2010. október 9., szombat

Budapest üresen álló lakóépületei

ÜRES LAKÁSOK MENETE
Séta Budapest üresen álló lakóépületei között

Tudtad, hogy Budapesten 72 ezer lakás áll üresen? Ezekben a lakásokban ma hajléktalan emberek lakhatnának!

Téged is zavar, hogy a főváros vezetése hagyja lepusztulni ingatlanjait? Szerinted is az a hajléktalanság egyik oka, hogy nincsenek olcsón bérelhető lakások?

A Város Mindenkié csoport 2010. október 17-én, vasárnap sétát szervez a VI. és a VII. kerületben, hogy felhívjuk a figyelmet a kihasználatlanul álló lakásokra és ingatlanokra. A séta során bemutatunk néhány üresen álló épületet és ingatlant, tulajdoni hátterüket, és azt, hogyan lehetnének hasznosíthatóak szociális bérlakásként,

Csatlakozz hozzánk, és követeld Te is velünk, hogy a hajléktalanságra nem az ellátórendszer végtelen bővítése a válasz, hanem az emberhez méltó lakhatás biztosítása. Ehhez pedig megfelelő lakásgazdálkodásra, az üres lakások számának csökkentésére, és a lakhatás szociális alapú támogatására van szükség.

Az üres lakások menetének időpontja és a találkozó helyszíne:
2010. október 17. (vasárnap) 14.30h, Blaha Lujza tér (a padoknál)

Ha szeretnél segíteni a menet előkészítésében, vagy ötleteid vannak arra, hogyan lehetne az üres lakásokat lakhatás céljára hasznosítani, gyere el az előzetes szervezési találkozóra, ismerj meg bennünket!

Az előzetes szervezési találkozó időpontja és helyszíne:
2010. október 14. (csütörtök) 18h, VIII. Szentkirályi utca 22-24. Kapucsengő: Tégy az Emberért! központ.

A menet az Erzsébet téren ér majd véget, ahol csatlakozunk az Állj fel Te is a szegénység ellen! nevű civil kezdeményezéshez.

Sok szeretettel vár A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő csoport.
A Város Mindenkié hajléktalan és nem-hajléktalan aktivisták csoportja. Célunk a hajléktalan emberek jogvédelme és a hajléktalanság felszámolása érdekében társadalmi változások elindítása.

További információ:

avarosmindenkie.blog.hu

0620/44-99-110 (Vojtonovszki Bálint)

kapcsolódó: A gondozási központ ötletes hajléktalanelhárítója + Olimpia a Normafánál, gyerünk foglaltházni + Fenyő János /Friderikusz kastélya a kiirtott erdő helyén, természetvédelmi övezetben + A Nagy Szerszám Kisgazdapártjának üres székháza + Squat-galéria a Király utcában + ATM-ből hajléktalan melegedőket + Koldulni tilos tábla a Parlamentnél + Tüntetés a hajléktalanság kriminalizálása ellen + Christiania, a társadalmi kisértet + Szabolcs utcai mélynyomor + Operabál 2010  + a Nyugati aluljárója + Jelentsd fel a koldusokat + Időkereskedelem, street-art, bunkózás + a Köki végnapjai + Dzsumbuj + Vincent Mundí fotografiái

Nincsenek megjegyzések: