2010. szeptember 27., hétfő

Az Auchan Magyarország megszűnt a facebook-on?

frissítés: Auchan madárka is back, csak éppen szorgosan kigyomlálja neki nem tetsző bejegyzéseket, amolyan lendvaikomcsi cenzorként. Itt egy viszontlink, olvassák el, a legjobb eszmefuttatás arról az öngerjesztő folyamatról, a karmának is nevezett "autokatalizmusról" (önbeteljesítésről), ahogyan egyik hibás döntést a másik után hozza a cég, egyre mélyebben elásva magát a hazugság és korrupció lápjába :)

Prófécia: az Auchan vállalati központja már csak úgy úszhatja meg a további brand(ön)rombolást, ha az Auchan Magyarország kontár és alávaló vezetését lapátra teszi.

Áll a bál, a civilek támadása miatt gyakorlatilag visszavonult a facebook-ról az Auchan Magyarország. Az összes bejegyzés törölve, a cenzorok nem bírták a flood terhelést.

"Auchan Magyarország nem írt mostanában bejegyzést."

Az Auchan francia és magyar menedzsmentje fáradhatatlanul küzd azért, hogy a Auchan brand a "természetpusztító sunyi gecik" szinonimája legyen. A Dunakeszin levő áruházuk parkolójának bővítését a környező, védett lápvidék beépítésével próbálják megoldani. Emeletes parkolót építeni nyilvánvalóan drágább, mint a Nokiás dobozokat osztogatni önkormányzati előljáróknak, valamint "szakértőknek". A civil ellenállást sunyi jogi ellentámadással, majd a láp fizikai megszüntetésével próbálják megszüntetni.

National Geografic: Vágják a fát Dunakeszin!

Az Auchan megkezdte a dunakeszi tőzegláp felszámolását! Néhány nappal a Természetvédelmi Felügyelőség által meghirdetett helyszíni szemle előtt 2010. szeptember 23-án az Auchan beruházócégének, az Immochan Kft-nek tulajdonához tartozó Dunakeszi lápon példátlan természetkárosítás történt. A hatóságok gyors és hathatós közbelépése megmentette a tőzegláp egy részét, vagy legalább is elodázta pusztulását.
A kimagasló természetvédelmi értéket képviselő tőzegláp két lápfoltja közül az áruházhoz közelebb esőt elkezdte felszámolni egy az Auchan által felbérelt favágó brigád. Az őshonos fűzfákat kivágták a hipermarkethez vezető 322. sz. út mentén és az úttól távolabb megkezdték a lápcserjés hamvas fűz állományának kiirtását. (...) A lápvédő civilek bejelentést tettek az ügyben a Dunakeszi Rendőrkapitányságon és értesítették a területen illetékes Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságát. A fakivágás időzítése minden bizonnyal a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2010. szeptember 15-i keltezésű végzésére vezethető vissza, amelyben a hatóság kinyilvánította a szándékát az Immochan Kft. birtokában lévő teljes területre vonatkozó ex lege védett láp kiterjedésének megállapítására irányuló eljárás lefolytatására. Ha ugyanis a növényzet kiirtásával még a felmérés előtt sikerül megsemmisíteni az élőhely természeti értékeit, az Auchan szabad prédájává válhat a tőzegláp.
Szó szerinti idézetek az Auchan Magyarország Kft. 2010. február 19-i sajtóközleményéből:
„Amennyiben a terület védettnek bizonyul, felfüggesztjük a beruházást, ha azonban nem kap védettséget, a vállalat akkor is kötelezettséget vállal arra, hogy érintetlenül marad a természetes terület.” 
„Az Auchan társadalmi szerepvállalásával összeférhetetlen, hogy tudatosan tönkre tegyen, vagy megkárosítson egy védett területet.”

Ahhha. Merci.

Neveket akarnak hallani? tessék:

A dunakeszi tőzegláp elpusztításához hatékony támogatást biztosít a Kecskeméthy Géza vezette Dunakeszi Önkormányzat. Nevezetesen eltávolították a tőzegláp melletti körforgalomból azokat a betonelemeket, amelyek korábban megakadályozták, hogy teherautókkal fel lehessen hajtani a tőzegláp legértékesebb magterületét és a kavicsbánya tavakat elválasztó gátra. Ezzel sikerült elérniük azt, hogy megkezdődjön a tőzegláp feltöltése építési törmelékkel és veszélyes hulladékkal.



Itt tessék röhögni az Auchan önfényezésén:

12 évesek lettünk

12 év – 12 áruház. Amikor 1998. április 23-án megnyitottuk első, budaörsi áruházunkat, ez nagy szenzációnak számított. Vásárlók százai várták a nyitás pillanatát izgatottan az áruház előtt, a falakon belül pedig több mint 500 munkatárs várta ugyanezt a pillanatot, legalább ilyen izgatottan.
Az azóta eltelt időszakban megszokottá váltak az áruháznyitások: 2000-ben Soroksár, majd 2001-ben Dunakeszi, s az első vidéki áruházunk, Székesfehérvár. 2002-ben nyitott meg Kecskemét, majd a két iker áruház: Csepel és Csömör, egyetlen hét eltéréssel. Óbuda (2003) majd Albertfalva (Savoya Park) a két „belvárosi” áruházunk, majd a solymári (2005) áruház után megnyílt a harmadik vidéki áruház Miskolcon, (2008) s néhány hónappal később pedig az azonos méretű és elrendezésű „testvér” áruház Maglódon (2009).
De nem csak az áruházak száma változott: néhány tucatnyi lelkes munkatárssal indult az Auchan csapat, ma már hatezren vagyunk. Sokan az első áruház nyitása óta nálunk dolgoznak, több száz azoknak a száma, akik már 10 évnél hosszabb ideje munkatársaink.
A jelenleg vezető beosztásban dolgozó kollégák 20%-a belső kinevezés útján kapta a megbízatását, s szakmai életútja nálunk teljesedett ki: ma már osztályt, szektort vagy éppen áruházat vezet.
Nőtt a beszállítók száma is: jelenleg mintegy 1200 partnercéggel dolgozunk, melyek 75%-a magyar kis- és középvállalkozás.
Negyedük már a budaörsi áruház nyitásakor is beszállítónk volt, s azóta is évről-évre nő a közösen forgalmazott termék mennyisége.
Mint ahogy nő a vásárlók száma is: 2009-ben már több mint 31 millió vásárló tisztelte meg bizalmával az Auchan áruházakat. 2008 vége és a 2009-es év különösen nehéz időszak volt az ország életében. A gazdasági válság próbára tette a vállalkozások és a háztartások erejét. Büszkék vagyunk rá, hogy mindezek ellenére ebben az időszakban két áruházat is meg tudtunk nyitni: Miskolcon (2008) és Maglódon (2009). Ezzel nemcsak közel 1000 munkahelyet teremtettünk egy olyan időszakban, amikor a munkanélküliség folyamatosan nőtt az országban, hanem újabb vásárlói kört is meg tudtunk szólítani.
Eddig is arra törekedtünk, s a jövőben is az a célunk, hogy felelős, szakképzett, lelkes és megbecsült munkatársainkkal a lehető legtöbb vásárló vásárlóerejének és életminőségének javításához hozzájáruljunk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://www.fenntarthatofejloves.net/2010/01/20/holnaputan-dunakeszi-lap-vs-auchan/ Dunakeszi láp vs. Auchan