2011. június 11., szombat

Vontatott ötlettelenség: "Itthon a legjobb"

Magyarország turisztikai kampányfilm
Ablakon zsebbe kidobott közpénz és közhelyparádé. O o o, ez borzasztó. Ha ezt a filmet látják a tatárok, talán megspóroljuk a tatárjárást. Az unalom, mint Magyarország titkos szuperfegyvere, bevethettük volna a Don kanyarban is.

Az ismert "bűnős nemzet" tétellel indít: sajnos, 400 milliárd forintot költenek a magyarok külföldi utazásokra, pedig ha itthon maradnánk, ohmennyi munkahelyet teremtene... Úgyhogy adjunk egy csókosnak jó sok közpénzt, hogy készítsen valami alibifilmet.

Vivá szocreál!

Kislánnyal indít az 5 perces nyálas agyfűrészelés, talán a thaiföldre kiránduló magyar pedókat szeretnék Magyarországon marasztalni. Szájfénnyel bőségesen bekent kislány ténfereg a blörös csodakönyvtárban, oszt talál egy jó nagy kódexet, amelyik valamelyik amerikai mesefilmből vendégszerepel Magyarországon. Oszt a kódexben látunk szarvasos erdőt (a nagyvárosi panelprolik számára magyarázó szöveggel ellátva: "érintetlen rengeteg"). Oszt felhajlik a mesebeli erdő és a kislány szemével bekukucskálhatunk egy ugyancsak titokzatos, "évmilliós rejtélyek" nevű barlangba (hogy mik vannak ebben az országban! ezt nézd, Jani! erdő! barlang!). Oszt a kislány egy "nemes zamatok" feliratú borpincében találja magát, ahol egy nagypapi éppen bort kóstolgat, bizonyára nem az a politikusi és vegyipari maffia közös gyermekét, a "kannásat". Oszt egy domboldali "lüktető fesztiválon" találjuk magunkat, vélhetően nem a szigetin. Aztán a "megőrzött hagyomány", egy 3D skanzen következik, matyómintás statisztákkal. Itt kezd az ember elvágyodni Magyarországról, esetleg egy jót szunyálni az andalító háttérdalra, aminek a szövegére lehetetlen odafigyelni, annyira semmitmondóan közhelyes darálék. Csézy mondjon le! Oszt család mértékkel borozva ebédel, oszt felbukkan egy giccsipari hungarikum, egy falvédő, Örökség és Küldetés felirattal meg a ráhímezett Pannonhalmi Bencés Főapátsággal, majd egy papbácsi visszainteget a kislánynak, egyenesen a tihanyi levendula ültetvény közepéből. +D fantasy várak, legendás hőstettek, oszt egy balatoni vitorlás árbocának csúcsáról bámulunk le a kislányra. Felhők, tengernyi élmény, feltör e gyógyvíz párája, varázsgömb, vízililiom, a magyar 3D remekei. Gémeskút, szürkemarha, csudijó és eredeti magyar szimbólumok, "természeti örökségünk". Pécs dzsámija és a Szentháromság szobor. Felsejlő mesélő városok. Hömpölygő folyók, erdők és mezők, kenu és végtelen kalandok.

222 elismert gyógyvíz.
72 minősített gyógyfürdő.
3000 fesztivál és rendezvény.
8 világörökségi helyszín.
22 borvidék.
300 tájház.
3500 kastély és kúria.
144 tanösvény
.
Oszt a frappáns befejezés, nagypapi és kislánya kéz a kézben, élénken társalogva el:

" Egy emberöltönyi sem elég ahoz, hogy ezt a gyönyörű országot megismerhessük."

majd rábeszélőleg, a multilever marketing módszerével:

"Kalandozz te is belföldön és csinálj kedvet másoknak"

"Minden élménnyel több leszel."

www.itthonalegjobb.hu
Készült a Magyar Turizmus Zrt szakmai közremüködésével, vamamint a Magyar Termék Nonprofit Termék Kft támogatásával.

Zene: Csézy, az Eurovision nevű giccsdalparádén befutott énekesnő. Részemről inkább Schmuck Andor, ő legalább mulatságos.


és csakazért sem pasztázunk be szerencsésebb, ötletesebb, becsületesebb országok önreklámját. Jöjjön inkább egyből ennek a filmnek a paródiája a Laibachtól, éljen a bombasztikus pátosz:

5 megjegyzés:

BB írta...

helyi érdek

BB írta...

Mindenütt jó, de a legjobb útközben

Lép írta...

oszt ez egy jó fos film lett

BB írta...

fészes komment: BB, vannak a tudományban az alkotók és a szkeptikusok. Az utóbbiak abban tobzódnak, hogy minden előremutatót lehúznak a saját korlátolt szintjükre. Sajnos azonban a mindent leszólás képessége senkit sem tesz halhatatlanná, mindig az alkotók és az álmodók neve marad fenn, a kivételeknek is idővel csak a szégyen jut, szóval nem ajánlott kivételnek lenni ez alól. Ugyanez a helyzet a megmondóemberekkel is, akik képtelenek továbbvezetni. Ez az igazi ötlettelenség, amikor nincs több ötlet, csak a leszólásé. Váljék egészségedre. :)

Névtelen írta...

http://ilovebp.blog.hu/2008/05/09/a_magyar_turizmus_zrt_uj_modszerrel_reklamozza_a_fovarost