2011. február 28., hétfő

Luongo biciklibolt IV. rész, az eposz folytatódik

Vihar a biliben.

Régóta szájkaratézunk a Luongo Kerépkpárbolttal, kommentben, emilben, h takarítsák már el az Istenszerelmére a köztéri reklámbringájukat. Egyrészt utáljuk a köztéri reklámozást, másrészt nem láncolunk bringát élő fához, harmadrészt ez a roncs egyre kontraproduktívabb, mint reklámhordozó. A küllemére gondolok, természetesen. Köszönjük a fotót a Gergőnek a Grundaktívtól, sunyin elloptuk.

kép forrása: grundaktiv.hu/kopas

Letolás, letegezés, vad küzdelem a mondatszerkesztéssel. Népszavazással döntsünk a biciklibolt illegálisan kihelyezett reklámjáról?

Szerbusztok! Először is köszönjük az igen kulturált "városvédőhöz" méltó észrevételeteket a kilakatolt kerékpárhoz! Azt gondoljuk, hogy hatékonyabb lenne a munkátok ha fenyegetőzés és trágár szövegek írása helyett felvennétek a kapcsolatot a szép Budapestünk élcsúfítóival! A mi esetünkben arra kérünk benneteket várjunk egy-két kulturáltabb hozzászólást!Természetesen ha sok városlakó társunknak szúrja a szemét azonnal eltávolítjuk! További sok sikert kívánunk munkátoknak! Fehér Tamás és Fehér Sándor Luongo kerékpárbolt

Néhány órával később újabb hozzászólás. Példamutató lakatolás, környezetbe illő szín, valamint eszmefuttatás a nagyságrendekről. Tkp. ha jobban megnézzük, ez egy közterületen tartott kerékpár. És a mi kurva anyánk, amiért a kisgecik helyett nem a nagygeci vizuális környezetszennyezőkkel foglalkozunk ráérő időnkben: a mobil és kevésbé mobil óriásplakátokkal.

Sziasztok! Szerintem sem pont a Luongo bringájával kellene kezdeni a nagytakarítást, hiszen senkinek sincsen útban, színével is illeszkedik a környezetébe, ráadásul példamutatóan lakatolták le.
A közéri szemétről nekem egészen más jut az eszembe. A közterületen tartott kerékpároknál pedig nagyságrendekkel jobban zavarnak a az igazán nagy felületű, állványra szerelt hirdetések és a teherautókkal körbe-körbe szállított óriásplakátok!
További jó munkát: Dacos Pál


Kapcsolódó bejegyzések: Luongo 1. nekifutás + Luongo 2. nekifutás + Luongo 3. nekifutás
valamint az Oktogonon fellógatott bicikliváz, amit Szőke Ciklon & Co egy erővágóval eltávolított. Köszönjük a sütiket is. + a csekély tehetségű bringafetisiszta street artja

Luongo Kerékpárbolt és Szerviz
cím: 1136 Budapest, Raoul Wallenberg u. 1.
Honlap: www.luongo.hu
Email cím: luongo.kerekpar@gmail.com

Roncsbringa lelőhelye: Alsó Pesti Rakpart, Margit híd pesti hídfője, a bicikliút mentén.

Következzék Hitler és a féknélküli fixik problémája! Nazi cops!


Embedding disabled by request, de már dolgozunk a megoldáson, mert van megoldás :)

frissítés, Kükü jelentkezett Critical Mass néven a facebookon. Milliók állnak mögötte, tehát támogatja a köztéri reklámozás ezen módját:

Critical Mass Hungary Tök jó ez a bringa, kár hogy szétszedték, sokáig ép volt. Ha annyira zavarna a "szennyezés", felszednéd alóla a nem lelakatolt szemetet. Meg hát fura ezt a posztot a facebookon olyantól olvasni, aki az utóbbi 24 órában 31 poszttal öntötte nyakon a környezetét.
5 órája · Nem tetszik · 1 személy

Critical Mass Hungary De tudod mit, igazad is lehet, többen többféleképpen láthatjuk ugyanazt, de ez a stílus alpári. A Luongo közölt válaszlevele viszont tök normális hangnemben íródott.
Kükü
5 órája · Nem tetszik · 2 ember

Budapesti Belváros kedves Kükü, nekem autókereskedésem van. Ha kiakasztok a városban néhány autóalkatrészt, akkor az is tetszeni fog, remélem. Csalódtam benned, nem csak a Critical Mass régebbi lefújása miatt (benyaltál a rendszernek).
3 perce · Nem tetszik · 1 személy

Budapesti Belváros Pontosabban Gyurcsánynak. Megérte?
kedd, 19:32 · Tetszik

Critical Mass Hungary Örülök hogy csalódtál bennem. Én nem tudok benned, míg be nem mutatkozol. Hacsak nem te vagy maga a Budapesti Belváros. Amúgy mindig azon rugózunk leginkább amit magunk is épp úgy csinálunk. Ez itt is igaz. Spammerként egy spamen háborodsz fel. A Gyurcsányozásra nem is tudom mit írjak. Ki az? Valaki aki fontos neked, hogy emlegeted?
Sajnálom hogy nem tetszett a véleményem a Luongo bringájáról, tiszteletben tartom ha te mást gondolsz, de vállalom mert az én véleményem. Ahogy a 2006-os döntésem is az enyém, bár a meghozatala előtt sok ember tanácsát kikértem. Ma sem vinnék utcára fix útvonalon felvonulni embereket (köztük gyerekeket) olyan helyen ahol előtte több napig épp abban az időben könnygázzal oszlatnak más tüntetőket. Hogy te ezt megtennéd, egy cseppet sem zavar. Én egyszerű felelőtlenségnek tartom, és sosem bántam meg hogy így döntöttem, ma is ugyanezt tenném.
Még írj valami frappánsat, aztán lépjünk tovább ezen.
Kükü
kedd, 22:30 · Nem tetszik · 3 ember

Budapesti Belváros Ezért a Gyurcsányozásért elnézést kell kérnem, nem tartozik a témához, csupán vágtázni kezdett velem a hintaló 10 sör után.
18 órája · Nem tetszik · 2 ember

Budapesti Belváros szóval: 1. Támogatod a gerilla köztéri reklámozást.


2. A bringások mellett az autósok is hirdethetnek? Mivel a szabadságot nem lehet egyesek (egyes bringaboltok) privilégiumává tenni, akkor mindenkit megillet a köztér magáncélú, kommerciális felhasználása. Különben még bringásfasizmusról és kettős mércéről habognának némelyek, ugyebár.


3. Ezek szerint támogatsz mindenféle köztéri reklámozást, engedélyeset és engedély nélkülit, tehát holnap teleszórhatom a várost kilakatolt autóajtókkal.


A félreértések elkerülése végett: semmi közöm egy elhunyt bringaversenyző nevével nyomululó bringabolthoz, sohasem jártam ott és ezek után nem is fogok. Nem ismerem őket, csupán a közteret védeném a reklámszeméttől meglehetősen csekély eszközökkel (pl. levágni az illegálisan kihelyezett molinókat).


http://belvaros.blogspot.com/2010/11/budapest-megtisztitasa-kozteri.html


A biciklibolt makacssága mellett az zavar, hogy a többnyire erősen környezettudatos bringások milyen ostobán reagálnak, ha saját (vélt) érdekeiket kell megvédeni. Ezért sikerült már négy poszttal szerepelni a Luongonak a blogomon. Nem a konkurrencia ármányáról van szó, hanem saját vak makacsságukról.


Mindemellett nem feledkeztem meg róla, hogy a nagy szennyezők a politikusokkal összefonodott köztéri hirdetők, az outdoor média.


http://www.facebook.com/home.php?sk=group_152589574795747


Takarítsuk ki a reklámmaffia szemetét a városunkból, harcoljunk egy élhető Budapestért! Le a vizuális környezetszennyezéssel, le a reklámzajjal. A közterület a városlakóké és nem kapzsi politikusok és lelkiismeretlen reklámcégek agymosó homokozója.

Ez volt a reklám helye.
17 órája · Nem tetszik · 1 személy

Critical Mass Hungary Hát ez frappáns lett.
Bigup+Peace! Kükü
15 órája · Nem tetszik · 1 személy

Critical Mass Hungary Hát nekem valóban vannak fokozataim a köztér magáncélú használatára, és ez a bringa nem üti meg az ingerküszöböm. De elfogadom a véleményed, a tevékenységed pedig kifejezetten nagyra tartom. A kilakatolt autóajtó is zavarna, mert az nem illik a városképbe, nem úgy mint egy kilakatolt bicikli.
14 órája · Nem tetszik · 1 személy

Budapesti Belváros akkor kénytelen leszek egy egész autót kilakatolni :))) az autó uralja a városképet, tehát illik a városképbe, akár az óriásplakát. Szal sztem az oly környezet(ön)tudatos bringásoknak kellene példát mutatni önfegyelemből, oszt a bringaboltosokat is bringásoknak tekintem. Nomindegy, le az Auchannal, éljen a láp és összes lakója, maj' iszunk és nem húzzuk egymás haját (bocsi:))))) Témát zárhatjuk.
13 órája · Nem tetszik · 1 személy

Critical Mass Hungary Minden jó ha vége jó.
Ha találkozunk majd szkanderezünk. :)

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Én minden nap arra járok (biciklivel), de csak ebből a postból tudtam meg, hogy mit reklámoz a bringa.
Ettől függetlenül nekem tetszik az ötlet és a megvalósítás is, de vagy el kellene most már távolítani a roncsot, vagy időnként karbantartani, mert most már tényleg ronda.

Névtelen írta...

Javaslom a beszélgetésben rejlő végtelen lehetőségek felfedezését. Tamásék tök jó arcok, bementek, és elmondjátok a véleményeteket kultúremberhez illően, és valószínűleg jó hangulatban távoztok valamilyen megoldással a tarsolyotokban. Ez így primtív szájkarate, amin lehet otthon dühöngeni, de ettől nem lesz jobb, nektek sem.

BB írta...

Tamásék tök jó arcok, bemegyek, igen, jó hangulat

Névtelen írta...

Tegnap arra tekertem, még mindig ott rohad. Miért nem vágjátok le és láncoljátok az ajtajukhoz?

BB írta...

sokadik nekifutásra végre válasz érkezett az önkormitól, már gondolkodnak rajta, hogy milyen jogi következményekkel jár, ha eltávolítják

BB írta...

no, kémeink jelentése szerint
végre leszedték a reklámroncsot