2010. január 21., csütörtök

Csendes (l)étterem, Budapest (II)


a zenéért most kérek bocsánatot (én, a Klap). Szal, viccesnek találtuk részegen a muzsikát. Ez van.


Budapest, V. kerület, blog, Ferenczy István utca, belváros, Múzeum körút, kiskörút
Budapest, V. kerület, blog, Ferenczy István utca, belváros, Múzeum körút, kiskörút
Vissza a tett színhelyére: Csendes borozó, másodszor. (Valójában gyakran előfordulunk itt).Budapest, V. kerület, blog, Ferenczy István utca, belváros, Múzeum körút, kiskörútInnét még nem vagyunk kitiltva, pedig majdnem sikerült egyszer egy tízezres számla hátrahagyásával meglépni. Persze, naná, sátánrészegek voltunk, természetesen, felejtsük el Disznyó ötleteit.

Felszolgálás asztalhoz, ez jó. Nagyon kedves és türelmes pincérlányok.

Bencének a régi Csendes tetszett, ezt nagyon bomlottnak találta. Finoman szólva, szólta. Azt mondja, hogy ez a hely valamiért a Bates hotelre emlékezteti, pontosabban úgy érzi magát, mintha Norman Bates fejében konyakozna. Hm.

Szűkös, nagyon szűkos, de itt nem szexre céloztunk. Mivel a válságos idők ellenére nagyon népszerű ez a kocsma, a tulajok igyekeznek minél több ülőhelynek helyet szorítani. Szorongunk, egymást kerülgetjük, egymás ölében, devla.

A tömegszekszszerű zsúfoltság miatt hiányzik az intimitás árnyéka is: a hatalmas hodályban rengeteg ember megfordul, úgymond "megmutatja magát" az éjszakában. A Csendes éppen emiatt, személytelensége miatt törzskocsmának teljesen alkalmatlan. Hangos, lármás, mama is felhívott, plusz időnként egy dizsé is besegít, nehogy beszélgetni lehessen. Egyszer régi magyar slágerek mentek, amolyan gramofonosak: erőteljesen teccett. Csajozásra alkalmatlan, üldögélésre és bambulásra kiváló. Igyál.

Félbefűrészelt kád, mint ülőalkalmatosság :) Tépjél józanul. De ha betépve érkezel, akkor dupla sebességgel szalad a film.

Budapest, V. kerület, blog, Ferenczy István utca, belváros, Múzeum körút, kiskörútCsendes (L)Étterem
Cím: 1053 V. kerület,
Ferenczy István utca 5
(Múzeum körútról nyílik)

további "romkocsmák": Insomnia (Kvár), Instant (Bp)

a Csendes honlapja is neoprimitív betépés, teccik :)

Előző látogatásunk, még a nyitás előtt, ekszklúzív fotók voltak, ott.

2 megjegyzés:

VW írta...

jó a zene, jó a kocsma

Donáldkacsa tulajdonos írta...

Ilyen Donáldkacsám nekem is van :D műanyag antikvitás :))))))))))))))