2011. október 7., péntek

Kétfarkú Kutya a Gondozóban

Gondozó a nyócban
Gondozó Kert
cím: 1084 Budapest,
VIII. kerület, Vajdahunyad utca 4.
 (a VIII. kerületi önkormányzati hivatal mellett, a hajléktalanellátó előtt)
nyitva tartás: estétől hajnalig (hivatalosan: 14-02)

 Bámészkodjon velünk, élményekkel és gondolatokkal gazdagodjon, valamint szellemiség. A Kétfarkú Kutya nyolckerületi garázdálkodásairól vetített képekkel való személyes beszámolóra érkeztünk, oszt a sok röhögés közepette sör sört követett, nem lányos anyukáknak való hely. Ahogy a Kétfarkú mondhatná: gyere te is utcaművésznek, barátom, te is lehetsz sztár.

Bringabarát kocsma, akaszd a falra. Szönyeg a padlón, lomtalanított bútorok, csócsó, a klozet törtcsempés burkolata megér egy húgyozást. Romkocsma, bármit is jelentsen.

Kétfarkú Kutya Párt a Gondozóban
A Gondozó Gaudi által tervezett piszoárja
street art helyett kocsma art 
Gondozó lazításra és csócsózásraMivel a Tűzraktérben - az ismert okok miatt - több hónapja nincs lehetőség vendéglátóipari egység működtetésére, az ottani csaposok a nyolcadik kerületben találtak maguknak újabb udvart és munkát. Ez a hely a Gondozó kert, ami a Vajdahunyad utcában, a Nagykörúton túl található (emlékeztetőül: a Körút másik oldalán üzemel a nyolcadik kertület első romkocsmája, a MixArt). 


 A körülmények nem nevezhetők idillinek - szemközt egy hajléktalanszálló, (ez az épület pedig szociális gondozó volt ezt megelőzően) a szomszédok miatt nem lehet csutkára tekerni a zenét, ezek viszont ne riasszanak vissza senkit, hiszen a látványért és a bensőséges hangulatért megéri elzarándokolni ide. A borostyánnal befuttatott tűzfalat fényfestés díszíti (nekünk beugrott a látványról a hajdani Corvin mozi mögötti WB) és lesz majd egy kis halastó is. (Meg youth hostel az emeleten, koncertterem a hangárban). De ami már most is van, az a csócsó, jazz koncertek csütörtökönként, DJ-k pénteken is szombaton. 


 Vállalkozó kedvűeknek pedig érdemes kipróbálni a Gondozó kertben működő "paraparkot" - a jéték lényege, hogy egy három-négy fős társaságnak egy óra alatt kell különböző rejtvények megoldásával kijutni egy bezárt pincehelyiségből, mintha egy számítógépes játékot játszanánk, csak itt élőben lehet a borzongásokat átélni... (romkocsmak.hu)

Nincsenek megjegyzések: