2010. szeptember 3., péntek

West Balkán a Skálában

Pánik a West Balkánban (forrás: partyzoo.hu)

frissítés 2011.01.16: Laza partiarcokból rémült csőcselék? A pánikba esett tömeg meggyilkolt 3 lányt? Cigányokra mutogatással a kollektív felelősség ellen? Jogi kiskapuk? Korrupt és béna önkormányzat?  Kapzsi és lelkiismeretlen tulajdonos, kapzsi és agyatlan rendezvényszervezők?

 Pánik és 3 halott a Nyugati téri West Balkánban, a rendőrség szerint nem volt késelés.
Az áldozatok emlékére vasárnap este 8-ra csendes megemlékezés szerveződik a facebook-on a Nyugati téri szórakozóhely elé.

Szalontay Győző, a West Balkán tulajdonosa
(forrás: antropos.hu)

A West Balkán nyilvántartásba vételi dokumentuma szerint legfeljebb háromszáz embert engedhettek volna be, mondta Hassay Zsófia terézvárosi polgármester, miután szombat éjjel három fiatal lány halt meg, amikor a tömegben pánik tört ki. A szórakozóhelynek nem volt működési engedélye, csak nyilvántartásba vételi számot kapott, így legfeljebb háromszáz fő részvételével, este 10-ig tarthatott volna rendezvényt.

Ezzel szemben a buli szervezői szerint 2881 darab, belépésre jogosító karszalagot adtak el a tragédia kezdetéig, vagyis a pánik kirobbanásakor legalább 2500-an lehettek a termekben. A szervezők ennél is nagyobb tömegre számítottak, erre utal az a hétfői Facebook-bejegyzés, miszerint "4000 fős ruhatár kapacitás" lesz a helyszínen.

A szombat esti nagyszabású rendezvényhez a polgármester szerint öt nappal előtte mindenképpen be kellett volna jelenteniük azt. A polgármester megbocsáthatatlan hibának nevezte, hogy az üzemeltető nem tett eleget bejelentési kötelezettségének. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a West Balkán kihasználta azt a 2009 óta élő hatályos jogszabályt, hogy ha egy hely nyilvántartásba vételt kérelmez, akkor a kérelem beadása után elkezdheti a rendezvényszervezést, még a szakhatósági vizsgálatok befejezése előtt.

Az üzemeltető 2010 tavasza óta többször is kérte a nyilvántartásba vételt, majd ezeket vissza is vonta, mielőtt még befejeződtek volna a hatósági vizsgálatok. A hivatal hatóságai rendszeresen vizsgálták a helyszínt, legutóbb december 11-én este 10 után tartottak ellenőrzést a helyen, amelyet kiüríttettek, mivel 180 vendéget találtak bent.

A polgármester azt mondta, hogy a rendőrség kihallgatja a West Balkánt üzemeltető társaság vezetőjét az ügyben, de vizsgálják a tegnapi rendezvényt szervező másik cég felelősségét is. Szalontay Győző, a West Balkán Kft. egyik tulajdonosa vasárnap délután, amikor hívtuk, azt mondta: "elnézést, én most rendőrségen vagyok".

Ki miért felelt?

A helyszínt üzemeltető céget tette felelősség a kialakult helyzetért a szombat esti programot szervező Noise Night Life (NNL) is. "A West Balkán épületét Skála Metro hozzányitott termeivel együtt erre a rendezvényre bérbe vettük a hely üzemeltetőitől, amely megállapodás IX. pontja az üzemeltető cég külön kérésére azt tartalmazza, hogy az eseményen a portaszolgálatot kizárólag a saját portaszolgálatuk láthatja el" - olvasható abban a közleményben, amit a rendezvényszervezők tettek közzé vasárnap délután a rendezvény Facebook-oldalán.

A "Noise Night Life csapata" aláírással ellátott közlemény szerint a West Balkán emberei voltak felelősek "a vendégek beengedéséért, a létszám kontrollálásáért, a vendégek testi épségének biztosításáért, és a rend folyamatos fenntartásáért az épületen belül és az épület előtt egyaránt"

Az NNL-esek szerint a 2500-nál több résztvevő korántsem sok. "A helyszín hivatalos befogadóképessége három szinten ennél jóval nagyobb (...) volt olyan terem, amely még szinte üres volt", és felidézik, hogy korábban ez a hely 4500 fős rendezvénynek is otthont adott. Jogilag azonban, miután a West Balkánnak nem volt működési engedélye - erről közleményük szerint az NNL-esek csak a híradásokból értesültek, arról korábban semmilyen tájékoztatást nem kaptak a bérbeadótól -, csak úgynevezett nyilvántartásba vételi száma, legfeljebb háromszáz embert engedhettek volna be. (index)

a Noise Night Club közleménye (facebook)

video: Noise Night Life, Kecskés Tamás főszervező nyilatkozik



videó:



Élő kamerakép a Nyugati térről

további infók: NoiseNightMare blog

kép forrása: index.hu
Kiscsillag - A pénz miatt


megjelentek a hiénák is: http://noisenightmare.netmaffia.hu/

Szevasztok! Megkérnélek titeket hogy rakjátok ezt ki. Gyűjtést szervezünk az elhunyt lányok családjainak az sms jutalék 50% át küldjük az elhunyt családjainak. A szám amire lehet küldeni: 06 90 641 041 és smsben a LAL CSALAD szöveget kell küldenetek! az sms ára: 120 ft + áfa A hozzátarozoknak meg részvét és kitartást!


Demján Sándor, Skála Metró
Jello Biafra, Budapest, blog, plakát, West Balkán, WB, Skála, Nyugati
Ide eljön Jello Biafra (Halott Kenedik) és a Guantanamo School of Medicine, valamint Jello kifejezett kérésére (ő adta ki annó a VHK-t Ámerikában) a Vágtázó Életerő (Grandpierre és bandája lezúzza az arcod :)


blog, Skála Metro, Budapest, kocsma, Nyugati tér, Suicidal Tendencies, presszó, koncert, kocsma, West Balkán Haverok, buli, olcsó sör a Skála pinceboltjában: a Suicidal Tendencies koncert sorában állva hatalmas volt a hangulat, de a bejáratig sikeresen megszabadultunk kulturális igényeinktől és inkább elmentünk kocsmázni.

Nyugatbalkán, muhaha, maximális pontszám a zseniális elnevezésért, Budapest sokkal közelebb áll Bukaresthez, mint Demszky bekokózva delirálná :) A West Balkán Kopaszi gáttól a nyóckeren keresztül küzdötte magát a Skálába (Skála Metró), a füstüveggel borított ronda kockába, mely a szerencsésen kimúlt kommer rendszer nyugatias jellegét volt az építészet nyelvén bizonyítani. Kopipészt építészet, de a maga korában újszerű és valóban kissé nyugaton érezhette magát az ember benne: tömve volt áruval, itt tanulta a seftelést az istenadta Demján.

Sosem volt a WB olcsó kocsma, itt is 500 egy ser. Cserében nézheted a körutat meg a zöldtetejű bódékat, a huncut módon beépített közterüketet (mikor küldhetünk végre öklözőzsírt a kóterba a huncut mosolyú Verók Pistának?). Kocsma az utcaszinten + a MÁV néhai konferenciaterme, két újabb szinttel. 1600 emberes (a Pecsa 2500, a Bárka 1000 lesz) a koncerterem, csak hogy tudjátok, gigabiga ez a kocsma, ez már inkább kultúrpláza.

SkálaMinden tervezés alatt van, de az biztos, hogy szeretnénk komolyzenét, mert nem hisszük, hogy azt ne tudná élvezni a fiatalabb közönség. Nyáron lesz egy komolyzenei sorozat. Ezentúl pedig a folkot is mindenképpen be akarjuk hozni a programok közé. Lesznek kiállítások a kávézó részen, és színház is. Szeptember-októberben hozzuk be újra ez utóbbit. Spilák Klára a felelős a színházi programokért. Sok olyan darab lesz, ami a West-Balkán területére lesz írva, vagy producerelve, tehát nem csak befogadó színház leszünk. (langologitarok.blog.hu)




blog, Skála, Budapest, kocsma, Nyugati tér, WB, West-Balkán West Balkán
WB Presszó
cím: 1066 Budapest,
VI. kerület, Nyugati tér 1-2
www.west-balkan.com
Skála Metró, Budapest, Nyugati tér 1-2., +361.6333.263 , info@west-balkan.com

A „forgó óra” mellett, az elbazárosodott Nyugati pályaudvarral és a Westend bevásárlómonstrummal szemben
Asztalfoglalás: +361.6333.263

Ajánlott: a Skála vállalatcsoport a wikin + a Hihetetlen Család fotói az Öngyilok Tendenciák koncertről


Kurvák és Kamionosok a West Balkánban :)

89 megjegyzés:

lopok, tehát tolvaj vagyok írta...

Jello Biafra, a Dead Kennedys punkegyüttes énekese 1979 őszén elindult a San Francisco-i elnökválasztáson, és - lássunk csodát! - az előkelő negyedik helyen landolt. Íme két idézet elnöki programjából:

1. a személygépkocsik teljes kitiltása a belvárosból;
2. az üzletemberek kötelezése bohócruha viselésére.
(Ugyanebben a programban fogalmazta meg Biafra a politika és tömegkommunikáció találkozásának egyik megfontolható axiómáját: "Don´t hate the media. Become the media")

BB írta...

Eddig tisztázatlan körülmények között három fiatal lány vesztette életét szombat éjjel a főváros Nyugati téri egyik szórakozóhelyén, és a pánik miatt többen menekülés közben megsérültek - közölte az eddig ismert információkat a BRFK sajtóügyeletese az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójával.

Hét-nyolc mentőautó a Nyugati pályaudvarral szemben lévő szórakozóhely előtt áll, és a szórakozóhely bejáratánál egy embert a mentősök próbálnak újraéleszteni - látja az MTI tudósítója.

A helyszínt biztosító rendőröktől az MTI tudósítója úgy értesült, eddig két fiatal lánynál állapították meg a halál beálltát, de további életveszélyes sérültek is vannak.

A környéket a rendőrség lezárta, a téren több száz fiatal várakozik, közülük néhánytól az MTI tudósítója úgy értesült: tömegverekedés tört ki, majd egy késsel megszurkáltak több fiatal lányt is.

BB írta...

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik a helyzetről. A hvg.hu tudósítója a helyszínen tartózkodik, meg nem erősített hírek szerint ketten meghaltak és többen megsebesültek egy Nyugati téri szórakozóhelyen. Hat mentő és sok rendőrautó van a helyszínen, a mentők egy része már elhagyta a teret. Egyes hírek szerint késelés történt egy szórakozóhelyen, mások szerint a tömeg nyomta halálra az áldozatokat. A rendőrség a hvg.hu-nak egyelőre nem erősített meg semmilyen információt.

A Nyugati téren elsősorban fiatalokból álló, hatalmas tömeg verődött össze, de az itt lévők sem tudták biztosan megmondani, hogy mi történt. Egyesek késelésről beszéltek, mások arról, hogy a tömeg nyomta agyon az áldozatot. Sokan nem tudtak arról, hogy halálos áldozatok voltak, és súlyos sebesültekről beszéltek tudósítónknak.

A rendőrség kordonnal vette körül a szórakozóhely környékét. Egyes források szerint az egész teret, mások szerint csak egy részét ürítik ki éppen, éjfél után negyed órával. A mentők nagy része ekkorra már elhagyta a helyszínt, a rendőrök viszont továbbra is nagy erőkkel vannak jelen.

Az MTI szerint hét-nyolc mentőautó volt a helyszínen. A szórakozóhely bejáratánál egy embert a mentősök próbáltak újraéleszteni. A helyszínt biztosító rendőröktől az MTI tudósítója úgy értesült, eddig két fiatal lánynál állapították meg a halál beálltát, de további életveszélyes sérültek is vannak.

