2013. július 27., szombat

Klímanagykövetség az Erzsébet téren: küldj a növénynek "1-2 szeretethullámot"

Hogy gyorsabban nőjön.
A tavalyi növénysimogató után új ötletek a British Council pénzéből.
Egy 82 éves biológia tanárnő szokott az installáció mellett ücsörögni, szíves felvilágosításért hozzá forduljanak wtf ügyben.


Júniustól ismét gyökeret eresztenek a belváros öt pontján a Porzó Korzó növényinstallációi - a projektet a Klímanagykövetség Egyesület az V. kerülettel együttműködésében valósítja meg. A szagolható, tapintható tanösvény végigvezeti a látogatókat a mindennapi életünkhöz szorosan kötődő növényeken, amelyekkel többnyire már csak késztermékként (tea, krém, textil), vagy üzemanyagként találkozunk.
A budapesti belvárosi tanösvény ötletét az angliai Eden projekt adta.
A növényeknek otthont adó kaspókat a 2x2x2 méteres fa keretben dróthuzalok rögzítik. A kiállításon olyan izgalmas információk, érdekes történetek olvashatók, amelyek játszva nevelnek környezettudatos szemléletre. Az újszerű, izgalmas növénybemutató közelebb hozza a természetet a városhoz, a legváratlanabb helyen nyújt zöld élményt.

A Klímanagykövetség Egyesület egy környezet- és klímavédelmi projekteket megalkotó, fiatal szakértők csapata. A projektek fókuszában a gyakorlati fenntarthatóság áll.

 Kapcsolat: info@klimanagykovetseg.hu

facebook: Climate-Embassy-Association
honlap:  Porzó Korzó újravetve - Növénysimogató tanösvény Budapest belvárosában

Non-Profit Organization
Egy fenntarthatósági és klímavédelmi projekteket megalkotó kreatív csapat. - Climate Embassy Association is an imaginative team that creates sustainability and climate protection projects.




Nincsenek megjegyzések: