2009. november 25., szerda

Paraziţii

Paraziţii, parazitii, rap, Romania, horrorcore, hip-hop, band, graffiti, tag, bubble, Kolozsvár, Románia
Paraziţii = Paraziták

Egy úgynevezett "bomba" Kolozsvárról. A bomba egy percek alatt elkészíthető egyszerű, legtöbbször bubble style-ban készült rajz.

A Paraziţii (ejtsd. Párázici, jelentése: paraziták) egy román rapzenekar, amely 2004 júniusában, közvetlenül a választások előtt előrukkolt egy videóklippel, amelyben szidalmazta a román kormányt a cenzúra miatt. A videóban a pornókirály Larry Flint is megszólalt a romániai cenzúra kapcsán.

Parazitii: Le a cenzúrával / Down with the Censorship / Jos Cenzura (Larry Flint az első perc után kezd bele a romániai cenzúrával kapcsolatos monológjába)



Parazitii: Üzenet Európába /Message for Europe / Mesaj pentru Europa (Eng subs, angol feliratos. Burkolt cigányellenesség, nyílt ellenszenv a homokosok irányában)


Ez meg a világtörténelem egyik legdurvább videója: a fiúk többek között egy pópát (román ortodox pap) meg egy rendőrt is feldarabolnak a mészárszékban társadalomkritikus, durva szövegek kiséretében. Haladó hagyományok Ice-T és a Bodycount nyomdokain. Csak erős idegzetűeknek.




a zenekar honlapja és kiadója: 20 cm (muhahaha)

Nincsenek megjegyzések: