2009. november 11., szerda

Jelentsd fel a koldusokat!

„Ştii că un cerşetor câştigă de două ori salariul tău?”
„Nu încuraja cerşetoria”
„Nu-i ajuţi dându-le bani. Sesizează cazurile de cerşetorie, la 984 sau 598784!”

matrica, street art, Kolozsvár, Cluj,  cersetorie, szociális érzékenység
„Ştii că un cerşetor câştigă de două ori salariul tău?” „Nu încuraja cerşetoria” „Nu-i ajuţi dându-le bani. Sesizează cazurile de cerşetorie,  la 984 sau 598784!”
matrica, street art, Kolozsvár, Cluj,  cersetorie, szociális érzékenység, „Ştii că un cerşetor câştigă de două ori salariul tău?” „Nu încuraja cerşetoria” „Nu-i ajuţi dându-le bani. Sesizează cazurile de cerşetorie,  la 984 sau 598784!”
Igen, kedves tévénézőink, jól olvasták: jelentsék fel a koldusokat. Hívjon rendőrt! A kurva anyját a sok rühes hajléktalannak, akik miatt egy rohadt hambit sem tud az utcán a szájába tömni a fogyasztó, mert éhes tekintetükkel kinézik a szájából. Direkt csinálják! Valójában nem is éhesek vagy soványak, a nyomorult küllem csak munkaruha.

A kolozsvári önkormányzat a társadalmi szolidaritás és a keresztényi könyörület jegyében egyenesen feljelentésre biztatja a rendes, becsületes adófizető polgárokat. A visszafogott uszítás mellett önfelmentő érveket is ad az ingadozóknak:

"Tudtad, hogy egy koldus a fizetésed dupláját keresi?"
Ne támogasd a koldulást! Nem segítesz rajtuk, ha pénzt adsz nekik! Ha koldulást észlelsz, hívd a rendőrséget: 0264-598784

matrica, street art, Kolozsvár, Cluj,  cersetorie, szociális érzékenység „Ştii că un cerşetor câştigă de două ori salariul tău?” „Nu încuraja cerşetoria” „Nu-i ajuţi dându-le bani. Sesizează cazurile de cerşetorie,  la 984 sau 598784!”

Halkan megjegyezzük, hogy csak remélni fogjuk, hogy a gazdasági válság idején nem veszik elő a jól bevállt magyarellenes uszítást a román politikusok. Mert itt a cigányok ellen megy a tamtam, ha valakinek nem esett volna le. Amúgy összesen 30 bejelentés érkezett házmesterlelkű polgároktól, ami vigasz, bár sovány.

további street art


valamint betiltották Gyöngyösön a guberálást (thnx, Trurl)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Dunának, Oltnak egy a hangja"

bennez írta...

have you ever heard about koldusmaffia?

BB írta...

Jaja, a velőig korrupt politikusaink mindig szívesen uszítanak a legnyomorultabbak ellen. A koldusmaffiával meg a smucig pöcsök szoktak megindokolni fukarságukat.