BB írta...

http://www.origo.hu/itthon/20110116-harom-fiatal-lany-vesztette-eletet-a-budapesti-nyugati-teri-egyik.html

A HiHETETLEN CSALAD írta...

Képek:

http://on.fb.me/fAToK0

BB írta...

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik a helyzetről. A hvg.hu tudósítója a helyszínen tartózkodik, bejutott a kordonnal lezárt területre is. Meg nem erősített hírek szerint legalább ketten meghaltak és többen megsebesültek egy Nyugati téri szórakozóhelyen. Hat mentő és sok rendőrautó van a helyszínen, a mentők egy része már elhagyta a teret. Egyes hírek szerint késelés történt egy szórakozóhelyen, mások szerint a tömeg nyomta halálra az áldozatokat. A rendőrség a hvg.hu-nak egyelőre nem erősített meg semmilyen információt.

A legvalószínűbb az, hogy egy embert megkéseltek, egy vagy két másikat pedig a tömeg taposott halálra a Nyugati téri szórakozóhelyen. Az áldozatok valószínűleg fiatal lányok lehetnek.

A Nyugati téren elsősorban fiatalokból álló, hatalmas tömeg verődött össze, de az itt lévők sem tudták biztosan megmondani, hogy mi történt. Sokan nem tudtak arról, hogy halálos áldozatok voltak, és súlyos sebesültekről beszéltek tudósítónknak. Később viszont a fiatalok közül néhány azt kiabálta: halálra késeltek valakit, két másikat pedig agyontapostak.

A rendőrség kordonnal vette körül a szórakozóhely környékét. A tér egy részét kiürítették éjfél után negyed órával. A mentők nagy része ekkorra már elhagyta a helyszínt, a rendőrök viszont továbbra is nagy erőkkel vannak jelen.

Az MTI szerint hét-nyolc mentőautó volt a helyszínen. A szórakozóhely bejáratánál egy embert a mentősök próbáltak újraéleszteni. A helyszínt biztosító rendőröktől az MTI tudósítója úgy értesült, eddig két fiatal lánynál állapították meg a halál beálltát, de további életveszélyes sérültek vannak.

A hvg.hu tudósítója háromnegyed 1 környékén bejutott a lezárt területre, de nem sikerült megszólaltatnia senkit. Az egyik intézkedő rendőrparancsnoktól megpróbálta megtudni, hogy a kabát nélkül a kordonon kívül rekedt fiataloknak miért nem adnak pokrócot vagy valami ruhát bentről, de választ nem kapott, és elküldték a helyszínről.

BB írta...

Az MTI szerint hét-nyolc mentőautó volt a helyszínen. A szórakozóhely bejáratánál egy embert a mentősök próbáltak újraéleszteni. A helyszínt biztosító rendőröktől az MTI tudósítója úgy értesült, eddig két fiatal lánynál állapították meg a halál beálltát, de további életveszélyes sérültek vannak.

A hvg.hu tudósítója háromnegyed 1 környékén bejutott a lezárt területre, de nem sikerült megszólaltatnia senkit. Az egyik intézkedő rendőrparancsnoktól megpróbálta megtudni, hogy a kabát nélkül a kordonon kívül rekedt fiataloknak miért nem adnak pokrócot vagy valami ruhát bentről, de választ nem kapott, és elküldték a helyszínről. Egy óra után valamivel a kabát nélküli fiatalokat elkezdték terelni a Nyugati pályaudvar egy melegedője felé.

Élő kamerakép a Nyugati térről

BB írta...

http://www.utv.hu/kamera_nagy/nyugati_ter/terez_korut

BB írta...

Az Index helyszínen tartózkodó tudósítója úgy tudja, háromnál is több halott lehet, mert elképzelhető, hogy a pánikszerűen menekülő tömeg eltaposott egyeseket.

A Twitteren egy lány azt írja, hogy "az iszonyatosan nyomorgó tömeget lelökték a lépcsőkön" és úgy döltek el, mint a dominó, alatta öten feküdtek. "Azt hittem, meghalok" - írta a lány. Az esti műsor Facebook-oldalán a résztvevők is rengeteg hozzászólást írtak, és a YouTube-ra is azonnal felkerültek videók az utcán ácsorgó tömegről.

BB írta...

A Nyugati tér környékén mintegy 150 rendőr, és több tucatnyi járőrautó áll, írja az MTI. A BRFK szóvivője és az országos mentőszolgálat sajtóügyeletese telefonon annyit mondott: tájékozódnak, és nem tudnak az ügyről egyelőre bővebb felvilágosítást adni.

BB írta...

A hvg.hu tudósítója háromnegyed 1 környékén bejutott a lezárt területre, de nem sikerült megszólaltatnia senkit. Az egyik intézkedő rendőrparancsnoktól megpróbálta megtudni, hogy a kabát nélkül a kordonon kívül rekedt fiataloknak miért nem adnak pokrócot vagy valami ruhát bentről, de választ nem kapott, és elküldték a helyszínről. Éjjel egy óra után a kabát nélküli fiatalokat elkezdték terelni a Nyugati pályaudvar egy melegedője felé. Negyed kettőkor elhagyták az épületet azok a fiatalok is, akik a szórakozóhelyen rekedtek.

BB írta...

Az Index helyszínen tartózkodó tudósítója úgy tudja, háromnál is több halott lehet, mert elképzelhető, hogy a pánikszerűen menekülő tömeg eltaposott egyeseket. Megtudtuk, hogy a késelés még valamikor 11 és fél 12 között volt, és a második szinten még legalább egy órán át tartott a buli, és csak fél egykor kezdték kiüríteni a helyet. Még fél kettőkor is mentőautók távoztak a helyszínről.

BB írta...

A Nyugati tér környékén mintegy 150 rendőr, és több tucatnyi járőrautó áll, írja az MTI. A BRFK szóvivője és az országos mentőszolgálat sajtóügyeletese telefonon annyit mondott: tájékozódnak, és nem tudnak az ügyről egyelőre bővebb felvilágosítást adni.

BB írta...

On Saturday 15th January 2011, @trueflash said:

2011.01.15. Budapest, west balkán, nyugati, noise night life:

az indította el a tömeget a ruhatártól, h 6 cigány megkéselt valakit aztán a már amúgy is iszonyatosan nyomorgó tömeget lelökték a lépcsőkön. mint a dominó, úgy dőltünk le. ember ember hátán, alattam 5-en feküdtek. azt hittem, hogy meghalok.:'(

most tudtam meg, hogy az a három lány, akik mellettem álltak, és később kint élesztették őket újra, mind3-an meghaltak...:'(

BB írta...

A késelés 11 és fél 12 között volt, és a második szinten még legalább egy órán át tartott a buli, és csak fél egykor kezdték teljesen kiüríteni a helyet. Még fél kettőkor is szirénázó mentőautók távoztak a helyszínről.

A Twitteren egy lány azt írja, hogy "az iszonyatosan nyomorgó tömeget lelökték a lépcsőkön" és úgy dőltek el, mint a dominó, alatta öten feküdtek. "Azt hittem, meghalok" - írta a lány. Azt írják a Facebookon, hogy a beléptetésnél motozás volt, de ennek ellenére bejuthatott a gyilkos eszköz. Nagyon sokan panaszkodnak a zsúfoltságra, és ennek kapcsán több hozzászóló megemlítette a németországi Love Parade-en történt tragédiát, ahol a zsúfoltság, a tömeghisztéria és a túlságosan zárt helyszín okozott tragédiát.

Az esti műsor Facebook-oldalán a résztvevők rengeteg hozzászólást írtak, és a YouTube-ra is azonnal felkerültek videók az utcán ácsorgó tömegről.

BB írta...

Az [origo]-nak egy fiatal nő azt mondta: egy órát álltak sorba, hogy bejussanak a West Balkán nevű szórakozóhelyre, ahol mozdulni is alig lehetett. A tömegben pánik és verekedés tört ki, a Zsófi néven bemutatkozó nő szerint két lányt megkéseltek, hármat újra kellett éleszteni. A tülekedésben többen is megsérültek, illetve sokan fuldokoltak. A helyszínt biztosító rendőröktől az MTI tudósítója úgy értesült, eddig három fiatal lány halálát állapították meg, de további életveszélyes sérültek is vannak. Egy fiú tudósítónknak azt mondta: látta, amint egy lányt vérző hassal visznek el.

Az [origo] Nyugatinál tartózkodó munkatársa a téren tucatnyi rendőrautót és több mentőautót látott, és folyamatosan újabbak érkeznek. Munkatársunk szerint a mentősök a szórakozóhely előtt próbálnak újraéleszteni. Egy eszméletlen embert hordágyon vittek ki a szórakozóhelyről, de a mentő nem indult el vele azonnal A szórakozóhelyről a rendőrök kiterelték több száz, a főként fiatal vendégeket, akik a Nyugati téren, illetve az aluljáróban várakoznak. Sokan még a kabátjukat sem vihették magukkal, egyikük szerint a rendőrök azt mondták: leghamarabb vasárnap mehetnek vissza a tárgyaikért. A tér Skála felőli részét rendőrsorfal zárja le, a Nagykörút Oktogon felé haladó oldalát is lezárták.

BB írta...

Nagyvilág Üzleti Negyed Sport pártpolitika Orbán-kormány költségvetés 2011 kékfény alkotmány

Halálos késelés és pánik a Nyugati tér egyik szórakozóhelyén
MTI|[origo]|2011. 01. 16., 0:14|Utolsó módosítás: 2011. 01. 16., 1:43|
CÍMKÉK:Budapest, kékfény
Állítólag tömegverekedés tört ki a fővárosi Nyugati tér egyik szórakozóhelyén, ahol három fiatal lány vesztette életét szombat éjjel. A pánik és tülekedés miatt többen megsérültek. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást. Tudósítónk szerint a tér egy részét a rendőrség lezárta, egy embert a mentősök megpróbálnak újraéleszteteni.

Eddig tisztázatlan körülmények között három fiatal lány vesztette életét szombat éjjel a főváros Nyugati tér egyik szórakozóhelyén, és a pánik miatt többen menekülés közben megsérültek - közölte az eddig ismert információkat a BRFK sajtóügyeletese az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójával. Az [origo] érdeklődésére a sajtóügyeletes csak annyit tudott mondani, hogy halálos áldozat is van, de későbbre ígért részleteket.


A képre kattintva galéria nyílik!


Az [origo]-nak egy fiatal nő azt mondta: egy órát álltak sorba, hogy bejussanak a West Balkán nevű szórakozóhelyre, ahol mozdulni is alig lehetett. A tömegben pánik és verekedés tört ki, a Zsófi néven bemutatkozó nő szerint két lányt megkéseltek, hármat újra kellett éleszteni. A tülekedésben többen is megsérültek, illetve sokan fuldokoltak. A helyszínt biztosító rendőröktől az MTI tudósítója úgy értesült, eddig három fiatal lány halálát állapították meg, de további életveszélyes sérültek is vannak. Egy fiú tudósítónknak azt mondta: látta, amint egy lányt vérző hassal visznek el.

Az [origo] Nyugatinál tartózkodó munkatársa a téren tucatnyi rendőrautót és több mentőautót látott, és folyamatosan újabbak érkeznek. Munkatársunk szerint a mentősök a szórakozóhely előtt próbálnak újraéleszteni. Egy eszméletlen embert hordágyon vittek ki a szórakozóhelyről, de a mentő nem indult el vele azonnal A szórakozóhelyről a rendőrök kiterelték több száz, a főként fiatal vendégeket, akik a Nyugati téren, illetve az aluljáróban várakoznak. Sokan még a kabátjukat sem vihették magukkal, egyikük szerint a rendőrök azt mondták: leghamarabb vasárnap mehetnek vissza a tárgyaikért. A tér Skála felőli részét rendőrsorfal zárja le, a Nagykörút Oktogon felé haladó oldalát is lezárták.


Hatalmas tömeg tolongott a téren a rendezvény előtt
A West Balkánban szombat este egy Noise Night Life című, elektronikus zenét játszó DJ-ket felvonultató rendezvényt tartottak. Egy szemtanú a Twirtteren azt írja: a ruhatárnál történt a késelés, az indította meg az amúgy is összezsúfolódott tömeget.

BB írta...

A Noise Night Life Facebook-oldalán viszont az egyik kommentelő azt írja: a késelés nem a szórakozóhelyen, hanem az utcán történt.

BB írta...

A fiatalok közül többen elmondták: a szórakozóhelyen hirtelen leállt a zene, felkapcsolták a villanyt és mindenki menekülni kezdett a bejárati ajtón keresztül, még a kabátjukat sem volt idejük felvenni. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint két sérült lányt a helyszínen levő fiatalok a fejük felett, kézről kézre átadva próbáltak meg a helyiségből kijuttatni.

BB írta...

A pánikszerű meneküléssel kapcsolatban ellentmondásosak az információink, helyszíni tudósítónk több résztvevőt megkérdezett, és senki sem panaszkodott drámai lökdösődésre.

BB írta...

technopartin rengeteg betépett ön- és közveszélyes arc szaladgál

Névtelen írta...

ők szoktak általában
mármint a cigók...
meg a drogosok

Névtelen írta...

vagy... drogos cigók

BB írta...

szerintem ukránok
vagy szerbek
esetleg románok

BB írta...

Állítólag (forrás: Facebook) újabb áldozata van a cigányoknak, Varga Boglárka Petra.

BB írta...

állítólagos áldozat http://www.facebook.com/profile.php?id=1130597072&v=info

BB írta...

Kinga Kadosa

BB írta...

‎"hát a kurva anyátokat. délelőtt rakok fel képeket a még nem bezsákolt hullákról.
kapjátok be a faszom, ilyen szervezéssel nektek kellett volna megdögleni. rohadt kis gecik az első dolgotok volt a pénzzel teli cipősdobozokat hátravinni mikor kihozták az első lányt. remélem megtalálnak a szüleik és megdögöltök mind. :|" forrás: http://www.facebook.com/event.php?eid=184275621599436

BB írta...

A HVG cikkének kommentjei között az egyik hozzászóló, “trident”, megerősítette Varga Boglárka Petra halálhírét.

BB írta...

"A rendőrség éjjel tartott sajtótájékotatóján azutén bejelentették: nem történt késelés, hanem a szórakozóhelyre jóval több embert engedtek be, mint amennyi a hely kapacitása, és a tömegben kitört pánikban sérült meg halálosan a három lány

BB írta...

na, ennyit a cigányokról, már bennük sem lehet megbízni. A WB tulajainak kapzsisága okozta a halálukat.

BB írta...

a kurucinfó nem adja fel: Frissítés (2:39): HVG-idézet: „A hvg.hu kérdésére a rendőrség fél háromkor elmondta: nem történt késelés, az áldozatok a tömegpánik következtében hunytak el.”

Nos, a mi részünkről inkább hiszünk a szemtanúk egybehangzó állításának. Különösen, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy a rendőrség épp a minap ismerte be, hogy egész egyszerűen nem ad hírt a cigányok által elkövetett gyilkosságokról (kötelező anyag, ha még valaki nem látta, ITT).
Eleve: ha nem volt késelés, akkor mért esett pánikba több száz ember? Csak úgy szórakozásból, brahiból? Volt annak valami oka...
Előbb írtuk (2:33): Gótzy Luca (arról idéztünk az 1:59-es frissítésben) twitteres, kapcsolódó oldala megszűnt; a Google még cache-eli, így azon olvasható. Ok: ismeretlen, bár van egy-két tippünk (pl. kapott jónéhány fenyegetést a cigányoktól, hogy sürgősen tüntesse el a rájuk nézve dehonesztáló oldalt). Várjuk a kapcsolódó információkat!

BB írta...

Jellemző a helyzetre, hogy sokan azt sem tudták, mi történt. "Késeléses buli, ezt is megéltük. Akkor most elkezdem felvilágosítani magam, mert ott nekünk nem nagyon mondtak semmit" - írja az egyik résztvevő a twitteren.

A hvg.hu kérdésére a rendőrség fél háromkor elmondta: nem történt késelés, az áldozatok a tömegpánik következtében hunytak el. hvg

BB írta...

Három fiatal lány vesztette életét szombat éjjel a fővárosi Nyugati tér egyik szórakozóhelyén, a West Balkánban. Az MTI szemtanúkra hivatkozva korábban azt közölte: tömegverekedés tört ki, majd megkéseltek több lányt, a pánikban pedig többeket eltapostak, sok a sérült. A rendőrség éjjel tartott sajtótájékoztatóján azután bejelentették: nem történt késelés, hanem a szórakozóhelyre jóval több embert engedtek be, mint amennyi a hely kapacitása, és a tömegben kitört pánikban sérült meg halálosan a három lány. Több komolyabb sérültje nincs a tragédiának.

A West Balkán tulajdonosa megkeresésünkre egyelőre nem kívánt nyilatkozni. A szombat esti rendezvényt amúgy nem ők, hanem egy külsős cég szervezte.

BB írta...

kurinfó köti az ebet, nagyon szerettek volna cigány késelőket: Frissítés (2:59): Két találó komment a Facebook-ról:
„Istenem, hát aki ott volt, az állítja, hogy cigányok késeltek meg több fiatal lányt, erre azt mondják, hogy a tömeghisztéria miatt halt meg mindegyikük? SZÁNALMAS A MAGYAR MÉDIA.” (B. Benke Reni)
„Felfordul a gyomrom attól, hogy azt kell itt olvasnom, hogy hivatalos források szerint nem volt késelés. Nektek az számít hogy mit ír pár újságíró [=hivatalos álláspont]? Nem inkább az hogy a szemtanúk [=Facebook-osok] mit mondanak? Akik ott voltak a bulin? Gratulálok, olvassátok tovább azokat a szenny oldalakat és higgyétek azt, hogy ti mindent jobban tudtok.” (Pongrácz Tímea)

BB írta...

kapzsiság okozta a tragédiát

BB írta...

xxxxxxxxxxxxxx Mentik, ami menthető... egy ismerősömmel épp most beszéltem és véleménye szerint az is benne lehet a dologban, hogy késelés volt és oké pánik, de a nagyobb pánikot a sok rendőr okozta és lehet a rendőri intézkedés során is lettek ám áldozatok stb.. van benne valami... a pánik keltéshez... na ahhoz értenek..
5 órája · Nem tetszik · 1 személy
xxxxxxxxxxx Idézem: Imi ezt írta: késelés...be voltak állva... aztán bementek a köcsög rendőrök szétverték az embereket aztán egy kettő meghalt...igy csinálják...aztán meg eltusolják, hogy pánik...
5 órája · Nem tetszik · 1 személy
xxxxxxxxxxxx A Hvg-n elvették a fórumot... hát kíváncsi leszek a reggeli hírekre...

BB írta...

Az áldozatok emlékére vasárnap este 8-ra csendes megemlékezés szerveződik a facebook-on a Nyugati téri szórakozóhely elé.

BB írta...

Ezeknek értelmében a portaszolgálat dolga lenne, hogy
a belépő személyek számát korlátozza, az ő felelősségük minden, ami
maximálisan beengedhető személyek számát érinti, amennyiben közvetlen
felettesük ezt írásban jelezte feléjük. Magyarországon is a
munkaszerződések mellé, munkaköri leírásokat szükséges csatolni, ebben a
munkaköri leírásban ennek a dolognak benne kell lennie, hogy ki miért
vállal felelősséget. Tehát az ő felelősségük, ha túl sok embert engednek
be, plusz még a csókosokat, meg akik megkenik őket. Nem célom a
portaszolgálatot megalázni illetve bemártani ennek az ügynek a kapcsán,
de amennyiben a munkaköri leírásukban szerepelt, őket fogja érinteni
első fokon ez a dolog. (noisenightmare)

BB írta...

securitiblog:

Sajnálatos, hogy ezzel a bejegyzéssel kell kezdenem az új évet, de nem tudok elmenni szó nélkül az éjjeli, West Balkánban történt eset mellett. Ahogy az Index megírta, 3 lány halt meg a West Balkán nevű szórakozóhelyen szombat éjjel.

Nem célom, hogy a West Balkánt, a szórakozókat, vagy bárkit is pocskondiázzak, mert számos rémhír terjed, illetve nem tudom, mi történt valójában.

De egy szórakozóhelynél rá kellene már jönni arra, hogy a biztonság nem csak arról szól, hogy esténként felfogadunk 10 kigyúrt kopaszt, akik fejenként 20000 Ft-ért ügyelnek arra, hogy ne legyen verekedés, illetve a nagyon részeg srácokat egyszerűen kihányják az utcára, hanem arról is szól, hogy a biztonságot képzett személy irányítsa.

Mi az a képzett személy? Ha csak a régi rendszert nézzük, akkor nyugdíjas katonatisztek, rendőrök, kormányőrök, akiknek azért van elképzelésük a rendezvénybiztosításról. Aztán ha napjainkat nézzük, akkor baromi sok biztonságtechnikai mérnök, biztonságszervező menedzser, sőt, az RTF-en civil biztonsági vezető képzés is létezik (ugye erről már írtam), így szakemberből nem lenne hiány. Fel kellene ismerni, hogy a kockázatokat előre fel kell tárni, a lehető legkisebb szintre csökkenteni, illetve ha bekövetkezik a baj, akkor felelősen, tudatosan eljárni.

Ugyanígy megvannak a szabványok, előírások, eljárások, melyeket be kell tartani már az építkezés során is, s az üzemeltetés során is. Ugyanis az ember egyénként nagyon értelmes lény, de tömegben egy bamba, buta marha. Szó szerint, meg lehet nézni, hogy pánikba esve az emberek nem azon vannak, hogy szép lassan egyesével mindenki kijusson a szórakozóhelyből, hanem párszáz ember megindul, és mint a bulldózer, mindent eltarol. Ez van, de ez nem újdonság, régóta ismertek a tömeg viselkedési módjai, ezt is tanítják, lehet kezelni.

El lehet gondolkozni azon is, hogy hány ember volt a szórakozóhelyen, és ezért ki a felelős? Nem hiába van meghatározva a maximális befogadó képesség, s ha ezt nem tartják be, akkor felelősöket kell keresni. Érdekes lesz, hogy ha ez történt, akkor ki lesz a felelős? A hely tulajdonosa, a kopasz szekuritis, vagy a külső rendezvényt szervező?

Vajon volt -e hivatalos biztonsági szolgálat a helyszínen, nem csak az utcáról felbérelt kidobók? Ha volt, akkor a szolgálatparancsnok, biztonsági vezető szólt -e a szervezőnek, hogy több ember nem mehet be a rendezvényre? Ha szólt, akkor megfenyegették -e, utasították -e még több ember beengedésére (több ember - több pénz, ebbe ne ugasson bele egy szekuritis, nem??)?

Megannyi kérdés van, a nyomozás remélhetőleg választ ad erre. Egy biztos: teljesen ártatlan fiatalok, hárman is, most meghaltak azért, mert valaki nem a megfelelő kérdéseket tette fel, vagy nem megfelelő időben intézkedett. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a nyomozás végeredménye...

BB írta...

index: A West Balkán befogadóképessége információink szerint 1600 fő, de ennél már a ruhatárba is többen adták be a kabátjukat. A rendőrség vizsgálja, hogy a helyiségben többen voltak-e, mint amennyi a befogadóképessége.

Három fiatal lány vesztette életét szombat éjjel a fővárosi Nyugati tér egyik szórakozóhelyén, a West Balkánban, a rendőrség vizsgálja, hogy a helyiségben valóban többen tartózkodtak-e, mint amennyi a befogadóképessége, illetve azt is, hogy a megfelelő menekülési útvonalak biztosítottak voltak-e.

Információink szerint a hely befogadoképessege 1600 fő, enek ellenere csak a ruhatárba tegnap este 1800-an adták be a kabátjukat, sokan pedig nem is használták a ruhatárat. A közösségi portálokon és blogokon beszámoló szemtanúk is azt írják, óriási volt a tömeg.

Alig kaptam levegőt

„A barátaim és én még éppen bejutottunk, mikor a zene még szólt, minket a biztonsági őrök még befelé tuszkoltak,vagyis még a akkor nem tört ki a pánik” – emlékszik vissza az egyik szemtanú a West Balkánban történt tragédiára a szemtanúk információit összegyűjtő blogon.


„Soha nem voltam még ilyen buliban, ahova ennyi embert beengedtek volna. Alig kaptam levegőt. Előre mentünk, fel a lépcsőn, amikor elhallgatott a zene. Ekkor mindenki ordibált, valakik lefelé tulakodtak, mások felfelé. Ezután a biztonságiak közül valaki elkezdett ordibálni, hogy mindenki menjen kifele, meg is indult a tömeg, el is vesztettük egymást a barátaimmal akkora volt a káosz. Mikor már majdnem az ajtónál voltam, akkor vitt ki két ember egy lányt, aki nem volt eszméleténél, egy biztonsági őr mentőért kiabált. Kint rengeteg ember, legtöbben telefonálnak, páran sírtak" - olvasható a szemtanúk információit összegyűjtő blogon.

Kivitték a három lányt

Hasonlóról számol be egy olvasónk is. Mint elmondta, a biztonságiak megkérték őket, hogy menjenek ki, mert túl sok embert engedtek be, majd egyenként engedik vissza őket. Aztán látták, ahogyan kivitték a három lányt. Valószínűleg a kijáratnál történt a baleset, mert túl nagy volt a tömeg a lépcsőházban.

Személyit nem kértek

"Mi olyan fél tíz fele álltunk be a sorba körülbelül tizenegy fele értünk be, a karszalagot nem is tették ránk, rögtön löktek be. Személyit nem kértek senkitől" - emlékszik vissza egy másik kommentelő egy az eseménynek létrehozott blogon. "Megpróbáltunk felmenni, de az emelet felénél rájöttünk hogy értelmetlen. Elindultunk lefelé, ekkor mégjobban beállt az egész. Lenyomták a zenét és mindenki ordított, hogy valakit megkéseltek. Húsz perc után megindult a tömeg és kijutottunk" - mesélte.

Mi történne, ha tömegpánik törne ki

"Már a Combinorol azt vettük észre, hogy hatalmas a tömeg, meg is jegyeztük, hogy ennyien tuti nem férnek be... Folyamatosan a körútra lógott ki a sor vége, persze a sor elején még tuszkolták be a népet. Barátnőm már akkor megjegyezte, hogy "Jézusom, mi történne itt, ha valami tömegpánik törne ki" - írja egy másik olvasónk. Fél tizenkettő előtt nem sokkal aztán több száz ember jött kifelé, kiabálás, sziréna, "szörnyű látvány volt, ahogy próbálták újraéleszteni őket" - írja a három lányról.

BB írta...

index: Nem találtak szúrásra utaló nyomot

Index
2011. január 16., vasárnap 09:23
"Amennyire a helyszínen meg lehetett vizsgálni őket, nem találtak szúrásra utaló nyomot az áldozatokon" - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője. Szombat éjjel három fiatal lány életét vesztette a budapesti West Balkán szórakozóhelyen.


A mentők fél 12 előtt néhány perccel kapták a hívást, hogy több fiatal is eszméletlen egy Nyugati téri szórakozóhelyen, ezért hat mentőautót küldtek a helyszínre.

A mentők kiérkezésekor már mindhárom lányt kihozták az utcára, egyiküknek sem volt szívműködése és légzése. Fél órán keresztül próbálták újraéleszteni őket, azonban nem jártak sikerrel.

Mint mondta, találtak külsérelmi nyomokat, de nem lehet kijelenteni, hogy a lányok azért haltak volna meg, mert agyontaposták őket, a halál pontos okát igazságügyi orvosszakértő vizsgálata állapítja majd meg.

Egy részeg fiatalt bevittek az Erzsébet kórházba, a helyszínen maradt mentő pedig később ellátott egy fiút, aki rosszul lett a tömegben. A három áldozaton kívül azonban nem láttak el más sérültet

BB írta...

Szombat éjszaka három fiatal lány halt meg egy fővárosi szórakozóhelyen, a jelenlegi információk szerint a tömegben kialakult pánik miatt. Kutatók szerint az ilyen esetek szinte elkerülhetetlenek, a nyájszellem éppúgy ront a helyzeten, mint az, hogy az ember saját magát szeretné menteni. A tömeg akár egy acélkorlátot is el tudna hajlítani.

A jelenlegi hírek szerint szombat éjszaka a szórakozóhely befogadóképességénél sokkal nagyobb tömeg zsúfolódott a West Balkánban, ahol három fiatal lány meghalt. Hivatalosan 1600 fő a hely kapacitása, ezzel szemben információink szerint csak a ruhatárba 1800 kabátot adtak le, de szemtanúk szerint jóval több mint kétezren voltak benn (és még a pánik kitörésének idején is folyamatosan mentek be a vendégek).

Egy ilyen mértékben zsúfolt helyen különösen nagy az esélye a tömegpániknak, ami a túlzsúfoltság miatt nagy valószínűséggel járhat halálos áldozatokkal. A tömegben lévő emberek mozgását kutató fizikusok is azt mondják, hogy a tömeg ereje félelmetes. A sokadalom elképesztő erő kifejtésére alkalmas: ebben a tanulmányban (pdf) az olvasható, hogy egy zsúfolt tömegben az összeadódó fizikai kölcsönhatások olyan erőt hozhatnak létre, ami egy acélkorlát elgörbítésére vagy egy téglafal ledöntésére is elég.

Fizikusok és pszichológusok is évtizedek óta foglalkoznak azzal, hogyan viselkednek, hogyan mozognak az emberek különböző méretű tömegben. Abban egyetértenek a szakértők, hogy ha egy tömegben valamilyen különleges helyzet hatására pánik alakul ki, az könnyen halálos áldozatokkal járhat.

"A tömeg viselkedése nem jósolható meg az egyénektől külön-külön elvárt viselkedésből, mert nem ilyen jellegű az összefüggés. Tömegben máshogy viselkedünk. A szélsőségesen stresszes helyzetben, pánikhelyzetben is másként viselkedünk, mint egyébként. Az a helyzet, amikor ez a két szituáció összeadódik, az a tömegpánik" - olvasható egy pszichológiai szakblog 2006-os bejegyzésében.

A tömegben három dolog jelenthet veszélyforrást. Az egyik az embereknek az a viselkedése, hogy egy tömegben kialakult pánikban mindenki lényegében ösztönösen kezd el viselkedni, úgy próbálja saját magát menteni, hogy kevésbé törődik másokkal, mint egyéb szituációban. Ezzel azonban sokszor a saját menekülési lehetőségét csökkenti, vagy akár lehetetlenné is teszi.

Ez részben azért van, mert minden ember, aki a tömegben halad, úgy próbál a célja felé haladni - és közben elkerülni az ütközéseket a környezetében lévőkkel -, hogy nem feltétlenül a legrövidebb utat választja. Egy túlságosan zsúfolt térben azonban viszonylag kevés lehetőség van az ilyen manőverezésre, ráadásul a tömeg tagjainak többsége ugyanígy mozog - nem feltétlenül tudatosan.

Szerepe van a tömeg együttmozgásában a nyájszellemnek is. A Leedsi Egyetem kutatói szerint kétszáz fő fölötti sokadalomnál az emberek öt százaléka képes befolyásolni a tömeg mozgását. A spontán reakciók miatt ez a nyájszellem tovább ronthatja a tömeg tagjainak a helyzetét.

Ugyanakkor ezt a tényt megfelelő előkészületekkel akár fel is lehetne használni arra, hogy pánikhelyzetek esetén megfelelő irányba és módon mozgassák a tömeget. Más eszközök is vannak, amik csökkenthetik annak esélyét, hogy egy tömegpániknak tragikus vége legyen. Ilyen például az, hogy ha a helyszínen, ahol a sokaság várható, mozdíthatatlan tereptárgyakat helyeznek el.

Ezek ugyanis, bár nehezítik az emberek mozgását, másfelől felosztják a tömeget, megfogják az egy irányból jövő nyomás egy részét. Az ilyen megoldások főként arra jók, hogy koncerten a hátulról érkezők ne préseljék halálra az elől lévőket. 2000 nyarán a roskildei fesztiválon, a Pearl Jam koncertjén kilencen meghaltak és többen megsebesültek, amikor a tömeg túlságosan összezsúfolódott a színpad előtt, és összetaposta azokat, akik a nagy nyomás miatt a földre kerültek.

A tömegpánik rendszeresen vezet halálos áldozatokhoz. Kambodzsában tavaly novemberben csaknem négyszáz ember halt meg egy gyorsan elburjánzó pánikban. Júliusban a duisburgi Love Parade-on több mint húszan haltak meg.

BB írta...

privatkopo: Tragédia a West-Balkánban: megkéselték vagy halálra taposták az áldozatokat? - Két hete visszavonták a szervező működési engedélyét

privatkopo.hu 2011.01.16.

Három fiatal meghalt az egyik Nyugati téri szórakozóhelyen szombat éjjel. A rendőrség éjszakai tájékoztatóján elhangzott: a korábbi információkkal ellentétben nem történt késelés a West-Balkánban. A hatóság vizsgálja, hogy a megengedettnél többen szórakoztak-e az épületben. Az áldozatokat a tömegben kitört pánikban érhette halálos sérülés.




Az első hírek arról szóltak, hogy a West-Balkánban azért tört ki pánik, mert este 11 után késelés történt - többek szerint cigány fiatalok miatt robbant ki a csetepaté -, a rendőrség vasárnap hajnalban azonban azt közölte: a rendelkezésre álló adatok alapján ez kizárható. Valószínűbb, hogy a három lány a tülekedésben vesztette életét.

A tragédia kirobbanásáról egyelőre csak meg nem erősített híresztelések keringenek a világhálón, de ezek mindegyikéből azt lehet kiszűrni, hogy a diszkóban két lányt megkéselhettek, és egy harmadik életveszélyesen megsérült, a mentők egy ideig próbálkoztak az újraélesztésével, de végül feladták a küzdelmet.


A rendőrség a hajnalban kiadott tájékoztatásában cáfolta a késelésről szóló híreket, de azt továbbra sem lehet tudni, hogy miért kezdtek el tömegesen, pánikszerűen kiözönleni az épületből a szórakozók.

A fővárosi Nyugati térrel szemközt található a fiatalok egyik legkedveltebb szórakozóhelye, a West Balkán, amely (a Skála Metró áruházban) két szinten fogadta a bulizni vágyókat.
Portálunk úgy értesült, hogy a kerületi jegyző két hete visszavonta a szórakozóhely működési engedélyét, így a tegnapi rendezvényt jogellenesen tartották meg.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője közölte: „azt, hogy a három lány halálát mi okozta, a rendőrség még vizsgálja”.

Olvasói e-mail: "Ott voltam, sajnos. Már a bejáratnál lehetett érezni a marihuána szagát. Rengeteg volt a részeg és a totál betépett drogos a fiatalok között. 14-16 éves lányok, fiúk őrjöngtek kábítószer- és alkoholmámorban, ez az igazság. Ez ma a budapesti éjszakai élet. És ez a következmény... (Dani)"

BB írta...

Portálunk úgy értesült, hogy a kerületi jegyző két hete visszavonta a szórakozóhely működési engedélyét, így a tegnapi rendezvényt jogellenesen tartották meg. (privátkopo.hu)

BB írta...

Vasárnap (01. 16.) megemlékezés a szombati események áldozatairól. A Nyugati téri óránál 13 órától, fél órán át néma gyásszal búcsúztatják a lányokat. Viszünk 3 mécsest. Kötelességünk ott lenni!

BB írta...

hirado: Nem volt működési engedélye a West Balkánnak? - válságtanácskozás Terézvárosban
2011. január 16. 11:39


Közösségi portálokon az olvasható, hogy a szórakozóhely - ahol három lány meghalt szombat éjjel - engedélyét a kerületi jegyző két héttel ezelőtt visszavonta

Válságstáb ült össze vasárnap délelőtt a terézvárosi önkormányzat épületében Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) polgármester vezetésével az éjszakai diszkótragédia ügyében.

A VI. kerülethez tartozó Nyugati téren, a West Balkán szórakozóhelyen - eddig tisztázatlan körülmények között - a diszkóból kiáramló tömegben pánikhangulat alakult ki, és ennek során három fiatal lány életét vesztette.

A tanácskozás várhatóan körülbelül délig tart - tudta meg az MTI.
Közösségi portálokon az olvasható, hogy a szórakozóhely engedélyét a kerületi jegyző állítólag két héttel ezelőtt visszavonta, így a szombat éjszakai rendezvényt hatósági engedély nélkül tartották meg

BB írta...

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=11877 hírtv

BB írta...

„Egymáson feküdtek az emberek” – Fél órán át próbálták az újraélesztést (+videó)
Egy 24 és két tizenéves lány halt meg a West Balkánban

A rendőrség cáfolta, hogy késelés miatt tört volna ki a pánik szombat este a West Balkán nevű szórakozóhelyen. A vizsgálat jelenlegi állása szerint a három áldozatot a menekülő tömeg taposta agyon, de haláluk pontos okát igazságügyi szakértő állapítja majd meg. A VI. kerületi önkormányzat válságstábot állított fel, a BRFK pedig a rendezők felelősségét vizsgálja. Orbán Viktor részvétét fejezte ki a három fiatal tragédiája miatt.


A Nyugati téri szórakozóhelyen több ezres tömeg volt szombat éjszaka. Szemtanúk szerint már érkezéskor látható volt, hogy sokkal többen vannak a West Balkánban, mint amekkora a hely befogadóképessége.

A bulizó fiatalok egy része már a ruhatárba sem tudta letenni a kabátját. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért tört ki a pánik este 11 óra körül. A rendőrök és a mentők is több kocsival érkeztek a helyszínre, a szórakozóhely kiürítése is több mint fél óráig tartott.

„Alig fértünk el, két sorban volt körülbelül 30 ember, és egyszerűen lehetetlen volt lejönni. Egymáson feküdtek az emberek és úgy lépkedtek” – számolt be az egyik szemtanú.

A rendőrség éjszaka azt nyilatkozta, a három fiatal lányt a menekülő tömeg taposhatta agyon. A BRFK szóvivője az éjszakai sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy késelés vezetett a tragédiához. A nyomozók vizsgálják a rendezvény szervezőinek felelősségét is.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője elmondta: vizsgálják, hogy a kifelé áramló tömeg pontosan hol, és milyen útvonalon haladt, illetőleg hogy milyen további lehetőségek vannak a kijutásra.

A Hír Televízió hivatalosan meg nem erősített információi szerint az egyik áldozat 24, míg a másik kettő tizenéves. Haláluk pontos okát igazságügyi szakértő fogja megállapítani. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: nem sokkal éjfél előtt riasztották őket a szórakozóhelyhez, a három halálos áldozaton kívül más sérült nem volt.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője elmondta: több mint félórás újraélesztés bizonyult sikertelennek, a halál okát igazságügyi orvosszakértőnek kell tisztáznia. Találtak ugyan a mentők külsérelmi nyomokat, de hogy van-e ok-okozati összefüggés, ezt az igazságügyi szakértőnek kell kijelentenie.

A hírTV úgy tudja, a West Balkán szórakozóhely állandó működési engedélyét több hónapja bevonták. A VI. kerületi önkormányzat válságstábot hozott létre a tragédia kivizsgálására. A szórakozóhely vezetői nem nyilatkoztak.

Részvétét fejezte ki a miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök a maga és kormánya nevében részvétét fejezi ki a családoknak a három fiatal szombat éjszakai budapesti tragédiája miatt – közölte Szijjártó Péter. A miniszterelnök arra utasította a belügyminisztert, hogy tegyen intézkedéseket annak érdekében, hogy ilyen tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő, és az ehhez szükséges lépésekről folyamatos tájékoztatást kér Pintér Sándortól. (pr)

hírTV

BB írta...

fb: porta nem hibázott mivel ők csak parancsokat teljesitenek a srácok, tudom mert én is meloztam ott de hála most nem !a szervezőkneka za fontos minnél több lové jöjjön be és nem az hogy a biztonság megfelelő legyen ilyen esetekben és nincs létszám stopp mert vérszemet kaptak de nem gondoltak arra ,hogy ha balhé tör ki és menekülnek az emberek akkor mi történhet! itt az eredmény!!!!!!!!!!

BB írta...

FB: Sajnálatos dolog ami történt.
Rendezvénytechnikai szakemberként viszont felhívnám arra a figyelmet, hogy nagyon kevesen foglalkoznak a szórakozóhelyek biztonságával. Ilyen-olyan épületek kerülnek átalakításra, úgy hogy a biztonság a legutolsó. Elkészülő munkavédelemért, kockázati tervekért sokszor a pénzt emelik fel, én ezt vizsgálnám először. Lehet a menekülési útvonalak még 500 főre se voltak elegek...
A tavalyi Love Parade esete mellett nagyon sokszor beltéri pirotechnika használata is kiváltott hasonló tragédiát

BB írta...

Video, Kecskés Tamás főszervező http://indavideo.hu/video/Noise_Night_Life_foszervezo_-_Kecskes_Tamas

BB írta...

A szervező bújkál! A szervező a fb profilját inaktívvá tette. http://www.facebook.com/profile.php?id=100000309675031&ref=ts

Egy komment: Nem azért de ez tiszta szégyen volt..... szerintem már a biztossági őrök sem voltak beszámítható állapotban.... meg hogy beengedtek olyan embereket akik majdnem összeestek,ugyanis annyira ittasak voltak vagy annyira be voltak tépve. (a beléptető kapu előtt tömény fű szag volt....) A motozás felületes volt és erőszakos.... és után arra nem volt időnk hogy a karszalagot felrakjuk mert a biztonságiak már lököttek hogy menjünk befele és szó szerint "benyomorítottak" minket. Úgy éreztem magam mint akit vágóhídra terelnek..... És arról nem is beszélve hogy a korhatárt szemmel láthatóan nem vették figyelembe.... szerintem 14 évesek is voltak...(már a külső alapján) Arról nem is beszélve hogy mikor úgy döntöttünk hogy eljövünk( még az incidens előtt) kint áltunk a beléptető kapunál és egy fiú odament megkérdezni, hogy vissza jöhet-e a karszalaggal és a következő pillanatban úgy megütötte a biztonsági őr, hogy rá esett a kassza asztalra és ezt látván a többi biztonsági őr a NYAKÁNÁL fogva kivitték és AGYONVERTÉK...... azért ez elgondolkodtató, szerintem...d.e az biztos, hogy mi többet noise night life rendezvényen nem fogunk részt venni!

a rendőrség körít?

Előbb írtuk (4:47): Freudi elszólás? „Azonban egyértelműen kizárható az, hogy nem történt késelés”. Mindez az alább látható, imént publikált videón 0:25 körül hallható. (Helyesen – azaz polkorrekten – ez így hangzott volna: „Azonban egyértelműen kizárható az, hogy késelés történt”). Vajon így, ilyen „rejtett” hibával próbálja a rendőrség előre is mosni a kezeit? („Azt kellett mondanunk a politika parancsára, hogy nem történt késelés, de hallgassátok csak vissza a nyilatkozatot, az ilyen dupla tagadás állítás, tehát az igazságot azért csak kimondtuk...”) Lásd még: a Kádár-kori jelbeszéd és sorok közötti olvasás. kuruc.info Videó:

BB írta...

Az eddigi infóink szerint Kadosa Kinga és Csikós Emese hunyt el, mindketten 18 év alattiak. Egy harmadik lány is életét vesztette.

BB írta...

A szervezők: Kecskés Tamás NNL és Circus Maximus Normafa Openair

BB írta...

Az üzemeltető "megbocsáthatatlan hibája" vezetett a szombat éjszakai tragédiához - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján terézváros polgármestere. Hassay Zsófia hozzátette: a szórakozóhely üzemeltetőjének öt nappal korábban be kellett volna jelentenie a rendezvényt, ám ezt nem tette meg.

A városvezető hangsúlyozta, ha a bejelentés megtörtént volna, akkor is csak este 10 óráig tarthatott volna nyitva a szórakozóhely és legfeljebb 300 vendéget fogadhatott volna. A terézvárosi önkormányzat jogszabály-módosítást kezdeményez és szigorítja az ellenőrzéseket a jövőben.

BB írta...

Szeretnénk őszinte részvétünket kinyílvánítani az elhunytak hozzátartozói, barátai, ismerősei felé, mély megrendüléssel és döbbenettel állunk a szombat éjszaka történt szörnyű tragédia előtt.

Szerettük volna ezt sokkal hamarabb megtenni, azonban a rendőrséggel való szoros együttműködés, a munkájuk segítése, és a kihallgatások nem tették lehetőve, hogy jelen formában és fórumon nyilatkozzunk a történtekről.

Engedjétek meg, hogy tisztázzuk a helyzetet és a minket ért vádakat.

A West Balkán épületét Skála Metro hozzányitott termeivel együtt erre a rendezvényre bérbe vettük a hely üzemeltetőitől, amely megállapodás IX. pontja az üzemeltető cég külön kérésére azt tartalmazza, hogy az eseményen a portaszolgálatot kizárólag a saját portaszolgálatuk láthatja el, amely felelős a vendégek beengedéséért, a létszám kontrollálásáért, a vendégek testi épségének biztosításáért, és a rend folyamatos fenntartásáért az épületen belül és az épület előtt egyaránt. Ezeket a szolgáltatásokat a helynek fizetett bérleti díj is tartalmazta, a ruhatár biztosításával és kivitelezésével, illetve a szokásos költségekkel, mint áram, fűtés stb. együtt.

A Noise Night Life csapata az operatív feladatok közül a rendezvény programjáért, a hang- és fénytechnika kivitelezéséért felelt, a partner cége pedig a vendéglátásért és az ahhoz szükséges engedélyek biztosításáért. Arról, hogy a West Balkán nem rendelkezik érvényes működési engedéllyel, mi is a híradásokból értesültünk, erről korábban semmilyen tájékoztatást nem kaptunk.

A rendezvényre 2881 db karszalagot vásároltak meg. A látogatók mozgása miatt a baleset és a pánik időpontjában reálisan nézve, megközelítőleg 2500 fő tartózkodhatott az épületben, a helyszín hivatalos befogadóképessége három szinten ennél jóval nagyobb. Abban a pillanatban volt olyan terem, amely még szinte üres volt, 50-100 fő tartózkodott benn. A West Balkánban, és a Skála Metro hozzányitott termeiben a tavalyi évben is tartottak ennél jóval nagyobb, 4500 fős, sikeres rendezvényt, többek között ezért is esett a választásunk erre a helyszínre.

A szárnyra kapott pletykákkal ellentétben az OMSZ és a Rendőrség egybehangzóan állítja, hogy az áldozatokon nem találtak késszúrásra utaló nyomokat. Értesüléseink szerint erre a rendőrségen tett tanúvallomások sem cáfoltak rá. Több szemtanú és közelben tartózkodó állítása szerint, a második szint fölött, ahol feltorlódott a sor, valaki felkiáltott, hogy "késelés", és valószínűleg ez okozhatta a pánikot és késztette arra az embereket, hogy tömegesen elinduljanak le a lépcsőn, a kijárat felé, amely végül tragédiához vezetett. Ennek tisztázása azonban jelenleg is zajlik, és a nyomozóhatóság munkájának részét képezi, éppen ezért kérünk mindenkit, aki információval rendelkezik az ügyről, vagy jelen volt a tragédiánál, hogy szíveskedjen a rendőrségre befáradni, és tanúskodni.


A Noise Night Life csapata

BB írta...

xxx: nem azért mondom, de akik ott voltak és 4kor vissza mentek a ruhatárba a cuccukért, látták a képeket? azt hogy milyen állapotban voltak a lányok. ha az késelés volt olyan sérülésekkel én egy dombon ülő puli kutya vagyok. ráadásul látott bárki vért a ruhatárban? csak egy asztal volt körbe kerítve rendőrségi szalaggal a lépcsőn, azért egy szúrt sebből, rendes mennyiségű vér folyik el, főleg ha halálos. és igen a bejáratnál volt 2 késelés 11körül. de nem az okozta a lányok halálát...
http://www.facebook.com/note.php?note_id=170103213033758&id=246479532978

yyy: kúrinfó roppant csalódott

xxx: hehe
nem jött össze a cigánybűnözés

yyy: de még kitartanak
nem adják könnyen a csontot

xxx: naja
vszínü volt itt minden
késelés is, csak talán nem éppen a lányokat
kialakult a pánik
aztán az hozta a többit

BB írta...

noisenightmare: MA ESTE 8!
Rengetegen kértétek, hogy később legyen a megemlékezés, mert nem tudtatok résztvenni az 1 órakor kezdődőn. Este 8-kor mégegyszer mindenki eljöhet és részvétét nyilváníthatja.
Szeretnénk megkérni az optikusokat, ha olyan szép számmal jelennek meg, mint most, hogy a megemlékezést diszkréten kezeljék. Egy-két operatőr nem zavartatva magát 3 méterről vett síró kislányokat. Nem az objektívek maitt mentünk most ki, és akkor sem amiatt fogunk!

BB írta...

Joska Pista A késelős storyt gondolom a faszkalap szervezők találták ki, hogy lepattintsák magukról a felelősséget, hogy sokszorosan túltömték a helyet emberekkel. Az ilyen mocskokat élve kellene elásni! Ez kurvára nem baleset volt, hanem a szervezők határtalan kapzsiságából eredő gondtalanságból elkövetett emberölés. De ugyanezt nagyon sok másik szórakozóhely is megteszi. Szerintem nyugodtan lehet a hatóságok felelősségét is firtatni, hogy üzemelhetnek ezek a helyek, és itt nem egy estéről van szó amiről nem volt tudomásuk. Amióta az eszemet tudom ez a stílus megy

BB írta...

Kristof Fulop-Pusztai Az itt olvasott egyik hivatalos közleményben, kibővített, plusz termes buliról volt szó ahol elméletileg mindenkinek el kellett volna férnie. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a maximálisan beengedhető emberek számát a hatóságok sohasem a fizikai méret alapján állapítják meg, hanem hogy hány ember tud az összes kijáraton 1 perc alatt kimenekülni. Ha innen vizsgáljuk a kérdést, máris tisztán látszik, miért nem adnának arra a helyre 500 embernél többre engedélyt. Szomorú, hogy ilyen tragédiának kellett megtörténnie ahhoz, hogy erre felhívja a figyelmet, miközben egyébként meg hülyeségek miatt képesek bírságolni meg bezárni helyeket. Részvétem a családtagoknak, rokonoknak, barátoknak.

BB írta...

partyzoo.hu: A klubban a egyedüliként a Partyzoo.hu fotósa volt jelen, azonban kegyeleti okokból képgalériát nem közlünk az estéről.

A rendőrségnek fotósunk átadta a képeket amelyekből pár darab, nem rajtunk keresztül (!), de a médiába is kiszivárogott. Ebből a két képből közöltünk most 2db-ot. amelyek már amúgy is kint vannak a hálón. A többit a rendőrségnek való átadás után töröltük.

Sokan kíváncsiak arra mi is történt valójában. Rengeteg e-mailt kapunk, ezért jobbnak láttuk, ha a nyilvánosság elé tárjuk fotósunk és barátai megdöbbentő beszámolóját:

"Este 8h-ra érkeztünk meg a helyszínre a fotós karszalagok felvétele és minden egyéb megbeszélni való miatt... Már akkor is rengetegen álltak kint. Pár perccel később kaptuk a telefonon a hírt, hogy a Blaháról özönlik a nép már fel a tér felé. 9h-kor volt kapunyitás pontban. Addigra megtelt a tér teljesen. Az aluljáró felőli kis bódénál volt a sor vége és folyamatosan jöttek az emberek még a Mc Donalds felől is.

Körbe néztük a helyszínt majd elindultunk ki a tömeget fotózni. Annyi hallottunk, hogy főszervezői utasításba volt kiadva, volt hogy 9-10h -ig a 800 Ft os jegy árusítás alatt lassan és maximum 100 embert engedjenek be. Utána motozás sem kell, és személyit sem kell ellenőrizni. Az sem baj ha fiatalok. (értsd 14 év alattiak!). Ott mondták előttünk vagy 8 kidobónak.

Mi akkor elmentünk egy kicsit iszogatni... majd mire vissza értünk 10h és 11h közt már érezhető volt bent a feszültség, és hogy valami nincs rendben. Elindultunk fel a lépcsőn, és nem jutottunk tovább, mert már teljesen beállt a tömeg. Vak sötét volt lent (!!!!), sikolyok és ordibálás mindenhonnan, tömegnyomor, meleg és üvöltő zene... Nyomultunk előre, ahogy tudtunk de senki nem tudott mozdulni. Szembe találkoztunk ismerőseinkkel és ők ki is, mi is kimentünk...

Fotósunk maradt bent egyedül, dolgozni: "A felsőbb szinteken semmit nem tudtak arról, hogy mi történik lent. Megpróbáltam szólni, értesíteni Őket, hogy mi a helyzet, és direkt kértem, hogy kapjak olyan karszalagot amivel fel tudok menni a színpadra. Nem kaptam de feljutottam. Fotóztam párat, majd megjelent a kidobó hogy menjünk le mert jönnek fel a rendőrök is hamarosan. Maradtam. Jöttek a rendőrök, de nem állították le a zenét, még rengetegen voltak fent és ekkor még nagyban tartott a buli... A rendőri bejöveteltől kezdve, ez még olyan 1 óra is lehetett, de pontosan nem tudom megmondani, hogy meddig maradtam fent. Lementem, lent a rendőrök nem engedték felvenni senkinek sem a kabátot. Nekem szerencsére sikerült megbeszélnem az egyikkel, hogy hadd vegyem fel mert valahova el kéne raknom a fényképezőgépet is. Mire felöltöztem már mindenhol rendőr volt. Végre felkapcsolták a villanyokat is mindenkit tereltek le. Segítőkészek voltak és normálisak egy szavam sem lehet. Kifelé menet szúrópróba szerűen motoztak és ellenőriztek. Utána irány el a helyszínről, sokk hatás alatt megkerestem a többieket..."


A beszámolóból is kiolvasható, hogy semmi nem volt rendben ezen az estén. Azért adjuk közre ezt a cikket, hogy ilyen többé ne történhessen meg. Hogy minden programszervező szembesüljön azzal, hol a határ. Mikor kell lezárni egy bejáratot és mikor kell azt mondani. Elég. Ma estére már kerestem eleget...

A hozzátartozóknak őszinte részvétünk.

BB írta...

http://www.partyzoo.hu/inner.php?page=62&id=7544

BB írta...

a barikád.hu még késeléspárti http://barikad.hu/t%C3%B6r%C3%B6lt_kommentek_szombati_trag%C3%A9di%C3%A1r%C3%B3l_bark%C3%A1d_felh%C3%ADv%C3%A1s-20110116

BB írta...

Kopasz emberek telefonálnak a pénz miatt
Fiatal lények mozognak rajtad a pénz miatt
Csőrös kamionokkal megyünk a pénz miatt
Az út szélén egyeztetünk a pénz miatt
Öltönyösök öltönyt húznak,
Homleszek metrót árulnak a pénz miatt a pénz miatt
A pénz miatt
Van minden
Pénz nélkül élet nincsen
Van minden
Pénz nélkül élet nincsen
Pénz nélkül meghal a Föld
És Dubaiban se lenne annyi sok zöld

Automatákba pénzt dobálnak a pénz miatt
Meg válófélben ordibálnak a pénz miatt
Börtönbe meg bankba járnak a pénz miatt
Ki köcsögnek, ki csicskának a pénz miatt
Zsidóznak meg angoloznak
Emelt óraszámban. Mondjad: - A pénz miatt a pénz miatt
A pénz miatt van minden
Pénz nélkül élet nincsen
Van minden
Pénz nélkül élet nincsen
Pénz nélkül meghal a Föld
És Dubaiban se lenne annyi sok zöld

Mennyi mindent érdemes a pénz miatt
Mennyire megéri minden a pénz miatt
Vidám vasárnapon hordják, - a pénz miatt -
A perselyt körbe: – Jöjj mennyország, a pénz miatt
Van itt minden, megcsinálunk
Bármit, hogyha járnál nálunk a pénz miatt a pénz miatt
A pénz miatt van minden, vagy nincsen
van minden, vagy nincsen
Pénz nélkül jaj, meghal a Föld
És Dubaiban se lenne ennyi sok zöld

városjáró írta...

nem köll ide járni, otthon kell piálni!

BB írta...

Megbocsáthatatlan hibát követett el a West Balkán szórakozóhely üzemeltetője azzal, hogy nem jelentette be a szombati nagyszabású rendezvényt; a szórakozóhely nyilvántartásba vételi dokumentuma szerint legfeljebb háromszáz embert engedhettek volna be - közölte Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) terézvárosi polgármester vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A szórakozóhelynek nem volt működési engedélye, de a nyilvántartásba vétele megtörtént, amely szerint 22 óráig maximum háromszáz ember részvételével tarthatott volna rendezvényt - mondta Hassay Zsófia, a diszkótragédia ügyében délelőtt összehívott válságstáb ülése után.

Szavai szerint megbocsáthatatlan hiba, hogy az üzemeltető nem tett eleget bejelentési kötelezettségének.

BB írta...

xxxxxxxxxx nyilván mindenki kapott a csúszópénzből ami az illegál nyitvatartásból származott... A rendőrök, az önkormányzat...etc. A kerületi hatósági iroda dolga az, hogy ellenőrizze a kereskedelmi és szolgáltató helyeket!

BB írta...

xxxxxxxxxx Munkám révén rengeteg hatósági egyeztetésen vettem már részt, legutóbb a magyar futsal történetének első kiemelt kockázatú mérkőzésével kapcsolatban, amely szintén zárt sportcsarnokban zajlott. Egy ilyen technikai egyeztetésen részt vesznek a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság, a Mentők, stb. képviselői. Aki szervezett hasonlót, pontosan tudja, hogy egy zárt térbe beengedhető személyek számát a Tűzoltóság a Katasztrófavédelemmel karöltve határozza meg ún. áteresztés számítás alapján. A tűzoltó megnézi, hogy hány menekülő kapu van, azok milyen szélesek és azokon keresztül mennyi időn belül evakuálható az épület. Ha ők azt mondják, pl. 800 fő, akkor annyit lehet beengedni. Ebből a szempontból irreleváns, hogy mi a neve a biztonsági szolgálatnak és Pista bácsi-e a portás. A szervezőknek vagy nem volt engedélyük a Tűzoltóságtól, vagy nem tartották be az abban foglaltakat. Kész és pont.

BB írta...

Fábiánmehawkroszmannvarnus Aladár nem szúrta le őket senki... hanem a noise rá engedett egy 300 fős engedéllyel rendelkező helyre (elvben) 2800 embert. 1: Nekem 4800as a karszalagom száma 2: a helyen még engedéllyel is csak 500an lehetnek mert a menekülési út 1perces ideje számít nem pedig a fizikai kapacitás...

BB írta...

xxxxxxxxxxxx ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A HOZÁZARTOZOKNAK ÉS BARÁTOKNAK . REMÉLEM A JOG ÉRVÉNYESÜLNI FOG ÉS NEM MARAD BÜNTETLENÜL / HA IGAZ HOGY MÜKŐDÉSI ENGEDÉLYÜK FELVOLT FÜGESZTVE VAGY VISZA VONVA A HATOSÁG ORIÁSIT HIBÁZOTT HOGY HAGYTA MÜKŐDNI A WEST BALKÁNT. NEM SZERZET ÉVÉNYT A JEGYZŐ HATÁROZATÁNAK BETARTÁSÁRA . MÉLYEN FELHÁBORITO HOGY ILYEN TŐRTÉNIK MA ...
SAJNOS ESZT AZ INFORMÁCIOT A HATOSÁG NEM ERŐSITI MEG ....

BB írta...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Mindenki a másikra mutogat, holott a valói elkövető az a több ezres csőcselék volt, aki ott bulizott. Szánalmas, hogy ez senkiben sem merült fel. És külön köszönet azoknak a "szülőknek", akik engedik a 10-14 éves, tojáshéj a seggükön, most felteszek egy kiló vakolatot, hogy tíz évvel idősebbnek nézzek ki kölyköket elengedni az éjszakába! Gyereknevelésből megbuktak. Lehet vagdalkozni, vádaskodni, meg minden, most is csak a csőcselék beszél mindenkiből. Nem lesz elkövető, akit pellengérre állíthatnak, mert Ti, kedves csőcselék, nem hagyjátok megtalálni. Nem fog ebből az esetből senki sem tanulni, mert ez Magyarország, és a mai fiatalok pedig alaposan el lettek cseszve. Aki mindennél fontosabbnak tartja a mindennapos "party-zást", annak komoly problémái vannak.

BB írta...

Sokkoló részletek: szemtanúk a bulitragédiáról
tv2.hu
Egymás taposták az emberek a lépcsőn, hatalmas volt a tömeg, egymás után kerültek a földre az emberek. Ilyenekről beszéltek a Tények stábjának azok, akik bent voltak a West Balkánban a három lány halálát okozó tömegpánik idején.
http://tv2.hu/tenyek/video/sokkolo-reszletek-szemtanuk-a-bulitragediarol

BB írta...

http://vastagbor.blog.hu/2011/01/16/jogszabalyok_es_a_valosag

BB írta...

Helmeczi Tamás: jaja, tudom, meg zsidó, meg ratyi, lényeg, hogy itt most nem reklámozni kell, hanem részvétet nyilvánítani, úgyhogy tiplizz az OCÖ-be és ott rajoskodj, vagy ápdételd a myvip oldalad, vagy menj el a nyugatiba és vágj szét pár rézkábelt, fullmindegy, csak ne itt csináld azt amit. Köszönjük.

BB írta...

Szalontay Győző
WestBalkán, a Süss fel Nap és a Holdudvar egyik tulajdonosa
Szalontay Győző a WestBalkán, a Süss fel Nap és a Holdudvar budapesti szórakozóhelyek egyik tulajdonosa. Arról kérdeztük, hogy szerinte merre halad a jövőben a budapesti underground, illetve hogy látja a Budapesten szórakozni vágyók helyzetét.

BB írta...

2004-es interjú:

-Mióta vagy a vendéglátós szakmában?
-Mindenekelőtt, sose voltam vendéglátós és ma sem vagyok az. 1996-ban csöppentem bele a Süss fel Nappal a "szórakoztatóiparba". Hárman kezdtük, kb. egykorú fiatalok. Az évek alatt mindenki megtanult nagyjából mindenhez érteni; vendéglátás, program-szervezés, üzletvezetés (itt igen fontos megemlíteni a �humán� oldalát a dolognak, vagyis az alkalmazottakkal való foglalkozást. Ez igen igénybe veszi az embert, mert a vendéglátóban nagyon nagy a fluktuáció, és nagyon fontos az emberek pszichéjét, jellemét ismerni, mint üzletvezető. Talán ez a része a legmunkaigényesebb egy üzletvezetőnek.)
Miután belefogtunk, eleinte nem tisztázódtak le a viszonyok, hogy a két kollégámmal együtt kinek, mi a dolga? Hosszú évekig tartott ez az állapot, hogy mindenki mindent csinál. 1-2 éve kezdtünk úgy szakosodni, hogy ki merem jelenteni; én a programszervezéssel foglalkozom - elsősorban - meg azzal, ami ezzel jár (marketing, szponzorok szerzése stb). Persze ahhoz, hogy mindenki egy részterülettel tudjon foglalkozni fontos, hogy elkezdett egy szervezeti struktúra kialakulni, vannak már �vezető beosztású� alkalmazottaink. Ez nálunk még gyerek cipőben jár, így hát csak reménykedni tudok, hogy ez ki is alakul.

-Hogy kerültél az éjszakai életbe?
-Úgy mint bárki más. Fiatalon eljártam �bulizni�. Lehet, hogy egy kicsit korábban jártam az éjszakába, mint az átlag, de ezenkívül semmi extrát nem tudok elmondani. És ez ugyanúgy el is múlt, mint bárki másnál, fiatalon. Természetesen ma is van rálátásom az éjszakai életre, de ez a �szakmámból� adódik.

-Milyen helyekre jártál régen? Melyiket szeretted, és miért?
-Még éppen belecsöppentem a 80-as éveket zeneileg és szellemileg meghatározó underground lázadás utózengéibe. Rengeteg koncertre jártam gimnázium alatt. Akkor, ha valaki ilyen típusú koncertre szeretett volna menni nem is tudott volna nagyon máshova, mint a Fekete Lyuk, aztán a Tilos az Á. Persze ott voltak még akkoriban az ideig-óráig üzemelt ilyen típusú „bárok”, ahol mindenféle esemény történt, koncertek, kiállítások, beszélgetések stb, ilyen volt az Egocentrum, a Hold, a Zanzibár meg még lehetne sorolni. Ez volt akkoriban�

BB írta...

2004-es interjú:

-Szerinted mennyit változott a budapesti éjszaka az elmúlt tizenöt év alatt? Mi az, ami jobb, mi az, ami hiányzik, vagy mi az, ami rosszabb?
-Mindenekelőtt sokkal korábban, fiatalabban járnak szórakozni az emberek. Persze - mondhatja bárki - régen is voltak a tinidiszkók, de hát ott - tudtommal - csak a nagyvagányok cigiztek, részegettek le, a többség csak a bontakozó erotikus kiváncsiságát elégítette ki a minden 20.percben felcsendülő lassú számoknál. Mára kitolódott az alsó korosztály. Említettem már, hogy viszonylag fiatalon kezdtem szórakozóhelyekre járni (nem tinidiszkókba) az manapság nem állná meg a helyét. Ma az természetes, hogy a középiskolások azon gondolkodjanak, hogy hova menjenek a hétvégén.
Szóval megfiatalodtak a szórakozóhelyek.
Természetesen ebből a szituból is ki lehet hozni jót és rosszat: tény, hogy a tömegbázist a fiatalok adják, de azon kell lennie egy helynek, hogy szervezzen olyan programokat is, melyek az „idősebbeket” is oda vonzzák. Egyébként egyetértek azzal, hogy a 18 alattiaknak nem feltétlenül van ott a helye ezeken a szórakozóhelyeken, ezt szabályok is tiltják, amiket mi be is tartunk.
Jobb az, hogy szélesebb skálán tudnak az emberek szórakozni, alakul valamifajta szórakozási kultúra talán. Igen jó kezdeményezésnek tartom az A38 hajót, ahol tényleg nagyobb kaliberű események is le tudnak zajlani klub szinten. Úgy gondolom a Süss fel Nap is jó irányba halad ilyen értelemben, pl. idén ruháztunk be egy nagyon komoly hangtechnikába (Meyer Sound).

BB írta...

- És mi a különbség, vagy egyáltalán van-e különbség a mai fiatalok és az akkori fiatalok között?
-Más a kulturális háttér/kontextus ma meg mondjuk 10-15 évvel ezelőtt. Ma elkezdtek a fiatalok nyugatizálódni/amerikazálódni. Ami közös: a nagy tömeg természetesen mindig is uniformizálódott/ik: akkor a szockó volt a háttér, ma a mindent szabad hangulat. Egyébként meg a zene is „globalizálódik”, az akkori időkhöz képest manapság nagyon sok fajta zenével lehet találkozni az éjszakában. És persze ez inspirálja is a mai fiatalokat.

-A három hely közül (Holdudvar, Süss fel nap, West Balkán) melyik áll legközelebb a szívedhez?
-Természetesen mindhárom más-más okból.
A Süss fel Nappal kezdtük, ez elég ok. Az utóbbi idők átalakításaival (tánctér megnagyobbítása, hátsó chill szoba)/beruházásaival (hangtechnika, fénytechnika) komoly fantáziát látok a helyben hosszú távon. Annak ellenére, hogy élőzene párti vagyok, szerintem a Süss fel Napnak vannak az egyik legjobb adottságai �dj programokhoz� ill. un. live-actekhez.
A West Balkán nagyon sok okból. A Kopaszi gátas emlékek/emberek miatt (már a West Balkán előtt 4-5 évvel szerveztem itt fesztivált). Az első év -2001 nyara- különösen szép volt számunkra; egy elég szűk baráti kör dolgozott ott, barátok,barátnők. A mostani West Balkánnak is nagyon jó adottságai vannak. Igazából a West Balkán nekem a társaim miatt nagyon fontos, úgy érzem, hogy a közös �üzleten� túl más mozgató rugója is van a helynek, gondolok itt arra, hogy itt egy építészmérnök és egy ipari formatervező/jazz zenész a társam, tehát egyikünk sem a vendéglátóiparban keresi az �önmegvalósítást�, ami bájt ad az egésznek és ugyanakkor -természetesen- rengeteg konfliktus szituációt is.
Végül a Holdudvarban tanulom a legtöbbet a vendéglátó szakmából. Ez az ELTE udvarán levő nyári szórakozóhely, ami télen Bölcsi néven megy tovább a Gólyavárban. Itt a közönség úgymond „adva van”, nekünk a kiszolgálásukkal kell törődnünk.

BB írta...

-Beszéljünk csak a West-Balkánról. Hogy fogadta a közönség a váltást? Hiszen a régi nagyon jó helyszínen volt (Kopaszi gát, egy félsziget a Dunán a XI. kerületben).
-Nagyon sokan emlegetik nekünk is a régi WB-t. Meg volt a romantikája, de ez már a múlté. A két hely teljesen más adottságú. A Kopaszi gátra a többség a programok miatt jött ki, a Corvin Mozi mögé a miliő vonzza be az embereket. Ebből adódik az is, hogy nem feltétlenül ugyanaz a közönség jár a mostani helyre mint a Kopaszi gátra.
8. Mennyire tudta pótolni ezt a helyet egy bérház udvara, olyan, ami nagyon sok szórakozóhelyen van?
Semennyire nem tudta pótolni a régi WB-t, ez nem is lehetett célunk. De nem is hasonlítanám össze a mostani helyet a többi „bérház udvarral”. Nagyon szerencsések az adottságok: rengeteg zöld a kertben, hatalmas fák, még fenyő is van. A két ház is zseniális szerintem, rengeteg lehetőség rejlik bennük. Az egyik pincéjében már szervezünk programokat.

-Mekkora volt West Balkán forgalma a legnépesebb estéken?
-Mivel belépő nem volt, csak saccolni tudok, szerintem 3000 emberhez közel is előfordultak. Az biztos, hogy 2000 vendég felett többször is voltunk. Sajnos a régi WB nem tudta kinőni magát azzá amit álmodtunk. A 2004-es évre terveztük újra az egészet, teljesen átrendezve a „lenti placcot”. Igazán az okozott rengeteg fejtörést nekünk, amíg úgy volt, hogy leszünk még idén-, hogy olyan program ajánlatok futottak be hozzánk, amelyekre valószínűleg még több ember lett volna kíváncsi. Egyedülálló lett volna ezeket ingyenesen megtartani. Neveket most nem említenék, kár fájdítani a szíveket. Mindenesetre nagyon azon gondolkodtunk, hogy egy hatalmas stéggel lehetett volna csinálni egy 3. szintet és kibővíteni a helyet. Erre sajnos nem került sor.

-Mik a legnépszerűbb programok?
-Manapság könnyebben lehet elhozni a külföldi zenekarokat, dj-ket, mint akár néhány évvel ezelőtt, ezekre nagyon sokan kíváncsiak.

-Most bezárt a WB, és tavaszig mész vissza a Süss Fel Napba. Ott mit várhatunk a télen?
-A WB nem zár be, most „téliesítettük”. Tartottunk is egy mini fesztivált ez alkalomból. Szóval a WB egész éves lett, és mostmár rendszeresek a programok a pincében.
A Süssben a mostani műsor struktúra szerint 3 koncert nap van egy héten:
Hétfőn tartjuk a Korai's Banditos Klubot, ahol az élő zene után a Korai Öröm zenekar tagjai szolgáltatják a zenét lemezlovasként. Jellemzően itt elektronikus tánczenét játszó zenekarok lépnek fel. A Titusz and the Carbonfoolsnak havi rendszereségű klubja van, de fel fog lépni hétfőként Sickratman is.
Keddenként a Budapest Rock'N'Roll csapata szervezi a koncerteket. A nap fantázia neve: Tues-Die!. Ekkor kimondottan rock zenekarok lépnek fel, jellemzően a keményebb műfaj képviselői. Itt most kiemelném a nov.9-én fellépő brazil Ratos De Poraot. De decemberben fel fog lépni a néhány koncert erejéig újra összeálló Gecizők is.
Szerdánként az Ablak-A-Dubra estek vannak, a házigazdák: Kevin és Naga. Havi rendszereséggel hívnak nagynevű külföldi előadókat az estjeikre. Okt. 13-án fog fellépni Dub Taylor, live act programmal. Egyébként ezen az estén avatjuk az új hangtechnikánkat is. Csütörtökönként funky és rock zene van műsoron.
Pénteken megint jellemzően koncertek vannak. (Korai Öröm, Belga, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Zagar,Colorstar stb.) De lesz három nagyobb kaliberű dj programunk is: okt.29-én Danny McMillan lép fel, nov.5-én a What da Funk?! műsor lesz, míg nov. 12-én Thunderball (Eighteenth Street Lounge music - ez a Thievery Corporation kiadója is!), The Fort Knox Five.
Szombatonként R'N'B és hip-hop a zene.
Vasárnaponként pedig goa.

BB írta...

bombahír, megvágott ujjú civil rendőr és széttaposott fejű, felismerhetetlen áldozatok:

A Bombahírnek sikerült interjút készítenie azzal a 24 éves egyetemista fiatalemberrel, aki a karjában hozta ki a legelsőként eltaposott lányt, aki a buliban életét vesztette. A tragédiából kifolyólag és a sokkhatás miatt a nevét nem szívesen vállalta, de beszámolt nekünk a helyszínen történtekről.



Feltételezték, hogy a pánikhangulat kialakulása miatt taposták el az embereket. Interjúalanyunk szerint ez nem így volt. Legalábbis a konfliktus kezdetén. Hatalmas tömeg akart bejutni a helyszínre, de a szűk lépcső nem tette lehetővé ennyi ember akadálytalan közlekedését. Túl sok embert engedtek be a biztonságiak. Mindenki be akart jutni a helyre.

Szó szerint végigtapostak rajta

A legelső lányt, akit eltapostak én vittem ki egy másik srác segítségével – nyilatkozta a neve elhallgatását kérő fiatalember – A bejáratnál vette át őt tőlünk az egyik biztonsági őr. Az egész az első emelet és a földszint közötti lépcsőn történt. Mikor mi észleltük a problémát, akkor már legalább hárman feküdtek a lányon. Az egyik srác fel tudott magától állni, egy másikat én húztam föl. A harmadik fiút is sikerült felrángatni, ekkor vettük észre, hogy egy lány is feküdt alattuk. De a két srác, akik a kislányon feküdtek nem álltak meg segíteni, egyből elhúztak. Mi ordítottunk, de csak az előttünk lévők álltak meg, ám akik jöttek felfelé, azok nem. A lány keresztbe feküdt a lépcsőn. Mikor felkeltettük róla a srácokat, akkorra szerintem a csajt már réges-régen megtaposták. A feje pont azon az oldalon volt, ahol tódult felfelé a kinti tömeg. Leszarták… Szó szerint végigtapostak rajta.

BB írta...

http://www.bombahir.hu/budapest/a-karomban-hoztam-ki-a-halott-lanyt

BB írta...

megjelentek a hiénák is: http://noisenightmare.netmaffia.hu/

Szevasztok! Megkérnélek titeket hogy rakjátok ezt ki. Gyűjtést szervezünk az elhunyt lányok családjainak az sms jutalék 50% át küldjük az elhunyt családjainak. A szám amire lehet küldeni: 06 90 641 041 és smsben a LAL CSALAD szöveget kell küldenetek! az sms ára: 120 ft + áfa A hozzátarozoknak meg részvét és kitartást!

Névtelen írta...

† Kadosa Kinga ,Csikós Emese ,Varga Boglarka Petra †
R.I.P. :$:(

BB írta...

A WEST- BALKÁN Közleménye


A West Balkán Kft. vezetősége mély megrendüléssel értesült a szombat éjjeli Noise Night Life által szervezett rendezvényen történt tragédiáról.
Ezúton fejezzük ki őszinte részvétünket az elhunytak családtagjai, barátai, ismerősei felé.

Mindannyiunk érdeke,hogy tisztázzuk a történteket.

A szombat éjszakai alkalmi rendezvény nem a West Balkán által szervezett rendezvény volt.

A rendezvény szerződés szerinti lebonyolítását a Noise Night Life szervezői saját személyzettel, saját eszközökkel végezték.

A West Balkán bérbe adta a helyszínt a Noise Night Life független szervezőnek, fix áron így a legkevésbé sem volt érdekelt a jegyeladásban.

A rendezvényre kötött szerződés értelmében a jegyértékesítést és a létszámkontrollt is a Nois Night Life végezte.

A West Balkán vezetősége és munkatársai készséggel segítik a tragikus esemény felderítését végzők munkáját.

BB írta...

Több százan gyűltek össze, köztük a lányok hozzátartozói is. Mécsesek, virágok százai borították a teret, Orbán Viktor is mécsest helyezett el, és együttérzéséről biztosította az elhunyt fiatalok hozzátartozóit.

„Ilyenkor mindenkinek a saját családja jut eszébe, mindenkinek vannak gyermekei, és arra gondol, hogy akár ők is lehettek volna és egy szülő életében az a legnagyobb tragédia, amikor a saját gyermekeit veszti el” – fogalmazott miniszterelnök, hozzátéve: „ óhatatlanul a legerősebb érzés az együttérzés a szülőkkel és a hozzátartozókkal”. Orbán Viktor úgy véli, fontos kideríteni, hogy mi is történt valójában, a pontos tények ismeretében pedig le kell vonni az általános tanulságokat és meg kell hozni a szükséges intézkedéseket. (pr)

hírTV, FH

BB írta...

Sok száz ember gyűlt össze a West Balkán előtt vasárnap este, hogy gyertyát gyújtsanak a szombati diszkótragédia áldozatainak emlékére. Nyolc óra körül megtelt a Nyugati tér, több mint ezer ember nyilvánította részvétét. A helyszínen nagyon sok fiatal volt, és az elhunytak hozzátartozói közül is jelen voltak páran. Orbán Viktor és felesége negyed nyolc körül gyújtott mécsest, majd csöndben távozott. A megemlékezésen Schiffer András, az LMP elnöke is részt vett.


Fotó: Huszti István
A West Balkán épületére fekete zászlót helyeztek ki. Nyolc óra előtt nem sokkal újfasiszták tűntek fel a helyszínen, és azt kezdték skandálni, hogy „Igen is van cigánybűnözés”. A rendőrök a körülbelül húsz szélsőjobboldali fiatalt igazoltatni kezdte. A helyszínen a legtöbb ember arról beszélget, hogy volt-e késelés, mielőtt a pánik kitört.

Az esti megemlékezést megzavarókról Pintér Sándor egy vasárnap esti sajtótájékoztatón elmondta: egyesek a köznyugalom megzavarására használták fel, hogy a kegyelet leróvására több százan összegyűltek a nyugati téren. 15 embert előállítottak, akik visszaéltek a kegyeleti joggal.

Délután egy órára is szerveztek megemlékezést, azon ötven-száz ember vett részt. A legtöbben leraktak egy-egy mécsest, aztán tovább indultak. index

Névtelen írta...

A punk rock koncertek energiájával tört be a zenei világba PLASTICKIDS azaz igazi nevén Kecskés Tamás. Már fiatalon elkezdett beletanulni a szervezés és a zene világába rock klubkoncertek összehozásával, hogy aztán később a magyarországi elektronikus élet legütősebb partysorozatának megalkotója legyen.A mára már havi rendszerességgel több, mint ötezer fiatal szórakozását biztosító Noise Night Life sorozatot anno 2009 szeptemberében indította útjára, azzal a tervvel, hogy az elektronikus paletta minden stílusát egy buliba sűrítse. A fő profilt meghatározó electro house mellett a NNL magába olvasztotta a dubstep, minimal, breakbeat, electropop, indie, drum and bass irányzatokat is. Így a NNL napjainkban az egyik leglátogatottabb, és legtrendibb elektronikus zenei esemény az országban, melyre fiatalok ezrei járnak és melyből speciális bulik nőttek ki, mint például élő koncertek és az első Magyarországi Skins party. A brand húzóerejét mutatja, hogy a budapesti bulikra, az ország minden tájáról jönnek a megőrülni vágyó fiatalok, a saját bevallásuk szerint egyedülálló rendezvény hangulata miatt. Ezzel párhuzamosan Plastickids, az egyik legkeresettebb electro dj lett Magyarországon. Szettjeit a brutálisan erős élő erő adja, a közönség a basszusokon kívül sokszor vodkát vagy egy keverőt is kap az arcába, ha az utóbbit nem is szó szerint. Olyan szervezéseket és közös fellépéseket tudhat a háta mögött, mint a Crookers, Le Castle Vania, The Bloody Beetroots, Fukkk Offf, hogy a nagyobbakat említsük, miközben a magyar dj-kel is jó kapcsolatot és barátságot ápol. A Robotrock csapatával és Stereo Killaz-al a kezdetektől fogva segítik egymást, utóbbival rendszeresen közösen lépnek fel, és vele készült az első közösen írt szám is, melyet 2 eredeti saját produceri munka követett. Mindezekkel együtt a magyarországi modern elektronikus kultúra élharcosává nőtte ki magát.

Névtelen írta...

2011.02.05-én megrendezésre került volna a Skins Party-t, mely az 5. évad premier filmjének vetítésével lett volna egybekötveés a szervezői a WEST Balkánban rendzetett Noise Night Life party szervezői voltak egyben.