2010. október 7., csütörtök

Szigethalom, V. Magyar-Viking Találkozó

V. Hungarian-Viking Summit

kép forrása
S z i g e t h a l m i  H í r a d ó
Önkormányzati Havilap
Nemzetközi Viking Fesztivál - Szigethalmon

o Szent István király testőrségének haditábora
o Jurtafalu, viking és szász sátrak
o Korabeli kézműves bemutatók és vásáro Étel-ital kóstoló, középkori zene
o Korabeli játékok, ügyességi feladatok
o Viking futóverseny és "vérfoci"
o Magyar íjászok és varég vikingek bajvívásai és hadi jelenetei
o Vikinghajózás a tavon, szakállszépség-verseny
o Este fáklyás, dobos-dudás felvonulás
Programok: Belépődíj: 500Ft (Szigethalmi lakosoknak ingyenes!)

Aszta, erről is lemaradtam, pedig az ilyen kosztümös rendezvényeken mindig feltűnésmentesen be lehet karmolni, arccal előre, sárig. Majd jövőre. Képeket itt talál, érdemes megnézni, kapható nemezből készült kis jurta is, ott a helye a vitrinben, a labdával játszó kisdelfin mellett.

1. Hoppá, ezért érdemes beleásnia magát az embernek a wtf. viking-magyar kapcsolatokba:

Svédország őslakossága a "normann", akiket később mint vikingeket a" vizek királyaként" emlegettek. Harci technikájuk a szittya-hunokéval megegyezik. Antropológiai hovatartozásuk is a szittya-hunokéval megegyező. Kr. e. 3000-ben tűnt el Európából a koponyatorzítás ami a szittyákra és a hunokra volt jellemző majd a hunokkal tér ismét vissza. Gottlandon is találtak ilyen torzított koponyát a viking időkből. (ostortenet.blogspot.com)

2. Hohohohohopppá:

A Vikignek Leif Ericcson vezetésével átkeltek az Atlanti Óceánon. Majd kereskedelmi kapcsolatot építettek ki Amerika őslakóival. Leif Ericcson a Viking gyarmatosítók vezérének az apja Vörös Erik volt de volt neki még egy nevelőapja is. A neve Tyrkir volt."Tyrkir" kistermetű, lapos arcú éles szemű ember volt, jártas minden mesterségben...". A Tyrkir nevű ember a vikingek számára idegen nyelven beszélt, és amikor Izlandon járva felismerte a vadszőlőt, először olyan izgatottan beszélt -mégpedig a saját nyelvén-, hogy a többiek semmit sem értettek belőle. Majd lefordítva mondta: "... szőlőtőkéket és venyigéket találtam". A vikingek nem ismerték a szőlőt, ők mézsört ittak. És a venyige az tipikus magyar szó. És a másik dolog. Kistermet, lapos arcú és éles szemű ember és ez melyik népre illik? A pusztai népek jellemzője volt. És Tyrkir a Türk szóra hasonlít. És a bizánci történetírók a magyarokat Türknek nevezték. Tehát Tyrkir magyar volt.
(...)
Ebből is látszik hogy a magyar név régen jelentett valamit. nem pedig azt, hogy itt már szinte Szodoma és Gomora. Budapest és Magyarország már kezd inkább Jehova országa lenne Mária országa helyett. Hisz ott voltunk Amerika felfedezői között.
(arvisura.blogspot.com)




cím: Rákóczi utca, 2315 Szigethalom‎

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Spes mea Christus!

Névtelen írta...

Beszólás?

Mennék, de alig lesznek vikingek, jobbikos meg annál több! :-(

BB írta...

höh, az ideiről lemaradtál, szeptemberben volt. Jobbikosok meg nem harapnak.