2009. december 9., szerda

Worst of Budapest: Vezér úti cigánycsandala

"A boldog milleniumi békebeli időkben, mikor még kapitalizmus épült a feudalizmus helyén és nem fordítva, mint ma, akkor az Országház tervpályázatában az szerepelt, hogy a magyar história összes daliás korszaka mutatkozzon meg az épület pofázmányán (emiatt lett eklektikus). Talán a Borsszem Jankó vagy valamelyik másik korabeli szatirikus lap karikatúráján készített is pont valami hasonló épületet a kiírás szószerinti értelmezése alapján.


No hát kicsit megkésett a dolog. Ha valami véletlen folytán a mai Parlamenttel történne valami, még mindig van hova áthurcolkodni."
(Trurl)


A jól megolajozott önkormányzati adminisztráció elnéző mosollyal hagyja Zugló még megmaradt családiházas-zöldövezeti jellegét lakótelepire cserélni: a mohó lakóparkos maffia erősen igyekszik.

Következő képünkön egy grandiózus, keleties-barokkós-bástyás, deluxe aranyozott cigányfityisz emelkedik ki a magyar síkságból, bemutatva a kerület építészeti szabályozásának, egyúttal minden kispolgári csökevénynek a jóízlés terén. A lakodalmas zene építészeti manifesztációja, vulgar display of power.

Tekintsd meg, majd ki töröld diplomáiddal a segged, kisgecó.

Budapest, Vezér út, nem is olyan rejtett építészeti csodák
cigánypalota Budapesten
Zugló természeti szépségei
megcsináltuk!
a jólöltözöttség nem pénz kérdése
Lelőhely: Vezér és Bazsarózsa út sarka

Kapcsolódó építészbűnőzés: a Fehér Ház Budapesten, az átépített KOGART ház, Hattyúház, Rajk handabandája a Lehel piacon


P.s: kurva foschtalicska építész, Kazahsztánba vele!

3 megjegyzés:

Fingáz Klaudia Dzsinó, testművész írta...

"A jólöltözöttség nem pénz kérdése"

zsuzsenka írta...

jesszusom... ilyet utoljára Erdélyben láttam Bánffyhunyad környékén. akkor még azt hittem legalább ilyen nincs itthon :S

BB írta...

Isten hozott Bozgoriába