldali rajz) került ki győztesnek, megkockáztatom, hogy megérdemelten. A nyeremények között a 100 eurós New Yorker vásárlási utalvány, óra, cd és markerek mellett egy igen helyes érem is helyet kapott, melyet elővéve biztosan mindig kellemes emlékként gondol majd mind a négy versenyző az eseményre. (http://graff.blog.hu)  

Reklámmentes Budapestért, reklámmentes közterekért oldal a Fészbúkkon

Nincsenek megjegyzések: