2009. november 7., szombat

Toldi mozi és kocsma

art mozi, belváros, bringabarát, Budapest, kocsma, koncert, Pub, Toldi, V. kerület, Woody Allen, wc
art mozi, Toldi, belváros, bringabarát, Budapest, kocsma, koncert, Pub, V. kerületToldi mozi
Cím: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Jegyrendelés: 472-0397

A szörnyű keveréknyelven "art mozi"-nak nevezett hálózat nemrégiben felújított tagjában ittunk. A svéd Engedj be! c. vámpírfilmre érkeztünk Bela kollégával, aki erősen utálja a kommersz amerikai scheisset, viszont nevezetes Bergman rajongó. Kényelmes az új székek a nézőtéren, de a vetítés kezdetekor csak 4 ember volt jelen. Később még benézett valaki: egyszómintszáz, a film végét csak mi ketten vártuk meg. Ez van, ha az ember művészmoziba jár. Árukapcsolásos módon a kocsmának kell eltartania a mozit (lásd. Bem mozi). A vámpírfilm mellesleg nézhető, szép, okos, csak éppen unalmas (8 pont).

Szal megnéztük a kocsmát. Prosperál, bár a kiszolgálók talán xanaxszal tompítják a gazdasági világválság okozta szorongást. Heroinnal. Oly fájdalmasan lassúak.

A felújítás előtti mozi szabályaitól eltérően dohányozni is lehet mostanság a kocsmában/előtérben, hamutálak az asztalon, füst a levegőben. Bringabarát hely, kerékpárok a falaknak támasztva, de a Bem mozitól eltérően sok a "szép és gazdag" arc tömörödött ottjártunkkor, a legújabb divatkellékekben. Sajnos, a zenei ízlésük is teljesen kívülről vezérelt, pocsék trendi foschtalicska, ottjártunkkor éppen a Realistic Crew nevű formáció koncertezett. Az ingyen mért whisky és pogácsa sem tudott visszatartani, részünkről maradunk inkább a Bem moziban.



Toldi mozi
Cím: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Jegyrendelés: 472-0397
a kávézó/kocsma nyitva: 10–02h
Sör: kb. 400

kapcsolódó: a mozi története, Kultiplex képekben, Kultiplex nosztalgia videó

Nincsenek megjegyzések: