2010. január 5., kedd

Batthyany téri (VI.) Vásárcsarnok

Az elplázásított piac.

Az 1902-ben átadott vásárcsarnokot a nyugatmajmoló Nyugathoz való hasonulás lázában élő kommenisták 1976-ban kétszintes miniplázává alakítatták, emeleten egy Közérttel. Aztán gyütt a Liberális Géniusz, akinek a neve Budapest Aranykoraként fog a történelemkönyvekben díszelegni. Nabéjbik, ő meg 2003-ban közpénzből felújíttatta, majd 15 évre átpasszolta az egészet a Spar-nak, hogy legyen a multinak is egy jó napja. Alul Spar, felül semmi. Ami turisztikai látnivaló lehetett volna: a Parlamenttel szemközt, a Duna partján.

BATTHYÁNY TÉRI VÁSÁRCSARNOK
cím: 1011 Budapest,
Batthyány tér 5.
(Gyorskocsi utca 1)


közeli helyeken: Mátra borozó aka Boratórium, Mátrai Etelka, Hattyú kocsmadzsúva Jordán Tamással, Hattyúház és kávézókocsma, Móri borozó, Isolabella a csarnok mögött, metróállomás, Nagyi palacsintázója, Le Jardin de Paris: magyarosch


Jutalom a poszt végén: 812 m magasan, a Burj Dubai (Burdzs Dubaj) tornyában.

1 megjegyzés:

Klapanciusz írta...

A Berlinben is két vendéglátóhelyet működtető Szimpla most úgy döntött, hogy a német fővárosba viszi a kiváló minőségű magyar élelmiszereket és készítőiket. A helyi árusok és a vásárcsarnok is különlegességekkel készül a tematikus napra: a piac étkezdéjében aznap magyar recept szerint készült gulyást mérnek, a bejártnál kürtös kalácsot lehet kóstolni, a piachoz tartozó játszóházban pedig csuhébaba készítést tanulhatnak a gyerekek. Akciónkkal több budapesti vásárcsarnok félresikerült helyzetére is fel szeretnénk hívni a figyelmet azzal, hogy helyszínként egy már eredeti funkciójában rehabilitált kreuzbergi piac-csarnokot választottunk - mondta Bertényi Gábor, a Szimpla egyik tulajdonosa.

http://belvaros.blogspot.hu/2012/11/a-szimpla-ostermeloi-piac-berlinben.html