2013. május 25., szombat

Ombudsmanhoz fordul, mert a nőknek ingyenes volt a belépő, férfiaknak pedig ezer forint egy budapesti szórakozóhelyen

via 444.hu

(Azon ritka alkalmak egyike, mikor a részegen kitalált ötlet később sem tűnik akkora baromságnak, avagy lépjünk föl a férfiak pofátlan elnyomása ellen:)  
Teczár Szilárd, facebook

Teczár Szilárd korunk és Magyarország hőse, egyszerre védi a nők méltóságát feministaként és a hímek pénztárcáját vékonypénzű egyetemistaként. Az ember, aki észrevesz egy nyilvánvaló baromságot egy hímek uralta társadalomban (na, hol van Európában kevesebb nő a Parlamentben, mint nálunk? Máltán és Ukrajnában). Nagy jövőt jósolnak házi auguraink a csákónak, a kissé megfáradt TASZ-t máris előzi szemfülben.

Következzen az Alapvető Jogok Biztosának írt teljes levél.

Teczár from facebook
“Tisztelt Alapvető Jogok Biztosa!

Tegnap a budapesti Doboz szórakozóhelyre indultam barátaimmal (Klauzál utca 10.), és ott azt tapasztaltam, hogy a helyre csak 1000 forintos belépőjegy ellenében tudok bejutni, míg hölgy társaim belépése ingyenes volt. Magyarországon ez a gyakorlat igen elterjedt, velem sem először történik meg, és ha körülnézünk az interneten a magasabb árfekvésű szórakozóhelyek között, azt látjuk, hogy a férfiakra kivetett külön belépési díj általánosnak mondható.

Ez a gyakorlat véleményem szerint sérti Magyarország Alaptörvénye XV. cikkének (2) és (3) pontját, mivel személyeket pusztán nemük – egészen pontosan a biztonsági személyzet által megállapított, feltételezett nemük – miatt ér anyagi hátrány vagy előny. Ez a gyakorlat tendenciájában nem, csupán súlyosságában tér el attól, mikor cigány származású vagy vallási jelképeket viselő fiatalokat nem engednek be egy adott szórakozóhelyre. A gyakorlat mellett nem lehet azzal érvelni, hogy a társadalmi élet egyéb szegmenseiben a nőket kétségkívül sújtó hátrányokat enyhítené, mivel olyan társadalmi normákat és sztereotípiákat reprodukál, melyek éppen ezen egyéb hátrányok fenntartásáért felelősek, és végső soron mindkét nem képviselői számára hátrányosak. Ez a gyakorlat azt üzeni, hogy a férfinak fizetnie kell azért, hogy a szórakozóhely által “összegyűjtött” nők közé bejuthasson, tehát megerősíti azt a nézetet, miszerint szerelmi/szexuális téren a férfi az aktív, a nő pedig a passzív szereplő. Sarkosan fogalmazva a gyakorlat a prostitúcióra való felhívás bújtatott formája, ahol a férfiak a szórakozóhelynek fizetnek a nők jelenlétéért.

Mint azt korábban említettem, a férfi vagy női kategóriába való besorolást az adott szórakozóhely személyzete végzi, ennek során nyilvánvalóan a külső fizikai jellemzőket, és nem az illető identitását veszi figyelembe, így a gyakorlat sértheti az emberi méltóságot is.

A gyakorlat általános elterjedtsége arra enged következtetni, hogy a kérdés alulszabályozott. Arra kérem ezért biztos urat, vizsgálja meg milyen lépéseket tehetne a törvényhozó az áruk és szolgáltatások igénybevétele terén a nemek közötti egyenlőségért.

Köszönettel, Teczár Szilárd”




On szerint Magyarorszagon
  
pollcode.com free polls 


Miért akarsz Loretta lenni Stan? Gyerekeket akarok! Gyerekeket akarsz?!?!? Igen, minden férfinak joga van gyereket szülni, ha akar! De Te nem szülhetsz gyereket! Ne nyomj el engem! Nem nyomlak el Stan, de Neked nincs méhed...! Hogy fogod kihordani a magzatot? Belerakod egy szatyorba? Abban egyet értünk, hogy tényleg nem lehet gyereke, mivel nincs méhe, amiről nem tehet senki még a rómaiak sem! De joga lehet hozzá, hogy gyereket szüljön. Harcolni fogunk, hogy ismerjék el a szüléshez való jogotokat bátyám.... ööö húgom, bocs!

Nincsenek megjegyzések: