2011. április 17., vasárnap

Marina lakótelep

Marina part
feltárja magát a napnak
Az Autóker újabb projektjeként jegyzett angyalföldi Marina parton (és környékén) még egyértelműbb a jobboldal befolyása: a nyári uniós választáson a Fidesz 45,5, a Jobbik 11,3 százalékot kapott.


Néhány éve a piac még evidenciaként kezelte, hogy minden Dunára nyíló lakótömbnek vagy irodaóriásnak izraeli felségjel alatt "kell" megvalósulnia, ám mára csak a Duna Plaza mögötti folyópartszakaszra igaz a régi szabály. A Lágymányosi-öblöt portugál befektetők kezelik, a Soroksári úti DunaCity- és Duna Passage-, valamint a nagytétényi Duna Spirit-elképzelések pedig magyar kézben vannak. (Heti Válasz)

Marina lakópark,
a tenger csábítása
(az Árpád hídról)
aka "lakópark".
A baráti izraeli nép ajándék lakótelepe a magyar nép számára.
A baráti izraeli nagytőke ajándéka a magyar nép számára.

A rendszerváltáskor megszűnt az autókereskedés állami monopóliuma, oszt néhány szemfüles izraeli bagóért megvette a vállalatot. Meg a hozzátartozó, hatalmas ugarokat, amit a balfasz bennszülöttek néhány üveggolyóra taksáltak.

Ennyit a helyi terepismeret állítólagos előnyeiről.

"felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot".


Az érintett államok érzékenységére figyelő zsidó szervezetek később szerencsétlennek minősítették Peresz szavait, ám hozzátették: a héber "konim" és az angol "buy up" kifejezések nem ugyanazt jelentik, mint a magyar "felvásárol", inkább arra utalnak, hogy "él a gazdasági lehetőségeivel". (Heti Válasz)

Fóka öböl
Barbi és Ken meghaltak, enyészeté az úszó fészkük.
Megölte őket a kegyetlen texasi,
a motoros láncfűrész nem kegyelmezett.
deluxe proliknak: a Marina lakótelep kikötővel
Egyszer majd bemutatjuk Budapest 700 fajta köztéri lámpafajtáját.
Gyűjtés indul.
lehet a Dunán száguldozni, kenusok életét megkeseríteni
"sej, aranyláncom lobog a szélben"
retrofuturisztikus design, érdekes színvilág
combedző gyaloghíd, "csőhíd", erősen elfáradva
Átjáró a Népszigetre
neohippi, laza, aranyélet
csőhíd
szockóból itt rekedt szakadt idill
Marina part by night
az Újpesti vasúti hídról
Marina part, nappal
Távolban egy Duna pláza

Az öbölben, a sziget déli csúcsánál, a Meder utcától régen egy kishajó-kompjárat járt át a szigetre (Rocsó). Ez az 1980-as évekre megszűnt, amikorra felépült a gyalogoshíd. (Az újpesti Duna-ág déli végén, a Téli Kikötő bejáratánál 1973-ban a Vízművek számára, a FŐMTERV tervei szerint, egy 65 m nyílású csőhíd épült, melyet 1975 óta gyalogosok is használhatnak a Népsziget megközelítésére.) Sajnos, ez a híd jelenleg igen leromlott állapotban van.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Népsziget

Ehud Amir
Az Autóker Holding elnök-vezérigazgatói székéből 2007-ben távozott Ehud Amir - a TriHolding nevű ingatlanfejlesztő kft. első embereként - magyar, román és lengyel irodatorony-, illetve lakópark-projektekkel foglalkozik. A tel-avivi közgazdászvilágból dobbantott vállalkozó 2000-ig a Plaza Centersnél igazgatóskodott, majd - már Autóker-vezetőként - nekilátott az újlipótvárosi Cézár ház, Kleopátra ház, Római kert, valamint a Marina part és más épületegyüttesek felhúzásának. Máig részvényese az Autóker Holding számos beruházásának, sőt, a Marina part egyik "hajlékát" tünteti fel állandó lakcímeként a cégbírósági dokumentumokban. (Heti Válasz)





Ha már Autoker: Gozsdu udvar + Művésztelep, drága kocsma + lendületben az Autóker (projektcégek)
Extrémsport: Ablon Group + Aréna Pláza (Plaza Centers)

Nincsenek megjegyzések: