2011. október 11., kedd

UTV webkamerák Budapesten

Budapest forgalma - utv.hu
(közlekedési képinformációs portál, nézegessen dugókat)

Helyszínek:

Pest: Flórián tér, Döbrentei tér, Margit híd budai hídfő, Széna tér, BAH csomópont, M1-M7 bevezető

Buda: Árpád híd pesti hídfő, Astoria Örs vezér tere, Oktogon, Nyugati tér, Üllői út - Ferenc krt (Corvin), Hősök tere, Erzsébet híd pesti hídfő, Hungária krt. - Kerepesi út, Blaha Lujza tér, Könyves K. krt. - M5, Könyves K.krt. - Mester u., Hungária krt. - Thököly út, Üllői út - Ecseri út, Erzsébet tér, Nagyvárad tér (kattintson ide)


frissítés:


Megint nem adott élő képet az UTV a tüntetésről


Index
2011. október 23., vasárnap 16:31 | 
|


Ahogy a március 15-i, Egymillióan a magyar sajtószabadságért első nagy tüntetésén, úgy a vasárnapi tüntetésről sem adtak élő képet az UTV kamerái. Skultéti Péter, a szolgáltatást működtető cég vezetője az Indexnek azt mondta: senki nem támogatja őket, így pénzhiány miatt nem működnek a kameráik épp a Szabad sajtó úton. A kamerákat ugyanakkor megjavították volna, ha a közszolgálati tévé igényt tart az október 23-i képeikre.


Az UTV Közlekedési képinformációs portál kamerái érdekes módon már megint meghibásodhattak, ugyanis – akárcsak március 15-én – most sem lehetett élőképeket látni az Egymillióan a sajtószabadságért tüntetéséről. A kamerák a Szabad sajtó utcai események közvetítése helyett egy ismeretlen dátumú, éjszakai képsort adtak délután. A többi kereszteződésről ugyanakkor élőképeket lehetett látni.


A kamerák azért nem működnek, mert sehonnan nem kapunk támogatást, nem tudjuk megjavítani a berendezéseket – mondta az Indexnek Skultéti Péter az UTV-t üzemeltető Mobilkép Kft. ügyvezetője. Mint mondta, a kamerák javítása drága, daruk is kellenek hozzájuk, és erre nincs pénzük.


Kérdésünkre, hogy a többi kamerájuk akkor miért működik, Skultéti azt felelte: az csak a véletlen műve, hogy pont a belvárosban, a Szabad sajtó úton romlottak el a kamerák. "Nekünk is érdekünk lenne, hogy minél többen nézzenek minket. A 2006-os tüntetések idején például 40 ezres látogatószámunk volt" – mondta az ügyvezető.


Skultéti elmondása szerint négy éve próbálják meggyőzni a döntéshozókat a fővárosban, hogy ők közsszolgálati feladatot látnak el, de máig nem sikerült ehhez támogatást szerezniük. Legutóbb felajánlották a közszolgálati televíziót működtető alapnak, hogy kameráikat megjavítják, és október 23-án használhatják az UTV élőképeit, de erre nem tartottak igényt, mondta Skultéti Péter.


A márciusi tüntetés után azt állították a közlekedési képinformációs portál honlapján, hogy semmiféle titkos konspiráció nem állt annak a hátterében, hogy az UTV kamerái nem mutatták a tüntetés képeit, hanem egyszerűen csak technikai problémáik voltak.


Mint írták, "egyesek politikai megrendelésre, a kormánytól való félelmünkre gyanakodtak, mások úgy vélték, hogy nem ébredtünk fel és még nem kapcsoltuk be a rendszert." Közleményük szerint viszont csak műszaki hiba történt a rendszerükben.


"Az UTV rendszere az interneten és internettel kapcsolatban fellelhető legkorszerűbb technológiákat és protokolokat használja. Hazánkban a ’90-es évek elején megjelenő internet azonban nem az élő képközvetítésekre lett kialakítva és manapság sem igazán a legalkalmasabb erre. Meghibásodás esetén azonban ezek az internetes technikai csökevények azonnal megmutatkoznak pl. abban, hogy a rendszer az utolsó hibátlan képsorozatot ismételgeti a javításig, cseréig" - áll a honlapjukon.


Az utv.hu-ra felrakott elnézést kérő levél szerint a szélsőséges időjárási viszonyok és az eszközök élettartama miatt mennek tönkre kamerák, de ezek cseréjét egyenként nem tudják elvégezni anyagi okokra hivatkozva

Nincsenek megjegyzések: