2010. január 19., kedd

Match a Városkapunál: mocsok és horogkereszt

Worst of Budapest

Match üzletek
Cím: 1138 Budapest
Váci út 201.

Ma is a dzsuvába kirándulunk, megnézegettük a budapesti kiskereskedelem legalját, a koszos külleméről elhíresült Match-Profi áruházláncot (tulajdonos: Louis Delhaize csoport).


A XIII. kerület és Újpest határán, a Váci út 201 alatt, az Újpest-Városkapu metrómegálló mellett. Szépen felújított régi remízben lapul a multista cég egyik boltja: a hátsó fronton az összes ablak kitörve, valamint összedzsuvázott falak, amit tegelésnek is neveznek. Évek óta le sem szarja a tulajdonos (bérlő) az üzlet küllemét, a jelek szerint a magyar vásárlók nem érdemlik meg a pénzükért a Nyugat-Európában elvárt színvonalat. Írunk a Budapestet gyarmati gettóként leszaró áruházláncnak egy kedves levelet, amint kinyomozzuk, h kinek kell. Írjon Ön is, nagy a recycled bin.

"Dear Match HQ, only one question: why are the walls of your Budapest shops so extremely dirty, covered with tags (even swastika). Is it a chain policy not to provide the Western European standards for Eastern customers?"

(megjegyezzük, h az Újpesti Tél utcában két makulátlan Spar áruházat is találtunk. Csak azért nem dicsérjük most lelkendezve arcba őket, mert elvileg ez lenne az elvárható minimum a pénzünkért)


Match, Budapest, blog, Louis Delhaize, Budapest, Váci út, XIII. kerület, Újpest-Városkapu, tag, writers, falfirka, rongálás,  vandalizmus,  graffiti, kosz, swastika, svasztika, horogkereszt, Fradi, UTE, szurkolók, gyalázkodás, képek

Match, Budapest, blog, Louis Delhaize, Budapest, Váci út, XIII. kerület, Újpest-Városkapu, tag, writers, falfirka, rongálás,  vandalizmus,  graffiti, kosz

Tovább a dzsuvába: Match a Vizafogó sétányon (Angyalföld, Vizafogó lakótelep), Koszlott (gettó)Profi (Tél utca, Újpest), Profi Újlipót és Angyalföld határán (XIII., Dráva utca), Match a Gloriett lakótelepen

3 megjegyzés:

fekete.daniel írta...

Hohó, új design! Tecc! Látom még béta, az ékezetekkel itt-ott baja van! :-)

Ja, hogy a Match? Ótvar. Máshol sem megyek be, mert drága és szar, ez meg pláne. Akkor már inkább (és ez nagy szó nálam) a nem messze lévő Tesco.

BB írta...

Köszi. Jaja, még beta, de a fenti menüt csupán elvicceskedtem: magánhangzó nélkül is érthető a kcsma :) Asszem, ajvítom

BB írta...

A CBA vevő lenne a Profi, a Cora és a Match hálózatára, ha a tulajdonos Louis Delhaize csoport valóban megszabadulna magyarországi érdekeltségeitől – írta kedden a Magyar Nemzet. A társaság kommunikációs igazgatója a lapnak megerősítette: a CBA komolyan elgondolkodna a Profi, Cora, Match-hálózat megvásárlásán, ha kiderülne, hogy nem piaci pletykáról van szó, és valóban eladósorba kerülne a francia–belga kézben lévő három üzletlánc.

A CBA a legnagyobb magyar érdekeltségű és második legnagyobb forgalmú áruházlánc a Tesco után (bár a kiskereskedelmi különadó lényegében nem sújtotta a nagyrészt franchise-formában működő hálózatot). A cég meghatározó tulajdonosai között szerepelnek a közismerten jobboldali elkötelezettségű, Fidesz-rendezvényeken rendszeresen felbukkanó Lázár testvérek.

Arról, hogy gazdát cserélhet a Delhaize-csoporthoz tartozó három áruházlánc, már régóta keringenek pletykák, bár eddig a CBA az első a lehetséges vevők közül, aki megerősítette vételi szándékát. Mellettük több nemzetközi lánc is szóba jöhet érdeklődőként.

Fodor Attila szerint fontos lenne a hazai kézben lévő élelmiszer-kereskedelem arányának növelése, mert az jelentősen elmarad a Nyugat-Európában szokásostól. A kommunikációs igazgató kijelentéseit erősítik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének múlt héten, az európai kereskedelem napján elhangzott szavai is. Parragh László a multik szemére vetette, akad olyan bolthálózat is, ahol a magyar termékek aránya összesen 15-20 százalékot tesz ki.