2013. július 26., péntek

Tesco trafik: "a baloldal már megint a multik mellé állt" (mno)

 „Nyilvánvalóan a multinacionális cégek lobbija, a dohánylobbi és a baloldali pártok állandó hisztériakeltő szándéka van az ügy mögött” (mno.hu)

"Orbán Viktor szerint népegészségügyi okokból államosították a dohánykereskedelmet, de az is a célok között van, hogy a multinacionális cégek profitját magyar vállalkozásokhoz jutassák. A miniszterelnök szerint neki mindegy, hogy ez a profit jobb- vagy baloldali trafikoshoz kerül, és megígérte, nem hagyják, hogy a pályázaton vesztes, de korábban főállású trafikosok elveszítsék a megélhetésűket.
"Magyarországon évente meghal 35 ezer ember a dohányzás miatt" - indokolta Orbán Viktor, hogy miért monopolizálta az állam a dohánykereskedelmet. A miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában azt mondta, korábban 45 ezer helyen lehetett cigarettát venni, most már csak ötezer helyen lehet majd.

Orbán szerint nem lehet különbséget tenni jobb- és baloldali trafikos között, a kormány célja ugyanis az, hogy a dohánykereskedelemből származó profit a multinacionális cégektől átkerüljön a haza kis- és középvállalkozásokhoz, és ebből a szempontból szerinte mindegy, hogy a haszon jobb- vagy baloldali trafikoshoz kerül-e." (origo.hu)



ilyen volt:



TESCO Garam u. Hipermarket

1044 Budapest, Garam utca 3 ‎
(20) 827 0000

kapcsolódó: Abbahagyom a dohányzást, hogy ne támogassam a fideszes gengsztereket

Nincsenek megjegyzések: