2009. december 29., kedd

Ipolyszalka, tájház, pálesz

Ipolyszalka, Szalka, Felvidék, Szlovákia, étel, ital,  Ipoly, tájház olcsó, pálinka, sör Volt egyszer egy nyár, oszt berúgtunk.

Nagyon barátságos hely az ipolyszalkai tájház, órákra beragadtunk, miközben evezős karavánunk türelmét vesztve otthagyott minket a helyiekkel vegyülni.
A szubjektív, de pozitív megítéléshez valszeg az itt elfogyasztott töméntelen pálesz+ser kombó is hozzájárult, az igaz utat meglelvén. Végül csak a pálinkáskészlet elfogyása tudta indulásra késztetni társaságunkat Az alkoholizálás mellékhatásaként aznap háromszor borultunk a szerencsésen csak térdigérő Ipolyba, dícsértessék a szárazság, de mitől határfolyó ez a patak? A harmadik borulásnál feltünően vidám horgászok fél lityő páleszt adományoztak nekünk, amolyan szépségdíjként. Bearanyoztuk a napjukat, azt mondták.

Összefoglaló: finom lepény, barátságos helyiek, pöti árak, vízitúrázók számára kötelező megálló. Maximális pontszám, hibátlan.

Cím:
94361 Salka 337, a Budupestra rea meneh hodu utu rea
Slovakia-EU

drótposta: tajhaz.szalka@zoznam.sk
távbeszélő: 00421 907 404 576

5 megjegyzés:

airdace írta...

Ohh, azt már én is felfedeztem magamnak egy egynapos Dunakanyar-tekerésem alkalmával, mikor éhesen megérkeztem Szalkára, és csak a tájházat találtam nyitva. De náluk sem volt sok minden, így felajánlották a hűtőben lapuló kocsonyát. És persze a pálinka sem maradhatott ki, pedig erősen tiltakoztam ellene mint a forgalomban résztvevő kerékpáros :)

BB írta...

Mr. Erdész, és az a szuocreál hodályt a falu közepén, na, azt ismeri? Megnézem, hátha vannak képek róla.

Az a gangos cucc, na, a metamorfózisokból, nagyon kájzerzsír, erősen csodálkozom, mint Bálám csacsija, h még nem fedeztem fel ezt a városi blogot :)

BB írta...

nem szocreál a kocsma, csak rusnya, modernista hodály :)

Unknown írta...

Sziasztok, én Szalkáról származom, nagyon szép hely. Sajnos mar nem lakom ott, de 24 evet töltöttem ott, néha visszajárok szüleimhez, járom a falut és környékét a családdal. Apámnak van pincéje is sok finom nedűvel. igazából csak azt szerettem volna írni, hogy gyönyörű hely és sokszor hiányzik.

BB írta...

Amint kiolvadnak a megfagyott golyóink, megyünk a hagyományörző szalkai berúgásba :) persze, mint forgalomba résztvevő kenus, ezt senkinek sem ajánljuk