2010. szeptember 1., szerda

Kovács Kristóf és Déryné védelmében

Parkoló autók helyett terasz? Támogatjuk.

Szerkesztőségünk többnyire sötét pincekocsmák homályos zugaiban szokott vedelni konspirálni, a Déryné ezidáig a nagy menetelési útvonalainkon kívül esett. Kulcsár Attila és egyéb városi terepjárós sikeres emberek törzshelye ezidáig elkerülte érdeklődésünket, ilyenek vagyunk, lehet besajnálni. Max. Operabálba, persze.

De aztán az első kerületi önkormányzat szakértőkre hivatkozva meglepetésszerűen kivágatta a Roham utca fáit, amitől az utcában lakó ellenséges elemek Kovács Kristóf heves anyázásába kezdtek: állítólag az úr az éttermének akart nagyobb teraszt. Nyár van és már nem csiripelnek a madarak, cserében vödörből nőnek satnya kis élőlények.

Kénytelenek vagyunk Kovács Kristóf védelemében elmondani, hogy a Déryné miatt kb. 1 (egészséges?) fát kellett kivágni, ha egyáltalán: a norc.hu tavaly tavaszi felvételén jól látszik, hogy nem az árnyas fákról nevezetes az étterem:




Így fest jelenleg az utcakép és a bisztró: a Déryné saját jól felfogott érdekében, de igyekszik zöldíteni


Kulcsár Attila, Kovács Kristóf,  Roham utca, I. kerület, Várnegyed, Budapest, blog, Déryné, étterem, divatos, drága, vendéglő, fakivágás, Várnegyed, Roham utca"Naiv struccpolitika azt gondolni, hogy olyan befolyással rendelkezem, hogy egy egész utcát le tudnék taroltatni. Az utca 100 méter hosszú, a mi részünk körülbelül 10 méter, ráadásul csak a Dérynénél lett szélesebb a terasz, a Mini előtt nem" - mondta az étterem-tulajdonos hozzátéve, a közvélekedéssel ellentétben sem üzleti, sem baráti, sem rokoni kapcsolatban nem áll a polgármesterrel.

Kovács egyébként azt mondta, ő sem értett egyet a kivágásokkal, írt is a polgármesternek a növények védelmében. Mint mondta, hogy pótolják a kieső zöld területet, rengeteg bazsalikomot, rozmaringot és egyéb növényt helyezett ki az üzlethelyiség elé.

Nemcsak a Hírszerző olvasója, de több, I. kerületi lakos is úgy értesült: Kovács megvette a Horvátkert egy részét, a 18-as villamosmegállóval szemben lévő pavilonsort ezért zárták be. A budai kerület lakosai azt hangoztatják, a 20 éve ott dolgozó újságos földönfutóvá vált. A producer lapunknak viszont azt mondta, nem vette meg a Horvátkertet. Kovács Kristóf szerint egyébként tájékozatlanságból fakadó indulatokról van szó. Szerinte buta és alaptalan az a vád, hogy az önkormányzat speciális ellátásban részesítette őket. (hírszerző)


No és mi igaz abból a pletykából nem hittem a szememnek, hogy a nagyongazdag Kovács Kristóf is német rendszámmal spórol a nagyondrága BMW-je költségein?



Új életek kezdek, holnaptól dohányozni fogok. Vagy papparazni, az sem rossz.


DÉRYNÉ BISZTRÓ
cím: 1013 Budapest, Krisztina tér 3.
Nyitva tartás: 7.30-01
Reservations: 225 1407

Kapcsolódó bejegyzések: A Déryné zenésze az ablakban + cui prodest: a Roham utca kivágott fái


Kis agytágulás: Déry Istvánné, Széppataki Róza (Jászberény, 1793. december 23. – Miskolc, 1872. szeptember 29.) az első magyar operaénekesnő, a vándorszínészet korának legnépszerűbb színésznője. Legnagyobb sikereit énekes szubrettként aratta. (wiki)


Nincsenek megjegyzések: