2009. november 14., szombat

Újra itt a nagy csapat, újra itt a Vasgárda

Pentru Dumnezeu, Neam şi Ţară
(Az Istenért, a Népért és az Országért)

Stencil, Kolozsvár belvárosa.

Corneliu Zelea Codreanu, Zelinski, Mihály Arkangyal Légiója, fasizmus, Románia, román, street art, stencil, pentru neam si tara noua dreapta
Újra itt van, újra itt van a nagy csapat: a Vasgárda. Egyelőre még csak Kolozsváron láttuk a stenciljeiket, de mivel már kétszer elfoglalták a románok Budapestet is...

Corneliu Zelea Codreanu, Zelinski, Mihály Arkangyal Légiója, fasizmus, Románia, román Corneliu Zelea Codreanu, született Corneliu Zelinski, még az apja románosította Zelea-ra nevét. Az ifjú Corneliut az ukrán-lengyel apjával és német származású anyjával (Brauner) együtt keresztelték ortodox (görög-keleti) hitre. Ilyen családi háttérrel egyenes út vezetett a román sovénok vezéri posztjáig, természetesen. 16 évesen, fiatal kora ellenére megkísérelt beszállni az eső világháború nevű globalista buliba. Később, az egyetemi diákság vezéreként társaival elbarikádozta magát a jogi tanszéken, mikor egyházi szertartás nélkül akarta a tanévet elkezdeni a libsi rektor. Megalakítja a Mihály Arkangyal Légióját (Legiunea Arhanghelul Mihail), közismertebb nevén a Vasgárdát. Egy rendőrprefektus (Mancea) , egy miniszterelnök (Ion Gheorghe Duca) és egy ellenlábasa (Mihai Stelescu-t 120 golyóval végezték ki egy korházban, majd baltával feldarabolták)) meggyilkolása után sittre vágják, majd a király, II. Károly parancsára egy Bukarest környéki erdőben 13 társával együtt megfojtják a csendőrök.

Corneliu Zelea Codreanu, Zelinski, Mihály Arkangyal Légiója, fasizmus, Románia, románNapjainkban a Noua Dreaptă, amely a Vasgárda örökösének tartja magát, úgy festi le Codreanut, mint a Román Ortodox Egyház szentjét.

A Vasgárda későbbi mészárlásaival, melynek rengeteg magyar is áldozatul esett, itt és most nem foglalkozunk.

További olvasnivalók: Mircea Eliade ömlengései a megtagadott vasgárdista korszakából:

Kevés európai népet ruházott fel az Úr annyi erénnyel, mint a románokat. A román nyelvi egység valóságos csoda (a román az egyetlen dialektusok nélküli latin eredetű nyelv). A románok Délkelet-Európa legnagyobb államalapítói. A román nép spirituális teremtőerejének ékes bizonysága a román népművészet, a román folklór és a vallásos érzület. Egy olyan nép, amely ennyi biológiai, társadalmi és szellemi erénnyel ékes, letűnhet-e anélkül, hogy teljesítené történelmi küldetését? Megengedhetjük-e, hogy a román nép olyan szomorú véget érjen, olyan módon hulljon szét, aminőt nem ismert még a történelem - hogy nyomor és vérbaj roncsolja, zsidók és idegenek özönöljék el, hogy elcsüggedjen, elárulják és eladják alig pár százmillió lejért? Akármekkora volt is őseink bűne, ekkora büntetés túlságosan is kegyetlen lenne. Nem hihetem, hogy a román nép, amely ezer éve ellenáll talpig fegyverben, ma, nyomorba hülyülve, árulásba ájulva, alkoholtól és szólamoktól részegen úgy végezze, mint gyáva aljanemzet. Aki hisz népünk sorsában, az nem kételkedhet a Vasgárda diadalában.

További street art: erregyerre

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

ezeket Te fenykepezed vagy ki?
amugy van ennek egy masik parja Avram Iancuval a szoveg az, hogy Lupta continua
lattam mar magyar templomra is fujva
vagy az unitarius vagy a luteranusra
meg a Brassai epuletere stb.

Irredentahorthistafasiszta írta...

A romántanár azt kérte, hogy a román himnusz éneklése közben nézzük pislogás nélkül csau képét a falon

kardosbalint írta...

ja Brauer mint echte román név. értek mindent - de legalább női ágon öröklődik, így igazhitű marad (hála Istennek) :)

BB írta...

Egészen pontosan: bajor származék volt a mama. A bajorok a németek egyik törzse és többnyire Dél-Németországban éllnek. Bajorország fővárosa München, ott pácolom a hajam sörben..

BB írta...

Bocsi: Brauner.

boss írta...

román rendőrvicc: Most szóltak ide a központból, hogy Budapest 125. évfordulója tiszteletére egyperces néma szirénázást kell adnunk!

boss írta...

Mentős rádió Kolozsvárról:
- Na mi van azzel a franciául beszélő szlovákkal, aki magyarnak mondja magát?