2010. január 8., péntek

Az OTP Bank Pókháza

blog, Budapest, Horn Gyula, Hungary, Magyarország, OTP bank, Tátra utca, Ungarn, vicces, XIII. kerület, ÚjlipótvárosHöhö, építészeti elkúrások sorozatunk egyik gyöngye: az OTP Pókháza. A Pókház elnevezést mi adományozzuk ezen épületnek, mivel az épületnek oly mókásan hosszú lábai vannak, másrészt genyák vagyunk. A megrendelőt ismerve vmi garandiózust akart, ami a Káejrópai Csányibank nagyságát és hatalmát méltóképpen szimbolizálja, szal 10 méter belmagasság alatti beltér nem gyühetett szóba. Az idétlenül magas földszint után a drág kőburkolat csak az elvárható minimum, bár Újlipótvárosban ez meglehetősen szokatlannak hat, még. Az építésznek ezek után már csak a felső galambdúcoknál maradt vmi esélye, hogy a környékre reflektálva (oh, organikus?) alkosson valamit: ez lett, lehet nézni még 150 évig a csodát. Csak hab a tortán, hogy az ereszmagasságra is tojtak egy emeletet a szent profitmaximalizálás jegyében. Akinek nem tetszik, az bontsa le.
.
OTP bank, Tátra utca, XIII. kerület, Újlipótváros, blog, Budapest, Magyarország, Hungary, Ungarn, vicces

OTP bank, Tátra utca, XIII. kerület, Újlipótváros, blog, Budapest, Magyarország, Hungary, Ungarn, vicces
Cím: 1136 Budapest, XIII. Tátra u. 10.
(a Katona József sarkán)

Telefon:(40) 366-388
Fax:(1) 452-2265
Honlap: www.otpbank.hu

további elkúrások: Kogart Ház, Hattyúház, Rajk piaca, Vezér úti shállálálá, Fehér ház, rózsaszín és szögesdrót, Vörösmarty 1 Kalitka, stb.

3 megjegyzés:

Kluklux írta...

talán elmászik egyszer majd :)

Tony írta...

ez miez? Mikor épült? Van valami infód róla? Hirtelen azthittem h egy északnémet háború utáni épület.de biztos nem, cska álcázza magát. érdekes..

BB írta...

Nem tudom, h ki követte el, de a gatyaváltás után épült :) A mellette levő Phönix-ház mellett sem lehet rötyögés nélkül elmenni. Először azt hittem, hogy szocreál, de valójában sokkal régebbi, abban nőtt fel Bacher Iván. Valamikor feltolom a netre.