2013. július 2., kedd

Mi lehet nemesb, mint a' nép óhaját közpénzből kiplakátolni ?

A szív sóhaja a Szentendrei úton


Impresszum nélküli óriásplakátok, az egyik gerillareklám-teherautón (régi kedvencünk ez a műfaj) az Aquincumi Múzeum előtt, a másik mezei módon a kerítésen a Római Strandnál. Már jó pár hete hirdetik a nép akaratát.

Plakát a Szentendrei úton (Római Strand), 2013



Plakát a Szentendrei úton (Aquincum), 2013


Egyszerű emberek sóhaja száll magasba ezekről a kissé koszlottá vált médiahordozókról. Az elmúlt évtizedekben nagyon kevés alkalommal engedte meg az imprilista karvalytőke, hogy a Római part árterében emelt vendéglátóipari egységekben és lakóparkokban senyvedő fejőnők és géplakatosok kívánságát ilyen explicit módon oszthassák meg a világgal, de szerencsére ennek ezennel vége szakadt.

A Munkásmozgalmi Múzeum fényképtárában meg is találtuk azokat a felvételeket, amelyeken jól látható, hogy a magyar nemzet önkifejezésének szilánkjai mindig is óriásplakátra kívánkoztak. Hűséges olvasóink kérésére most csokorba kötve nyújtjuk át a legszebb darabokat.


Plakát a Szentendrei úton,1936


Plakát a Szentendrei úton,1969


Ha megfordulunk a járművel átellenes irányba, a falon felsejlik az Imperium Romanum üzenete is, egy drámai mozaik formájában. Nem lennénk szívesen a barbárok helyében !







View Larger Map

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

régen jobb volt

Névtelen írta...

fotosop :)