2010. szeptember 22., szerda

Zöldterület beépítése: még megvan a platánfa

blog, Budapest, Csarnok tér, Ferencváros, Gegessy, Nagyvásárcsarnok, parkolóház, földalatti parkoló,  Vásárcsarnok
blog, Budapest, Csarnok tér, Ferencváros, Gegessy, Nagyvásárcsarnok, parkolóház, földalatti parkoló,  VásárcsarnokZöldterület beépítése a parkmentes Belső-Ferencvárosban, hiszen "piszkos és elhanyagolt" volt. 20 év MSZP-SZDSZ koalíciósdi után feltűnt a helyi potentátoknak, hogy jujde milyen tűrhetetlenül lepukkant csövitanya a Csarnok tér: nosza, akkor építsük be, hiszen értékes a telek, köpésnyire van a Belvárostól és a Duna-parttól, kilátással a giccses, ám népszerű turistalátványosságra, a Nagyvásárcsarnokra.

Ilyen érvelést már hallottunk, a Rió és a Zöld Pardon is csupán egy "kutyaszaros parkot" foglalt el (thx, Molnár Gyuszi). Legyen Ön is pofátlan.


A Belső-Ferencváros-projekt a Csarnok tér felszíni rendezését jelenti. Bonyolítja a helyzetet, hogy a itt egy kisebb szálloda is épülne teremgarázzsal, azonban a gazdasági válság miatt ez a tér rendezése utáni időszakra tolódik. Az első ütemben a végleges felszínrendezésből a szálloda területét ki kell hagyni. Folyamatosak a tárgyalások a beruházóval, hogy a szálloda vízellátását és tűzoltását biztosító 300 mm-es vízvezeték kiépítése – a beruházó költségviselésében – még a térburkolás előtt megtörténjen.

Számos közművezetéket – vízvezetéket és elektromos kábelt – kell cserélni, kiváltani, áthelyezni, ami jelentôs forgalomkorlátozásokkal jár. Az Imre utcában például egy 140 éves vízcsövet kell kicserélni (a vízművek két másik környező utcát – Gönczi Pál u. és Erkel u. – is fel fog bontani), azonkívül rengeteg elektromos kábel fut a téren.
Ezeknek a munkáknak az összehangolására és ütemezésére ideiglenes forgalomtechnikai terv készül, amelybôl pontosan lehet tudni, hol, milyen forgalmi akadályokra kell majd számítaniuk a környék lakóinak, az erre igyekvô autósoknak és gyalogosoknak. Az idén október végéig–november közepéig tartó közműépítési munkák térbeli és időbeli menetét tartalmazó forgalomtechnikai tervet – annak véglegesítése után – lapunk hasábjain is közöljük.

Ferencváros Újság, 2010. 15. szám, 2010. 08. 19.
Forrás: www.ferencvaros.hu

"Bézsenyi képviselő úrnak kifogásai voltak, azt gondolom, a bizottság bebizonyította, hogy hosszú évekre visszamenő szándékok vannak, hogy ezt a teret rendezni kell. Arra is világos választ kaptunk a főépítész asszonytól, hogy erre a parkoló kapacitásra szükség lesz az egyetemi tömb, a Metró közelsége miatt, nem beszélve a Csarnok parkolási ügyei miatt. Így nem lehet fogalmazni egy előterjesztésben, hogy van egy platánfa, ami feltehetően lakossági vitát válthat ki. Erre a bizottságnak, illetve a Képviselőtestületnek van egy hosszútávú elvi válasza. Egyetértek Mezey képviselő úr felvetésével, az előterjesztés tartalmában nem változott, ezért tartsa fenn a bizottság a múltkori elvi álláspontját." (2007)
(IX. kerület Önkormányzat)

Nincsenek megjegyzések: