2010. szeptember 18., szombat

Tizenhárom kerületi újság és az One PR Kft: kinek a tőgye?

A meg nem rendelt kéziratokat és fotókat nem áll módunkban visszaküldeni. A Tizenhárom c. újság szerkesztősége adatokat és információkat megbízható, ellenőrizhető forrásból szerez, amiket megjelenés előtt ellenőriz. Mindezek ellenére előfordulhat, hogy a Tizenhárom c. újságban utólag tévesnek bizonyuló hírek, információk jelennek meg, így az ezekből következő gazdasági, pénzügyi, vagy személyes döntésekért a One PR kft mindennemű felelősségét kizárja.

Okos :)

Zséda, 13, Angyalföld, Budapest, kerületi újság, MSZP, One PR Kft, Tizenhárom, XIII. kerület, ÚjlipótvárosÁltalában gond nélkül reciklálom a kerületi lapokat, sztem a világ egy szebb hely lenne ezen kádárizmusból itt ragadt seggszagú üzemi lapok elgázosítása után, de ezt elvittem a klóra, mert perverz hangulatban voltam. Ha már a XIII. kerület önkormányzati észosztójáról, a XIII. kerületi Hírnökről írtam lapszemlét, akkor erről miért nem, diszkriminálni még a magyar sajtó legmélyebb bugyraiban sem illendő. Ráadásul a lejtőn nem lehet megállni, pláné, ha közben vörös fejjel röhög az ember.

1. oldal, címlap.

Banner helyén Nagy Feró, a meglett korú médiakurva interjújának kedvcsinálója. Megtudjuk, hogy a jobb sorsra érdemes, önéletmű-rongáló (köszi, Flash) rokksztár "már csak kis csótány". Azt mondja: "Nem a pénz miatt adtam az arcom a potencianövelőkhöz, nekem ez egy afféle misszió volt." Részemről megértő vagyunk, Ferót köztudomásúlag messzire elkerüli a kapzsiság démona, de azért az öreg rokkereknek is jól jön egy kis segílyke.

A másik figyelemfelkeltő előzeteske Havas Henrik lendületes önvallomása, "egy barom vagyok". Ezt a magas labdát sztem méltánytalan lenne lecsapni, mondjuk úgy 20000000 karakterben. Dehogy, tata, dehogy, csak megjátszod.

Oszt jön a figyelemfelkeltő főáru, egy hatalmas kép Zsédáról, akiért nem lapozzuk fel a gúglit, de ezek szerint el lehet vele adni a lapot. Ja, hogy ingyenes az újság. Nem, nem pucsít a képen, hanem belebeszél a mikrofonba. Igen, igaziba, ez egy énekesnő. "Sikeres énekesnő, feleség, édesanya, és szívesen kampányol jótékony célok mellett. Zsédának sikerült, amiről sokan csak álmodtak: teljesültek legfőbb vágyai." Persze, mindezért keményen meg kell dolgozni. De vannak még tennivalók a siker felé: csinálj már valamit a furán ráncos hónaljaddal, anyu, esetleg cseréld le a Photoshoposodat.

Jubilál az Angyalföld kártya, egyéves a kerületi nyuggereknek lakóknak mindenféle kedvezményt biztosító izé. Más "példamutató kezdeményezések": számítástechnika oktatás az Idősek otthonában (hogyan használjuk az internetet), kerékpárkölcsönzés nyári bevásárláshoz, kirándulásokhoz, temetéshez és más családi programokhoz.

Ezen önfényezés után már nekem is, sőt bármilyen más mezei hülyének is leesik, hogy én bizonyára valami Maszopos kerületi propagandaújságből művelődtem a vécében.

És fejlődik az oktatás is, Angyalföldi Komp projekt a kompetenciaalapú oktatásért (wtf).

13, Angyalföld, Budapest, kerületi újság, MSZP, One PR Kft, Tizenhárom, XIII. kerület, Újlipótváros2. oldal

"Csak a multik ne foglalkoztassanak vasárnap? Újra napirenden a kereskedelmi szünnap kérdése." A Fideszt-KDNP kötelező szünnapi ötletét a modern matematika és közgazdaságan eszközeivel fingató szerző kiáll a vasárnapi nyitva tartás mellett. Elgondolkodtató érvelés, multibarát szempontból vizsgálva a kérdést.

"Alkotmánybíróságon köthet ki a banki különadó", a fenti cikkel hasonló szellemben íródott eszmefuttatás, bátran szembepisil a Fidesz "fizessenek a geci bankok" népszerű ötletelésével (nem mellesleg a Gyurcsány-Draskovics álompáros is bepróbálkozott hasonlóval, de aztán berendelte a rákocatlankodó gyerekeket az igazi főnök, Csányi tata az irodájába.).

És hopp, az eldugott beköszöntő, bal oldal jobb első sarok, egy Balog Szilárd Vujity Tvtrko küllemű egyén, de fétissapka nélkül. Aláírás nincs, ebben az újságban valamiért semmilyen cikkhez nem adják a nevüket a játékosok.

Ezt a gyöngyszemet kénytelen vagyok beprüttyögni, megkönnyítette az anyagcserém.

Következzék a Kárpátok Géniuszának, Ceauşescu elvtárs aranykorát az aranyszájú Szanyi kapitány és a mostanság környezettudatos Tóth József polgármester kerületét szemétdombját lágy, selymes nyelvcsapásokkal körbeudvarló izé méltató beköszöntő.
Lendületben a kerület! Interaktivitás! Újságkrédó! Ars poetica!

Tisztelt Olvasó! Az angyalföldiek mellett júliustól örömmel közöntöm az Újlipótváros, Vizafogó és lőportárdűlő lakóit is. Idén év elején határoztuk el egy könnyed, ugyanakkor informatív ingyenes, lokális lap elindítását. Látva és ismerve a XIII. kerület fejlődését, az újonnan épülő lakónegyedeket és irodaházakat, nem is volt kérdéses, hogy itt próbálkozunk.
Büszkén mondhatom, hogy a pozitív visszajelzések eredményeként nyártól az egész kerületre kiterjesztjük tevékenységünket, így júliustól kezdődően minden hónapban 70000 háztartásba jutunk el.
Bízom benne, hogy a lap tartalma, olvashatósága új élményekhez és információkhoz segíti az újság közönségét. Hiszem ugyanakkor, hogy a lap akkor tud igazán az olvasói igényekhez igazodni, ha részben közösen szerkesztjük a kiadványt. Ezért a továbbiakban is várom észrevételeiket, jobbító szándékú kritikáikat, témafelvetéseiket és ötleteiket arról, hogy mit látnának szívesen a Tizenháromba.

Addig is kellemes olvasást kívánok Önöknek.

13, Angyalföld, Budapest, kerületi újság, MSZP, One PR Kft, Tizenhárom, XIII. kerület, Újlipótváros3. oldal
Drasztikus változások a közigazgatásban.

Csak a szokásos szájbarágó: katasztrófa közeleg. Nagyszabású kirúgások a vízfejben, rettegjetek irodisták. "A határon túli magyarok "befogadása" akár totális többséget is szerezhet."

Nehéz időszak jöhet a bankhiteleseknek, mindenről a Fidesz tehet. "Egyre aggasztóbb a svájci frank hitelesek helyzete, ugyanis a deviza, az emlékezetes Kósa Lajos - Varga Mihály - Orbán Viktor - Szijjártó Péter magyar válság kommunikációs akciója óta nem csak átlépte, hanem jócskán meg is haladta a 200 forintos lélektani határt." De megengedően hozzáteszi az ismeretlen cikkíró, hogy a svájci "valuta természetesen nem csak a Fidesz vezető politikusai miatt emelkedett".

Mivel a Tizenhárom ars poeticája szerint új élményekhez és információkhoz segíti az újság közönségét, megtudjuk: a magyar tulajdonú építőanyag forgalmazó Techtrend fontos megállapodást kötött a szlovákiai Porfix-szel, oszt gyün az olcsó cucc. Lehet, hogy az Ytong elveszíti vezető szerepét a magyar piacon? Megannyi izgalmas infó.

Drága benzin, visszaesett fogyasztás, sokan leteszik a környezetromboló járgányukat, az olajipar sopánkodik. Egy bizonyára véletlenül (x) jelzés nélkül megjelent ismertető az Raiffeisen Bank "új lakossági megtakarításösztönző programjáról". Az újság szakértő módon megírt (bankbarát) gazdasági cikkeit olvasva talán maga a Raiffeisen áll az újság mögött, a nemrég nyugdíjazott ex-munkásőr Felcsúti igazgató elvtárs egyik utolsó fideszberúgós akciója lehet ez a méltán népszerű sajtótermék. Egy kis paranoia, majd visszatérünk a témára.

13, Angyalföld, Budapest, kerületi újság, MSZP, One PR Kft, Tizenhárom, XIII. kerület, Újlipótváros, Havas Henrik4. oldal, sztárvilág.

Az általunk méltánytalanul elhanyagolt életpótlék, a Jóban Rosszban c. szappanopera egyik "sztárját" félrekezelte orvosa vmi betiltott gyógyszerrel, de már jobban van, fel lehet lélegezni. Olvassátok a praxis blogot, ha a magyar egészségügyi horror és korrupció érdekel.

Algériában fotózásért bekísérték a helyi sittre a 4 For Dance nevű seggriszacsapatot, de a testüregvizsgálat elmaradt.

Ugyanitt Havas Henrik címoldalon belengetett vallomása ("egy barom vagyok"), kibeszél a süllyesztőből. Kerületi újságok még kíváncsiak szegényre, de mi hanyagoljuk a néhait, mert magas a blogunk nyomdaköltsége.

Meg bejátszik valami kis színes a szerencsés angliai lottó főnyereményesekről, lámlám, érdemes befizetni a szegények adóját a szadeszcsoda Székely Gábornak (frissítés: kirúgták a pénzgyárból, de megvan neki a Neo FM félmilliárdért).

+ TEVA fogkrémreklám

13, Angyalföld, Budapest, kerületi újság, MSZP, One PR Kft, Tizenhárom, XIII. kerület, Újlipótváros5. oldal, népszerű kriminalisztika

"Jó úton halad a bűnmegelőzés", értsd: ezért nem érdemes Viktátorra szavazni, mi is boldogulunk. 84 önkormányzati és 1200 magántulajdonú kamera figyel téged, természetesen a saját érdekedben, natürlich. Lendületesen csökkenő bűnözés, szép új világ, de nem a Szabolcs utcában, természetesen.

Egy kis közérdekű: "az európai átlagnál jobb műszerezettségű kerületi rendelőintézetek" az idén is térítésmentesen szűrnek. Nade mi lesz jövőre, ha Ovi és bandája lehúzza a darálós vécén a kerületi szocialistákat? Belegondolni is szörnyű.

Két cikk a kerület sikersztorijaként sulykolt Angyalföld kártyáról, folyamatosan nő az igényelt kártyák száma. A lendület töretlen, a szájbarágós sikerpropaganda folytatódik, a címoldallal együtt már harmadszor tolják arcba a témát. Ismétlés a tudás anyja, igen, igen, igen. És a kerékpárkölcsönzést is újra felemlegetik. Fotó: "a lakosság örömmel fogadta az önkormányzat kezdeményezéseit." A fotón meg kicsoda smúzol a kerületi gyerekek gyűrűjében, egy piros kockával a kezében? Naki? Nakinaki?
Hát az a drága MSZP-s polgármester úr, a Tóth József elvtárs, nyali.

6. oldal.
A címlapon szereplő Zséda itt éppen az arcát kefélgeti. Bocs, de a cikket nem voltam elolvasni, nem érdekel. Bocsi még egyszer.

13, Angyalföld, Budapest, kerületi újság, MSZP, One PR Kft, Tizenhárom, XIII. kerület, Újlipótváros, Nagy Feró, Beatrice7. oldal
Nagy Feró , aki már csak "kis csótány". Egész oldalas cikk, Feró beépült (leépült) ezek közé , megdicsőül a kerületi újságban is a régi lázadó. Bocsi, de már annyira kínos ez a Feró, hogy nem bírtam elolvasni ezt a cikket sem.

8. Női oldal.
A teljes élet az allergiamentesség titka. Könyvismertető az otthonszülésről, torna sportos időseknek a Vizöntő Pinceklubban, Szoptatás Világnapja. És megjelent a turcsiorrú tévétöltelék polihisztor, Mamagésa Soma Prüntyürümüntyürü Spitzer Gyöngyi könyve, mesenovellával és mittomén, pszichológizál is.

A Microsoft nyerte az Orzsággyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának Nyílt Napja keretében a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ, wtf) által harmadik alkalommal meghirdetett Legjobb Női Munkahelye a 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriájában. A nyertes cég 22 vezetője között 5 hölgy található, nincs üvegplafon.

9. oldal

Öt intézmény oktatási tevékenysége fejlődik, Angyalföldi Komp projekt a kompetenciaalapú oktatásét. Meleg étel hátrányos helyzetű gyerekeknek, 450, köszönjük, önkormi. Áldozatvédelmi Diáknap a Csatában. Még egy XIII. kerületi "példaértékű kezdeményezés": magáncég segíti a művészeti oktatást, ingyé. Madarak és fák ünnepe a Madártani Intézettel karöltve, vetélkedővel.

10. Ingyenreklám a Kakas Étteremnek, széles választék (200 friss étel), bőséges adagok. Reiter F. u. 69
Készül az Audi 1, ez férfioldal lehet. "Megújult", ráncfelvarrt a Mazda CX7, szokásos bújtatott reklám teszt.

11. sportoldal, TEVA-Vasas-Plaket, siker, vízilabda. A Vasas ünnepségsorozatás kiemelten kezeli az önkormányzat.

Presser Gábor, Vámos Miklós, Lendvai Kamilló, 13, Angyalföld, Budapest, kerületi újság, MSZP, One PR Kft, Tizenhárom, XIII. kerület, Újlipótváros
12., uccsó oldal, kultúra.

Méltók a Bizalomra,
új díszpolgárokat avatott a kerület. Féloldalas, homályos fotón Lendvai Kamilló, Presser Gábor és Vámos Miklós virágokkal borítva, mintha karosszékben temetnék őket.


Tizenhárom,
havonta megjelenő, közérdekű kerületi magazin.

Kiadja: One PR Kft
honlap, netes megjelenés: nincs

Cím: 1062 Budapest, Andrássy út 126
Cégjegyzékszám: 07-09-015575
Felelős kiadó: Kovács János, a Kft ügyvezetője.
Főszerkesztő: Borsi Dávid
Munkatársak: Hőnyi Gyula, Kalocsai Magdolna Mária, Koroknai Martina.
Nyomtatta: Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft Lajosmizsei Nyomdája
Felelős vezető: Burján Norbert (régi motoros, "titkos kormánypropaganda senkinek" 125 millióért, index.hu)
www.kozlonynyomda.hu
Terjesztés: One PR kft
Kapcsolat: info@tizenharom.com
ISSN 2061-4802

Minden további információt szívesen fogadunk a homályos hátterű aranylelő szupercsapattal kapcsolatban.

Másik XIII. kerületi lap: a XIII. kerületi Hírnök
az összes kép itt letölthető (bocsi a minőségért, de szalonnát ettem rajta, hagymával)

Végezetül egy kis Szanyi kapitány videó, amint szorgos munkatársai lelődözik a kettős állampolgárokat, jobbról



meg egy kis vágyálom a Death Wish-ből, a tökös Charles Bronsonnal:


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A mocskos kurva anyádat te buzi. Ha még egyszer szidod Angyalföldet szétbaszom azt a köcsög 8. kerületi fejedet! Vagy 9. ker ? fradista geci vagy? Hát igen látszik milyen szar környékről jöhettél, mert neked Angyalföld valami misztikus "vörös" kerület még 2010-ben is. Csóró köcsög szar, kilóra felvásárolhatnálak...

BB írta...

Ne hagyd abba, húsi, kellesz