2013. július 16., kedd

Meleg propaganda Rogán Antal önkormányzati hivatala előtt?

Rogánt a Meleg Méltóság Menetének élére!

Mondhatja nekem Tótawé, hogy Rogán a "rendszer feketeöves gennygóca", meg hogy Toncsi szomszédja 5 trafikot is kapott, bizonyára rászorultsági alapon... szerintem meg Rogán egy felvilágosult, liberális européer gondolkodó, igazi államférfi (vagy akár államnő, elvégre szabad identitásválasztás van).

Tessék megtekinteni a két életvidám transzvesztita óriásplakátját az Óriáskerék kerítésén. Rogán jó fej, na, toleranciából jeles, éljen a jogegyenlőség, éljen a melegek joga a házassághoz és az örökbefogadáshoz, LMBTQ forever! Rogánt a Pride, a melegfelvonulás, a Meleg Méltóság Menetének élére!



Vlagyimir Puytin aláírta a homoszexuális propaganda tiltásáról szóló törvényt, így mostantól bírságolni fogják azokat, akik kiskorúak társaságában pozitívan nyilatkozik az azonos neműek kapcsolatáról. A kiszabott bírság meghaladhatja a három és fél millió forintnak megfelelő rubelt is – adta hírül a EuroNews.

Szentpéterváron, szombaton rendeztek tüntetést a jogszabály elfogadása ellen. Egy tavalyi közvélemény-kutatásból kiderül: az oroszok egyharmada tartja betegségnek vagy valamilyen pszichés trauma következményének a homoszexualitást. Az oroszok fele szerint pedig erkölcstelen cselekedet. Az orosz lakosságnak mindössze az egyötöde tartja a szexualitás egyik alternatívájának az azonos nemhez való vonzalmat.

(Euronews: Tilos a homoszexuális propaganda Oroszországban)


Putyin azt mondja, hogy Oroszországban nincs hátrányos megkülönböztetés a melegekkel szemben. Ellenfelei szerint azonban maga is szítja az előítéleteket, amikor a nyilvánosság előtt másodrendű állampolgárokként állítja be őket. Amikor az elnököt áprilisban hollandiai látogatásán több száz, szivárvány színű zászlót lobogtató tüntető fogadta, azt hangoztatta, hogy a törvény nem jelent majd fenyegetést az LMBT-közösség számára, viszont segíthet visszafordítani a lakosság 2001 és 2011 között mért, közel nyolcmilliós megfogyatkozását.

Nemrég arról is beszélt, hogy módosítani kell az orosz gyermekek franciaországi örökbe fogadását szabályozó megállapodást, mert az azonos neműek házasságát engedélyező francia törvény "ellenkezik Oroszország törvénykezési és erkölcsi normáival".

A törvényalkotók szerint épp ezek tükröződnek a "melegpropaganda" elleni jogszabályban, amely megtiltaná az LMBT-események, köztük a melegjogi menetek promócióját, a szervezőket pedig félmillió rubelig (több mint 3,5 millió forint) terjedő büntetéssel fenyegeti.

Igor Kon pszichológus írása szerint az oroszok melegekhez való viszonya a középkorban toleránsabb volt, mint a korabeli Nyugat-Európáé. Ez azonban megváltozott a szovjet korszakban, amikor Joszif Sztálin öt évig terjedő börtönnel rendelte büntetni a „nemi fajtalankodást”. A homoszexuálisokat akkoriban üldözték, és nem engedték belépni a kommunista pártba, vagy kizárták őket onnan.

A homoszexualitás 1993-ban, két évvel a Szovjetunió szétesése után szűnt meg bűnügyi tényállásnak lenni, a melegek megbélyegzése azonban tartja magát, és az aktivisták szerint gyakori, hogy őket teszik felelőssé krónikus társadalmi problémákért.


A független Levada intézet egy tavalyi felmérése szerint az oroszok közel 50 százaléka meg van győződve arról, hogy a melegeket orvosi vagy pszichológiai kezelésnek kell alávetni, 5 százalékuk pedig egyenesen megsemmisítené őket. (hvg)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

meleg vagy nem meleg?

Lajos, a pinabarát írta...

hát ez vicces

Névtelen írta...

kijön a klozettból a csávó?