2010. június 22., kedd

Szomory Dezső vs. Egon


Szomory Dezső Liszt Ferenc tanítványa, Jászai Mari tini szeretője, körözött katonaszökevény, ünnepelt, majd éhenhalt író volt. És akkor megjelenik egy erőszakos kis senki, az EGON nevű nyomorúságos, vandál életforma, aki a senkit sem érdeklő, szaros egoját a falra és az emléktáblára keni.

2011: javítva
"Így aztán érdeklődve várjuk, mikor hoz a kormányzat olyan döntést, mellyel valóban börtönbe lehet csukni azokat, akik szisztematikusan rongálják Budapest értékeit. Mi bízunk benne, hogy kitart a Tisztelt Ház vehemenciája, és még idén nyáron megszületik az a törvény, mely szabadságvesztéssel sújtja azokat, akik Magyarország épített örökségét szánt szándékkal rombolják. Csak a mihez tartás végett." (a Nagyvárosi Rezonőr a megrongált emléktábla kapcsán.

Erősen reményeljük, hogy Gergényi elvtárs sikósító nélkül fogja abuzálgatni a kis férget a sitten.

"...E zengő tumultus Párizsban ébredt, s a nagy olasz kertekben íródott, ahol kaméliák virulnak a szélben, és az arcomon egészen sápadt volt. Mert ez idő tájt sokat csavarogtam a nagyvilágban, hazátlanul, elhagyatva és magamban ültem Párizs tetejében a háztetők, kürtők és kémények fölött egy kis sárga lámpa fényében. És odalenn a babiloni éjszakának vörhenyes selyemfátyla lengett. Ó, gyönyörű, kietlen, reménytelen éjszakák! És a nagy olasz kertekben magamban ültem, s távoli kis angol folyók partján, amit nem szabad, hogy elfelejtsek, mert a víz üde, s illatos volt, mint egy fiatal női kéz, és gyötrő homlokomon enyhítőn perdült tova csillogó gyémántcsöppjeivel. Mindez oly szép volt, mert minden oly fájdalmas volt, s oly kedvesek és enyhék, akik velem éltek akkor: királyok, akik megemelik a kripták márványfedelét kísérteties kézmozdulattal..." részlet A nagyasszonyból.

egy kis zene:

Nincsenek megjegyzések: