2011. április 9., szombat

Leguán állatkereskedés

Leguán állatkereskedés
reklám, street art, ilyesmi
...tetszik... a szokásos ordibáló, rikító, kültelki reklámtípussal igényesen szembehúgyozik...

(no és FREE LEGUANS :)

A zöld leguán Amerika trópusi területein, Dél-Mexikótól Paraguayig, valamint Brazília déli részén nagyon elterjedt. Néhány Karib-tengeri szigeten is előfordul. Bár manapság nem veszélyeztetett faj, húsáért és a terráriumoknak való eladásért vadásszák ezt az állatot.

Az állat testhossza 1,6–2 méter, testtömege legfeljebb 4 kilogramm. A kifejlett hím pikkelye szürkészöld, toroklebenye jól fejlett, háttaraja hosszú és hátrahajló. A kifejlett nőstény testfelépítése könnyedebb, mint a hímé, toroklebenye és háttaraja kisebb. Farokhossza a törzs hosszának háromszorosát is elérheti; izmos és ostorhoz hasonló, védekezésre is alkalmas. Hosszú és hátrahajló karmai vannak, így az állat jól meg tud kapaszkodni az ágakon; a nőstény ásásra is használja őket. A fiatal leguán fényesebb színű, toroklebenye még alig fejlődött ki, háttaraja rövid.

A zöld leguán alkalmanként csoportosan él, és nappal tevékeny. Tápláléka levelek, bogyók, gyümölcsök és más növényi táplálék. Növendékkorában gerincteleneket is fogyaszt.(wiki)


Leguan, urban animals
Leguán Budapesten

Soha nem volt még ilyen sötétségben. Sehonnan nem szűrődött be fény. Hallotta a vízcseppek koppanását, enyhe légmozgást érzett, és azt, hogy hatalmas tér veszi körül. A csónak továbbment. Időnként imitt-amott nekiütődtek a sztalaktitoknak. Aztán Kate egy nyögésre figyelt fel. A csónak nagyot rázkódott, és a fara felől hatalmas csobbanás hallatszott.
– Chris?
Kate nem akart pánikba esni.
– Chris! Most mit tegyünk?
A saját hangján kívül semmi mást nem hallott.

Cím: Budapest 1125 Alkotás utca 25. ( a Délinél)
Nyitva tartás: H-P: 10-18, Szo: 10-13
Telefon: 06-1-214 95 29


boldog szombatot, esküvő édesszájú óriásgyíkkal:


Nincsenek megjegyzések: