2011. június 25., szombat

Szegedi sörkert

Gottdrunkener mensch kifejezés jut róla az eszembe; hogy is fordítaná le?
– Isten által bombázott.


DANCING IN THE DARK


(taps)
till the tune ends,
We're dancing in the dark
And it soon ends;
We're waltzing in a wonder
of why we're here.
Time hurries by, we're here and gone.


Looking for the light
of a new love
to brighten up the night,
I have you, love,
And we can face the music together
Dancing in the dark. (Doctorow)

Multikulti, diákok. Olcsó sör, királyi csajok. Talán a legjobb, amit Szeged nyújthat, Villon is ott üldögél az egyik padnon. Figyelem, éjfélkol könyörtelenül kidobják a nagyérdeműt!


szegedi blöki
Sörkert

Nyitva: H-Cs 11-24 P-Szo 11-01 V 11-24 (idény jellegel)

Szeged Somogyi u. 16. A Somogyi könyvtár mögött!
Nyitvatartás: Hétfőtől-Csütörtökig 11:00-24:00
Péntek, Szombat 11:00-01:00
Vasárnap 11:00-24:00

Árak: 1 üveg sör (Dreher) 380 Ft, 1 csapolt sör (Ászok) 270 Ft, Unicum 5cl 400 Ft, Hubi 5l 300 Ft, folyó borok 70 Ft/1dl (nem ajánlott)
Egy újabb söröző, amit szinte be se kell mutatni. A Sörkert Szeged egyik legismertebb és legkedveltebb "iszogatós" helye a városban a Somogyi könyvtár mögötti parkolóban. Sajna manapság sötét felhők gyülekeznek felette. Úgy néz ki az idei 2009-es nyári szezonja lesz az utcsó nyitvatartása, mert a városvezetés úgy döntött, hogy beépítik a Sörkert területét és egy irodaépületet húznak fel helyette. Szurok és tollforgatás a városépítőkre!!!!:-D Kiváncsi vagyok lesz-e olyan elvetemült alkoholista, hogy miután felépült a toronyház, ő pedig részegen és több évszázados megszokásából odabotorkál a Sörkert helyére, bekopog az egyik ajtón és kér 1 korsó sört és egy feles Unicumot! :-)
Bár úgy volt, hogy még idén (2009) megkezdik a beépítést, de hát a bürokrácia meg a válság, meg a lustaság győzött és még bucsúzni maradt a Sörkert!!! Ez egyszer éljen a bürokrácia!!! :-D
A Sörkert idény jellegű nyitvatartással üzemel: május 1-től (de már április végén kinyit) szeptember végég. A söröző sok átalakuláson ment át a történelmi idők során! Az üveges pohártól a gagyi műanyag pohárig, a normál alkoholtartalomtól az erősen vizezetig, a bénább padoktól a strapabíróbb sörpadokig. Az első kettő sajna eléggé negatív, de az utóbbi pozitívum, sőt még az asztalok egy részét sátortetővel is lefedték, ami a nyári zápor ellen egész jó. Pozitív még, hogy a WC-zés problémáját (mivel szabadban van a Sörkert) megoldották egy konténeres vizesblokkal! Kinézetéhez képest tűrhető! Mellesleg nyáron ez a város egyetlen szabadban lévő ingyenes WC-je, a fákat a bokrokat és az eldugott helyeket leszámítva! :-D Maga a pult is hullámlemezből ősszetákolt konténerblokk, ami a célnak tökéletessen megfelel! Kiraktak még ide 4 csocsó asztalt és egy projektoros kivetítőt és egy biztonsági őrt is! A kivetítő egész jó ötlet volt! Magyar labdarúgó válogatott meccsei, BL meccsek, Foci EB és VB, olimpia és még egy rakat sportközvetítést szoktak itt leadni és ez szinte mindig teltházat eredményez. Pl. a legutóbbi foci EB-re a jobb asztalokat már lefoglalták a meccsek előtt pár nappal. De nem kell sportesemény a teltházhoz, egy hétvégi nyári estén szinte mindig dugig van emberekkel a Sörket! A város összes korosztálya képviselteti magátt itt egy jó hideg sör erejéig. Turizmus szempontjából is igen jó helyen fekszik. Akik pedig a sörözés után az éjszakába vágynak JATE és a SZOTE Klub innen 2 perc séta!
Szóval kicsit vizezett a sör, meg kicsit drágult is az évek során, de Szeged egyik jelegzetessége és az egyetlen nagyobb szabadtéri sözözője a Sörkert. Bezárásával egy nagy "Űr" fog tátongani e téren a szegedi kocsmázás történetében.

hasznos térkép szegedi kocsmatúrákhoz


Szegedi Kocsmák nagyobb térképen való megjelenítése

további képek

Nincsenek megjegyzések: