2010. október 2., szombat

A President Hotel elegáns ponyvareklámmal

Gerendás József
kép forrása: vastagbőr
Egy kis békétlenkedés, irigykedős rosszindulat, kikapcsolódásképpen, amíg a Nagy Téma be nem esik: a kilencvenes évek sztárjai kedvenc szállodájának tulaja láthatóan nem a visszafogottság, szerénység és városképvédelem szakon tanulta a szakmát.

Jó bornak is kell a reklám, na de ekkora? Fél utcát betakaró lepedő? Hánemá! Tényleg ennyire beszólt a válság és a Hold utcába tévedő, gyér számú turistát próbálják becsalogatni a helikopterleszállós szálloda (Hotel President Budapest) tetején üzemelő étterembe? Csak a jóhiszeműség véd meg minket attól a gonosz téveszméktől, hogy az óriási molinók láttán csupán azért nem kapnak merevedést az V. kerület Illetékesei,, mert történetesen Gerendás József ugyanitt önkormányzati képviselő.

Hotel President Budapest IBSSA minősítés a Hotel Presidentnek: 5 csillagos biztonság a Hotel Presidentben.

frissítés az urbanistáról, hoppá:

a helikopter leszálló mellett és ellen is vannak érvek, engem csak egy dolog bosszant: nem emlékszem, hogy bárkit is megkérdeztek volna a véleményéről egy lakossági fórum keretében. A szálloda tulajdonosa Gerendás József (lásd: tranzitonline.eu/2/hirek/hirek/2009-08-24/budapest-legujabb-luxus-szallodaja-a-hotel-president ) aki azonos a Belváros-Lipótvárosi önkormányzat képviselőjével. www.belvaros-lipotvaros.hu/index.php?pg=_kepviselok&id=29 Kíváncsi lennék, hogyan kapta meg az engedélyt.

Shalom szálloda zrt, belváros, Budapest, Gerendás József, Hold utca, Hotel President, luxus, Magyarország, molinó, Nemzeti Bank, panoráma, reklám, V. kerület, vendéglő, étterem

Shalom szálloda zrt, belváros, Budapest, Gerendás József, Hold utca, Hotel President, luxus, Magyarország, molinó, Nemzeti Bank, panoráma, reklám, V. kerület, vendéglő, étteremdiningcity.hu:
Budapest Panorama Terrace Étterem



A belvárosi Hotel President egyedülálló helikopter-leszállópályája már önmagában is különlegessé teszi az ötcsillagos szállodát. Eleinte kizárólag rendezvényhelyszínként szerepelt a tervekben, ám miután az olasz származású énekes, Erox Martini itt forgatta a Donna Presidente című videoklipjét, melyben az előadó és hölgy partnere a lenyűgöző panorámájú teraszon felállított étteremben fogyasztja el vacsoráját, úgy döntöttek, érdemes lenne az ötletet nagyban is megvalósítani.


A tető tehát nappal továbbra is kilátóteraszként működik, ahonnan a külföldi turisták gyönyörködhetnek a hotellal szemközt álló Magyar Államkincstár impozáns, Zsolnay-majolikával díszített homlokzatában. A Lechner Ödön tervezte épület teteje ugyanis az utcaszintről nem látható, így az igazi élményért kénytelenek vagyunk a magasba emelkedni. Éjjel pedig exkluzív étteremmé alakul, ahol a nemzetközi konyha ínyencségeit kóstolhatjuk meg a kivilágított belváros - azaz, egész Budapest - látványával fűszerezve. A mobil bútorzatnak köszönhetően a tetőn kialakított étterem könnyedén visszaváltoztatható leszállópályává, így rossz idő vagy egy gép érkezése
esetén a tér pillanatok alatt szabaddá tehető. Tehát, ha egy igazán különleges élményre vágyunk, akár fentről, akár lentről érkezünk, érdemes elidőznünk egy kicsit "a belváros tetején".

Shalom-Szálloda Rt. - Hotel Hold - hotel
Cím: 1054 Budapest V. kerület, Hold u. 5.
Telefon: 472-0480
Web: http://www.hotelhold.hu

Shalom Szálloda Zrt.
1 kis "érdekesség" a nyalánkságok kedvelőinek:
"Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselõ-testülete
19 igen szavazattal, egyhangúlag úgy dönt, hogy a 825/2006. (VII.13.) Képviselõtestület határozattal meghirdetett, több, üresen álló nem lakás céljára szolgáló helyiségcsoport
elidegenítésére kiírt nyilvános egyfordulós
pályázatra a -24782/0/A/21 hrsz-ú, Hold u. 3. pince alatti
ingatlan vonatkozásában,a beérkezett érvényes ajánlatok ellenére a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

majd pedig...

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselõ-testülete
19 igen szavazattal, egyhangúlag úgy dönt, hogy a 18/1995. (VII.14.) B-L.Ö rendelet 9.§ (1) bekezdése alapján hozzájárul a -24782/0/A/21 hrsz-ú, Hold u. 3. sz. alatti 54nm
alapterületû, raktár megnevezésû, pince ingatlan
Shalom Szálloda Zrt. részére történõ elidegenítéséhez forgalmi értéken 3.445.200,-Ft Áfa, vételáron, a vételár egyösszegû megfizetésével."

tehát 76.560 HUF/nm a Hold uccában. (ok, pince) WOW!
Én adnek érte 80e-t is, dehát nem vagyok tagja a klubnak...:p
(és én kérek elnézést!)

Nincsenek megjegyzések: