2011. április 27., szerda

Életveszélyes a felújított Foltosház (Andrássy út 1)

Reklámmal Ön ellen, a közterület elrablása.

A közterületi hirdetők rémtetteiből:
Foltosház az Andrássy úton, „Kelet-Európa legszebb sugárútjára” elején.

cím: Andrássy út 1
1061 Budapest, Magyarország

Andrássy út 1, "felújítás" után:
Omlásveszély! Gyalogos forgalom tilos!


Andrássy út 1
A Világörökség nyitóépülete, az Andrássy út 1 szám homlokzatának pofátlan szétbarmolásáról már írtunk, sírva vígadva tekintsünk Prága felé. A helyzet fokozódik, a foltosra pacsmagolt, "felújított" homlokzat már omlik, mint a szikla. Életveszélyes, körbe van kerítve.

Próbáltuk kinyomozni, hogy melyik reklámgenya céget kellene a Dunába lőni Gergényi elvtárs átnevelő táborában üdültetni, de valamiért a számításba jövő 4-5 reklámcég (NM Outdoor Media, a Magnum Megaboard, a Horizont, Média Ház és a Gandalf) nemigen dicsekszik ezzel a pestieket arcbafingó "referenciamunkával".

Jobb híján kénytelenek vagyunk egy kedves olvasónk információit közreadni. Mossuk kezeinket, ellenőrizetlen a forrás.

Ha egy picit jobban utána nézett volna a cikk írója az Andrássy út 1 sz. alatti ház foltosságának okának, akkor nem ezek a képek lennének a cikk "vezérelemei"!
Ugyanis:
1. Az Andrássy út 1 szám alatti ház 4. és tetőtér tulajdonosa megkezdett tetőtér beruházásához kapcsolódott volna a külső homlokzat felújítás.
2. A Beruházó csak megbontotta a tetőt, visszabontotta a kényéneket.
3. A homlokzat felújítás a háznak egy jelentős bevételt jelentett, hogy legyen "vésztartalékja" a tető nélküli állapotokra. Ugyanis csak a külső íven van cserép, a ház belső udvarok felé néző tető részen szétszakadt fólia és pár pala lemez található. Állandó a beázás a Beruházó hibájából!


Andrássy út 1, Foltosház

A postamúzeum melletti részt ajánlom figyelmetekbe!

4. A homlokzatfelújításba mindenki belekötött: a tetőtér beruházó, az M1 TV riportere stb. melynek köszönhetően a házban lakó pár szerencsétlen járt a legrosszabbul.
5. Néhány magánszemély lakása ázik folyamatosan, életveszélyes a tető, a beruházó fenyegetőzik, nem fizet közös költséget, a Terézvárosi önkormányzat csak küldözgeti a Felszólításokat, de nem tesz semmit (16!!! éve)....

Sajnos a sztori túl hosszú!

Minden esetre sem a társasház sem a homlokzat felújító nem hibás, hogy ellehetetlenítették...

A kérdéseket a Terézvárosnak és a tetőtér tulajdonosának kell feltenni!


Minden kiegészítő információt szeretettel várunk.

Andrássy út 1: életveszélyes homlokzatfelújítás
végezetül egy kis agytágító ollózás:

Az építési reklámháló (építkezési reklámhálónak, reklámhálónak, építési hálónak, épülethálónak vagy mega poszternek is nevezett) a közterületen található ambient reklámhordozók egyik leglátványosabb fajtája.

Budapest, Andrássy 1
Az építési háló jellemzői:


Minél nagyobb egy felület, illetve minél forgalmasabb útvonalon található, annál hatásosabb.


Átmenetileg (több hónapig esetleg évekig tartó) felújítás vagy építés alatt álló épületek külső műanyag borítása. A felület sajátossága, hogy sokkal szebb látványt nyújt, mint a csupasz védőháló és hogy speciális anyagának köszönhetően a portól is jobban védi a várost.


A klasszikus közterületi reklámhordozókkal szemben, melyek méretben 2 – 20 nm között mozognak, a reklámhálók mérete több száz vagy akár több ezer nm-es nagyságrendet is elérhet, ezáltal a kampányt magasan kiemelve a médiazajból és emlékezetessé téve a reklámozott márkát.
(horizontreklam.hu)

A sokszereplős üzlet csúcsán a bérelhető felületeket birtokló médiatulajdonosok vannak. Jelenleg a Horizont Reklám, az NM Outdoor, a Média Ház és a Front-Light a legnagyobb, hálóreklámmal is foglalkozó közterületi hirdetőcég. Egy háló havi bérleti díja öt-hat millió forint. A legnagyobb cégek hálóreklámból befolyó éves bevétele a félmilliárd forintot is elérheti. Kenéz András, a Horizont vezetője a hálóreklám-piac éves összbevételét kétmilliárd forint körülire becsüli.


A médiafelületeket értékesítését részben maguk a médiatulajdonosok végzik, részben a specialistának vagy közterületi optimalizálónak hívott cégek. Három nagy – a Portland, a Primacom, a PPI – és két kisebb ügynökség, az Open és a BBO foglalkozik a köztéri médiafelület-értékesítésen belül hálóreklámokkal. Ezek a cégek azonban nem felülettulajdonosok, hanem a reklámozni kívánó márkák és a reklámfelületeket áruló cégek közti közvetítők, amelyek csak a közterületi piaccal foglalkoznak. Bauer Tamás, a Portland ügyvezetője szerint a különféle cégektől havonta átlagosan húsz-harminc hálót ajánlanak értékesítésre. Több forrás egybehangzó véleménye szerint tíz-tizenötre születik havonta szerződés.

Előfordult néhány csúnya eset is. Ezek egyike az Andrássy út 1., ahol több hónapig fenn volt az állvány a házon, de ezalatt csak összepacsmagolni sikerült a falat. Hasonlóan csúnyán bánt el az egyik cég a Lajos utca és a Pacsirtamező utca sarkán álló bérházzal.(kreatív

Végezetül: Ön is tehet a Budapest reklámgengszterektől való megtisztításáért:
Csatlakozzon!




Reklámmentes Budapest / Ads Free Budapest (NO ADS, NO SHIT)
Megalakult a Reklámmentes Budapest / Ads Free Budapest (NO ADS, NO SHIT) a Facebookon, a nemzetközi Clean City Movement Magyar Leágazása. Takarítsuk ki a reklámmaffia szemetét a városunkból, harcolj...

Új hozzászólás:
A reklámhálósok között felelőst keresés helyett inkább "Unokáink sem fogják látni" Ráday Mihály urat kérdezzétek, aki följelentette a házat a Kulturális Örökségvédelmi hivatalnál, hogy az "eredeti szín" nem pont ilyen volt mint amilyenre elkezdte a ház festetni az épületet, előzetesen természetesen engedélyeztetve a színt az építésügyi hatósággal. Az örökségvédelem leállíttatta az építkezést és kötelezte a házat hogy bizonyítsa milyen volt az eredeti szín - könyörgöm, korabeli ff fotók alapján, vagy a kommunizmusban renováláskor használt szín alapján? Szóval a ház nem tudta bizonyítani, közben az állványra szóló engedélye lejárt a háznak, és kötelezték az elbontásra. Legközelebb 10 év múlva kaphat engedélyt. Az egészet egy másik ügy teszi most "életveszélyessé" - a tetőteret az önkormányzat átjátszotta fillérekért egy tulajdonosi körnek, akik értékesítették egy ciprusi "befektetőnek". Az elmúlt 17 évben az pedig nem elkezdte a tető felújítását, de konkrétan életveszélyes állapotba hozta azt. A tető felől pedig ázik a homlokzat, és szakadozik le az Andrássyra. Itt találtok több információt az egészről. A lakók perelnek, de az még sok év, és ki tudja végrehajtható lesz-e az Eurowien Kft-n.... Szóval nézzetek utána mielőtt vagdalkoztok, légyszi.

itt lehet támogatni az Andrássy 1 megmentését: http://www.facebook.com/pages/Andr%C3%A1ssy-%C3%BAt-1-megment%C3%A9se/211018868917333

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A reklámhálósok között felelőst keresés helyett inkább "Unokáink sem fogják látni" Ráday Mihály urat kérdezzétek, aki följelentette a házat a Kulturális Örökségvédelmi hivatalnál, hogy az "eredeti szín" nem pont ilyen volt mint amilyenre elkezdte a ház festetni az épületet, előzetesen természetesen engedélyeztetve a színt az építésügyi hatósággal. Az örökségvédelem leállíttatta az építkezést és kötelezte a házat hogy bizonyítsa milyen volt az eredeti szín - könyörgöm, korabeli ff fotók alapján, vagy a kommunizmusban renováláskor használt szín alapján? Szóval a ház nem tudta bizonyítani, közben az állványra szóló engedélye lejárt a háznak, és kötelezték az elbontásra. Legközelebb 10 év múlva kaphat engedélyt. Az egészet egy másik ügy teszi most "életveszélyessé" - a tetőteret az önkormányzat átjátszotta fillérekért egy tulajdonosi körnek, akik értékesítették egy ciprusi "befektetőnek". Az elmúlt 17 évben az pedig nem elkezdte a tető felújítását, de konkrétan életveszélyes állapotba hozta azt. A tető felől pedig ázik a homlokzat, és szakadozik le az Andrássyra. Itt találtok több információt az egészről. A lakók perelnek, de az még sok év, és ki tudja végrehajtható lesz-e az Eurowien Kft-n.... Szóval nézzetek utána mielőtt vagdalkoztok, légyszi. http://www.facebook.com/pages/Andr%C3%A1ssy-%C3%BAt-1-megment%C3%A9se/211018868917333

BB írta...

Ráday, muahaha: ha nem tetszik a népnek a Bécsi utcai Zeppelin, szembemegy saját tervtanácsi szavazatátal, és mégis megvédi a régi házakat, amelyeknek nemrég még a bontására szavazott... Érdekes pályalezárás.

BB írta...

a hozzászólást beillesztem a poszt elejére, köszi.

Unknown írta...

Akkor csak nézzétek meg a Rippl-Rónai u. 32. számot. Évek óta áll tető nélkül az épület, mert eladták a tetőteret egy vállalkozónak, hogy az majd beépíti, de csődbe ment... A ház romokban, a lakók áznak, s nincs, aki segítsen - mindez székesfővárosunk diplomatanegyedében... (Közelről ismerem az ügyet, ugyanis tetőfedő vagyok, s már többször kérték a lakók a segítségemet.