2013. július 10., szerda

Still we ride - a Critical Mass documentary

Kissé balhésan indult a Critical Mass Amerikában 2004-ben

Azt hiszem, Sanya meg Kükü az ilyen jelenetek miatt aggódhatott, mikor 2006-os őszi sajnálatos események idején szüneteltették a Critical Mass-t, attól tartva, hogy a felvonulók egy része önfeledt örömmel bekapcsolódik az utcai balhékba. És akkor annyi a bringásfelvonulást és a városi biciklizést tekintve libsik-demszkyk baráti hozzáállásának, bosszúból már a járdákat is felszámolták volna az autósok érdekében.



Still We Ride by crazedigitalmovies
Elmarad a Critical Mass Budapest
k, 2006-09-19 11:56 — critical mass
Elmarad a péntek esti Critical Mass tömegdemonstráció
A kerékpáros felvonulás rendezőiként szeretnénk elkerülni még az esélyét is, hogy a Parlament mellett elhaladó több tízezres belvárosi rendezvényt bármilyen módon fel lehessen használni az igazi üzenetétől eltérő célokra. Kérjük a sajtó képviselőit, segítsenek abban, hogy a hír eljusson azokhoz akik hetek-hónapok óta tervezik a demonstráción való részvételt.
Annak ellenére, hogy a demonstráció még a tavaszi kampánycsend idején, 32 ezer résztvevővel is gond nélkül zajlott, a jelenlegi helyzetben nem lenne jó döntés a megtartása. A résztvevő kerékpárosok tapasztalataink alapján nem jelentenek kockázatot, azonban nem szeretnénk ha bármilyen incidens kikezdené az egyébként pártpolitikától mentes demonstráció jóhírét. A vidéki helyszíneken a rendezők saját hatáskörükben döntenek a rendezvény megtartásáról, de jelen pillanatban nem gondoljuk, hogy bármely más városban szükséges lenne a Critical Mass lefújása.
Természetesen az Európai Autómentes Nap nem marad el. Továbbra is bátorítunk mindenkit, hogy pénteken tegye le autóját, és válassza a kerékpározást, illetve az aznap ingyenes tömegközlekedést a munkahelyére vagy iskolájába történő eljutásra.
A Critical Mass felvonulás ugyan elmarad, de a pénteki közös programok közül a Népstadion melletti Millenáris velodromban zajló ingyenes Pályakerékpár Budapest Bajnokságon tervezett tömeges megjelenésünk nem. A mozgalom egyik fő célja, hogy a lebontásra ítélt, 110 éves műemlék megmeneküljön, és Budapesti Kerékpáros Centrumként funkcionáljon. Várhatóan nem maradnak el a felvonulás előttre, és utánra tervezett rendezvények, filmvetítések, programok sem a csatlakozó kávézókban és szórakozóhelyeken.

Nincsenek megjegyzések: