2013. május 29., szerda

Plakát a Lövölde téren: Fekete György bemutat?

Hát itt ezen a Lövölde téri plakáton arról van szó, hogy a régi komcsi idők visszagyünnek, szocreállal és békegalambbal (Picasso) zusammen, mert ezentúl Fekete György mondja el, hogy az előbb említett művészeti irányzat lesz a szép. 

Fekete György, Műcsarnok, Lövölde tér, VII. kerület, Lövölde tér,  1x1 Tábla, művészet, Magyar Művészeti Akadémia, MMA
Fekete György a Lövölde téren

Éppen tizenkét éve működik a Lövölde téren Budapest egyik legfurcsább kiállítóhelye, az 1x1 Tábla névre keresztelt óriásplakát­tartó, amelyre negyedévenként kortárs művészek által tervezett óriásplakátok kerülnek. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület ötlete amúgy kézenfekvő: a kortárs művészettel főképpen úgy lehet összeboronálni az embereket, hogy a művészetet a mindennapjaik ré szévé tesszük. Óriásplakáton pél dául. Amit olykor tényleg összefirkálnak (többnyire azért mégsem), amit gyakorta nem értenek (néha azért igen), ami olykor irritálja, máskor erős nézelődésre készteti a járókelőket, az autósokat.
Mások mellett kiállított már itt Lakner Antal, Koronczi Endre, Bakos Gábor, számos külföldi alkotó, de még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vicces álhirdetéseinek egyikét is láthattuk a Lövölde téren. („Három, kicsit elszáradt muskátli eladó darabonként 30 forintért.
Vagyis nem. Inkább megtartom magamnak. Le lehet szállni a muskátlimról. Majd megöntözöm, ha akarom. Jó, most már elég. Nem írogathatok itt egész nap, amikor mások dolgoznak, még nem is ettem semmit, csá, majd kitalálom, hogy mi legyen a muskátlikkal, végül is nem annyira fontos, csak egyedül voltam.”) (nol)


bónuszként egy régebbi plakát a kerületi ingatlanmaffiáról:





Nincsenek megjegyzések: