2009. december 19., szombat

Le Jardin de Paris: magyarosch

I. kerület, Le Jardin de Paris, étterem,  vendéglő,  etetés, étel, ital, Vár, Várnegyed, gasztró, gasztrónomia, drága, kulináris    I. kerület, Le Jardin de Paris, étterem,  vendéglő,  etetés, étel, ital, Vár, Várnegyed, gasztró, gasztrónomia, drága, kulináris    Párizs kertje 8(

Ha valaki Budapesten Párizsra vágyik, akkor az a leghelyesebb, ha odautazik, Párizsba.

A Le Jardin de Paris nevű szurrogátum frankófóbiát okozna még a románoknak is, pedig nekik Trianon egészen másról muzsikál. Röviden: igénytelen, lerobbant és koszlott hely. Állítólag francia a Patron, de ezt az fenntartással kezeljük: a vendéglő hagyományőrző módon a lehúzos helyi vendéglátás hagyományait követi. Egy repkénnyel befuttatott álomszép udvarban murvával felszórt talaj, mókás igénytelenséggel összeeszkabált pulttal. Konyha: t. bíróság, nem emlékszünk.

"ahol aztán tényleg minden echte francia"

És az árak. No, az ár/érték arányt már személyes sértésnek érezzük, inkább abbahagyjuk a beszámolót. Akkor már inkább a Meki, ott általában a kló rendben van.


cím: 1011 Budapest, Fõ u. 20 (a Vár tövében, a Lánchíd budai hídfőjétől két percre, a Francia Intézettel szemközt)

Nyitva: 12-24h
Telefon: 201-0047
honlap: www.lejardindeparis.hu

Tovább: est.hu, kocsmablogunk,

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

hull a hó és hózikk

diningguide.hu írta...

Le Jardin de Paris
párizsikert
Igen, kis pével, a hírhedt felvágottat felidézve vagyok kénytelen némi tréfával enyhíteni csalódottságomat. A felvágott szerepeltetése az igénytelenül eklektikus, se nem bohém, se nem bisztró, se nem rusztikus belső stílusára is vonatkozik.