2011. április 28., csütörtök

McSzar: Így tanulnak a mekisek

McDonalds

Mi kell a jó, magyaros fasírtba, hogy finom legyen? Mariska néninek tuti biztos receptje van rá! Az már más tészta, hogyan próbáltuk mi elkészíteni, és az hogy tetszett a Tanárunknak...

A globalizáció, a multikultinak nevezett katyvasz szimbóluma most nemzeti színben gyalulja a kedves potenciális fogyasztók agyát. Jobbik a Parlamentben, Fidesz a kormányban, kilengett az inga a nemzeti blabla irányába. A Meki reklámszakemberei az új időknek megfelelő filmecskét készítettek, tessék megnézni, oszt opcionálisan sírni vagy röhögni a gasztróhorror szaretető legújabb faszságán. "Kattints és nézd meg, mit tanultunk Mariska nénitől". Hááááááááááááááááá, még a Meki mutat újat a néninek, fogjatok le.

És azt tudtátok, hogy a világválságra hivatkozva a szerencsétlen magyar mekiproliktól megvonták a kajaadagjuk felét, még a Bajnai kormány alatt? Kis surmóságokból lesz a nagy profit.



Az Irigy Hónaljmirigy a McFosatóból:


és a "klasszikus", az gyorséttermes jelenete


Kapcsolódó: McDonald's Szegeden, egy közpark beépítése

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bizarr gasztronómiai különlegességet, Petri-csészében növesztett marhahúst állítottak elő a maastrichti egyetem munkatársai Mark Post vezetésével. A vékony szelet hamburgerhús egy londoni eseményen fogják megsütni és elfogyasztani. A holland kutatók azt akarják bebizonyítani a világ előtt, hogy ma már mesterségesen elő tudunk állítani húsokat, nem kell ehhez a marhákat kizavarni a legelőre.

Egy 2011-es tanulmány szerint a hús nagyüzemi gyártása sokkal kisebb víz-, termőföld- és energiafogyasztással jár, ráadásul a metánkibocsátás is alacsonyabb, mint amikor hagyományos módon nevelünk fel és vágunk le állatokat. Ez persze csak akkor igaz, ha valóban ipari szinten készül a mesterséges hús, és nemcsak néhány kutató áldozza erre az idejét.

Mark Post laboratóriumában áttetsző műanyag csészékben tárolt rózsaszínű folyadékban növekszik az a több milliárd izomsejt, amiből a végén hamburgert tudnak készíteni. A kutatók olyan őssejteket használnak fel, amelyek képesek bármilyen másfajta sejtté átalakulni. A csupán 140 grammos szelet nagyjából húszezer vékony izomszövetből áll, és gyártási költsége most még igen magas: 250 000 euróba, azaz körülbelül 73 millió forintba került.


A most elkészülő hamburger legfeljebb arra alkalmas, hogy felhívja a figyelmet az új húsgyártási módszerre. Még nagyon sok fejlesztés szükséges ahhoz, hogy a Petri-csészében gyártott hús ára megközelítse a hagyományos marhahúsét, és néhány biztonsági kérdést is tisztázni kell, hogy az emberek ne undorodjanak tőle.

http://index.hu/tudomany/2013/05/13/laborban_keszul_a_73_millio_forintos_hamburger/