2011. június 2., csütörtök

Ybl villa 2011

Ybl villa
Market:építeni szeretünk

Ybl villa: jó munkához egy évtized kell (2009-es érdeklődés)

Ybl villa, I. kerület, Budapest, Vár, Várlejtő, MagyarországMint már írtunk róla, áll a bál építkezés a Várnegyedben, a néhai Ybl Villánál. Házmester-blogunk most a szokásos anyázgatás, vesénrúgás és feljelentgetés helyett szimpla érdeklődőként bekopogtatott a kivitelezőhöz, a Budapanoráma káeftéhez, ahonnét ezt a választ kaptuk (és amit itt köszönünk meg):

Kedves Klapanciusz!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését, és kérésének eleget téve, kérem, engedje meg, hogy röviden tájékoztassam a Villa jelenlegi állapotáról.

Az építkezés lassú ütemének oka a hosszas engedélyezési procedúra, melyet a két éven át tartó régészeti ásatások is meghosszabbítottak. A Villa kiemelt területre épült, ezért az építési engedélyek beszerzése éveken át tartó folyamattá nőtte ki magát a szigorú helyi, és a még szigorúbb UNESCO Világörökségi szempontrendszer szabályainak való megfelelés miatt.

Az engedélyezés szakasza idén nyáron lezárult, és, mint azt talán Ön is látta, a Villa homlokzata elkészült. Ez tette ki a külső munkálatok oroszlánrészét. Hátra van még a nyílászárók befejezése, az épület tövében lévő terasz elkészítése és az épület melletti pihenőpark kialakítása.

Kora tavasszal elkezdődnek a belső munkálatok, az épület legfelső szintjéről lefelé haladva. A szakaszos kivitelezés oka a Villa szakaszokban történő nyitásával függ össze. A Villa legfelső szintjének tervezett nyitása 2010 késő ősze, és ezt követően pár hónapos differenciával folyamatosan halad a szintek nyitása, melynek befejezése, vagyis a Villa teljes üzemelése várhatóan 2011 végével várható. Egy eseményház, kulturális és gasztronómiai központ kialakításán dolgozunk, a Villa tehát nyitott funkciójú épületként várja majd látogatóit.

Remélem, sikerült kérdéseire választ adnom, hamarosan elkészülő honlapunkon, a www.villa-budapest.com –on további információt találhat a készülő épületről.

Bármilyen kérdés esetén állok szíves rendelkezésére.


Üdvözlettel:

Klein Judit

Nincsenek megjegyzések: