2010. október 26., kedd

Auchan: Korrupció és láp?

Auchan, tőzegláp, láp,  Dunakeszi
Korrupció és láp

Megannyi kínzó kérdés, láp, láp, suváppá.

Fényképeket hozott a postás, rajtuk a dunakeszi tőzeglápon keresztülvezető lehajtóút molinókkal dekorált kerítése. Hangsúlyozom: illegális molinók, melyek a kutyát, sőt az Illetékeseket sem zavarják. Ezek közül az egyik legnagyobb molinó (tapeta-bolt.hu) átragasztva A4-es papírlapokra nyomtatott szöveggel:

KORRUPCIÓ ÉS LÁP

Korrupt láp? Mi köze egy lápnak a korrupcióhoz? Mi köze a korrupciónak egy láphoz? Mi köze az Auchannek egy védett tőzegláphoz? És Kecskeméthy Géza polgármester úrnak az Auchanhöz? És az Auchannak a társadalmi felelősségvállaláshoz, tisztességhez, becsülethez, tiszta kézhez, korrektséghez?

Megannyi kínzó kérdés.

Auchan, tőzegláp, láp,  Dunakeszi

Auchan, tőzegláp, láp,  Dunakeszi

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mások tulajdonának a rongálása az természetesen nem jelent gondot?!
Amit így csináltak az szebbé teszi a környezetet, meg hasznos is.
Mások munkahelyének veszélyeztetése nem jelent lelkiismeret furdalást?
Hajrá, csak így tovább!
Ez a munkátok? Ti ezzel járultok hozzá a gazdaság fellendüléséhez?

Popovics György írta...

Kedves Névtelen! A rongálás ebben az esetben egy pótolhatatlan értékű láp elpusztítását jelenti. Gondolom te is erre gondolsz. Az út menti molinók, és egyáltalán egész Dunakeszi környéke a vizuális környezetszennyezés kirívó példája. Aki járt arra tudja miről beszélek. Óriás plakátok, és mindenféle típusú buherált hirdetőtáblák kaotikus összevisszasága fogadják Dunakeszi határában az arra közlekedőt. Illúzió, hogy az Auchan és a hozzá hasonlók hozzájárultak a gazdasági fellendüléshez. Az Auchan veszteséges. Nem tudtad? Nézd meg a mérleg adatait. Nyilván ez is egy arcpirító könyvelési trükk, és a nyereség valahol egy kedvezőbb adózású területen kerül kivételre. Az ő forgalmuk, és árréseik mellett veszteségesnek lenni a könyvelés művészete, úgyhogy kalapot le a főkönyvelő előtt. Munkahelyek veszélyeztetése? Ez már késő bánat. Köztudott, hogy egy ilyen bevásárlóváros hány önálló magyar tulajdonú vállalkozás sírját ássa meg. Lehet, hogy az Auchanban is robotol tönkrement hentes, vagy volt ruhakereskedő. Nyilván akkora fizetésért, amiből házat épít, új autót , vagy bútort vesz, nyaralni viszi a családját, ezzel is hozzájárulva a gazdaság felpörgetéséhez, munkát adva téglagyárnak, asztalosnak, autókereskedőnek, stb... Ébredj fel, nem így van. Az Auchan-ban robotoló átlag dolgozó nem hal éhen, de cég giga forgalmából nem sok jut az ő zsebébe. A nagy pénz kivándorol az országból és tovább gazdagítja Franciaország második leggazdagabb milliárdosát.

Üdv,
Popovics György

BB írta...

T.Popovics Úr,helyettem is megválaszolta a névtelen bérkommentelőt, köszönöm.

Névtelen írta...

Meséltek újholdkor táncoló fényekről, a meleg éjszakában feltámadó, dermesztő szelekről, suttogtak a víz fölött lebegő fehér kísértetekről, és a posvány felszíne alatt, a mélyben álló képzelt kővárosról. De az volt a legkülönösebb agyrém, amelyben kivétel nélkül mindenki egyetértett, hogy átok sújtja azt, aki meg merészeli próbálni a hatalmas, veres fertő lecsapolását. Vannak titkok, mondták a parasztok, amelyeket nem szabad fölfedni; titkok, amelyek az óta hevernek eltemetve, hogy a történelem előtti mesés időkben járvány sújtott le Partholan gyermekeire. A Hódítók Könyve szerint a görögöknek e fiai Tallaghtban temették el, de Kilderry vénjei azt állítják, hogy egyetlen várost megmentett patrónája hold-istennő; az erdős dombok eltakarták őket, amikor Nemed emberei harminc hajójukkal megérkeztek Szkíthiából.