2011. április 28., csütörtök

Tüntetés Gyöngyöspatáért a BM előtt (videók)

Flashmob also known as Tüntetés. Csak éppen senki nem jelenti be. (végül ezt bejelentették, BRFK meg tudomásul vett)

Gyöngyöspata eddigi mérlege: egy 75 éves magyar néni, egy 14 éves cigány fiú és 3 magyar férfi sérült súlyosan. Ebből is látszik, hogy nem érdemes náculni, utcán hugyozni meg pláné.

Gyüjjenek Elisabeth Kalman netrőllopott videói.

A tűzrőlpattant Mezei Sándorné magánszáma, majd ütemesen. Kifelé Patáról! Jobbik Bűnözés! Hol van a kormány?
"Verekedés tört ki".

Cigány és magyar himnusz, háttérben felbukkan a nagyszakállú, az ismert eszdéeszes humanista, a Wesley János főiskola rektora, turultojás-szakértő, a családi hajléktalanbiznisz és az izraeli gyereküdültetés lelkésze. Aztán beszélni kezd, nem ma kezdte: (ide kattints a videóért link, mert a picasa videókat nehéz beilleszteni


Setét Jenő következik, a Roma Polgárjogi Alapítvány képviseletében. Meg egy jó cickós csaj, aki esztétikailag megfelelően ellenpontozza a teltkarcsú Setétet.

"Senki ne gondolja, hogy pusztán rólunk, romákról van szó. Mi vagyunk a céltáblák és az eszközök. De mindenki sorra kerül, ahogyan azt Éva asszony mondta. A gyűlölet nem áll meg. A gyűlöletnek mindig célpontra van szüksége. Ma a cigányok, holnap a baloldaliak, a liberálisok, a szinglik, végül a jobboldali konzervatívok. "

"Aki a problémát elbagatellizálja, az a gyűlölködőket segíti."

Derék barátaink teljesen új koreográfiát probálnak most le. (...) Ahol nem volt feszültség, oda feszültséget importálnak és tartóssá teszik azt."

Minden elcsattanó pofonért annak az államnak kell viselnie a felelősséget, amely eltűrte és támogatta. Éljen. Szerveződjetek, egyesüljetek, amíg a szélsőségesek ki nem vonulnak Gyöngyöspatáról, szabadságot Gyöngyöspatának. Tényleg jó cickói vannak a mikrofonállványnak. (link)


Mezei Sándorné Budapestről, a VII. kerületből: (a nácikók) egy forintért megvettek egy házat. Mi lesz, ha a cigányok nem bírják tovább a félelmet és a megaláztatást? Terjed a gyűlölet, mi lesz, ha nem lehet megállítani? Nem hagyjuk! Nem hagyjuk! (ütemes skandálás) (link)



Szuhay Péter, a Méltóságot Mindenkinek 1/16-od része. Nyílt levél felolvasása, négy perc letargia. Majd Mezei Sándorné, akinek 3 féle vér csörgedezik ereiben. Magyarországon születtünk, magyarok vagyunk. Van köztünk, aki tanult, integrálódott, van, aki külhonban is kiváló magyar művészként képviseli hazánkat, van, aki csak a két keze munkájából tud megélni és van, aki akkora reménytelenségben él, hogy segítség nélkül nem tud kitörni. Olyan is van, aki bűnöző és megérdemli a büntetést, ugyanúgy, mint a nemcigány magyarok között.

Mellesleg a legjobb beszéd a felhozatalban. (link)


Végezetül a mandiner blog néhány screenshootja a rémhírek fészbúkkos terjedéséről, hangulatjelentés a gyöngyöspatai általános és hisztérikus félelem légköréből. Hasonlót a WB tragédiája esetében figyeltünk szájtátva nemrég, bár ott a twitteren kezdődött és cigányok késelése volt a téma.

A Facebook történetének mindezidáig legviccesebb epizódja volt a Százezren Gyöngyöspatáért csoport megalakulása és gyors felívelése, ahol többek között élőben közvetítették a tegnap esti borzalmakat:






Végezetül a térfigyelő-térfülelő kamera az cigányok lakta utca közepén hugyozó, vélhetően részeg áldozat- és hullajelöltről.


kapcsolódó blogbejegyzések: videó és fényképek Gyöngyöspatáról + Tüntetés a Budapesti Francia Nagykövetség előtt a franciaországi román és bolgár romák kitoloncolása ellen + tüntetés a Líbiai Nagykövetség előtt a diktatúra és emberirtás ellen + Fuck nazis tag + Nazi skins must die + Tarka Magyar demonstráció (videó) + ingyenes Operabál hátrányos helyzetűeknek (eat the rich) + Tömeges buzulás a Szimpla kertben (videó) + Horogkeresztet a házfalakra (felhívás)

Nincsenek megjegyzések: