2013. június 2., vasárnap

Napi Közpénz: Óriáskerék a Belvárosban

1. elkészült
2. frissítés, frissítés
Gerendai és Rogán szerelmének gyümölcse: a Sziget Fesztivál előtt Rogán is megkapja az óriáskereket, hogy legyen mit nézegetnie a szemközti polgármesteri irodájából.

Cserében teljesen lerohasztják a nem csekély közpénből elkészült parkot. Tessék megnézni a szomszédos Gödör-Akvárium környékét, hogy lássuk a pusztulást.

A Városháza melletti területen állítják majd fel a nyáron Európa legnagyobb, 60 méter magas mobil óriáskerekét. A jelenleg parkolónak használt részre kiadandó közterület-használati engedélyét Puskás András alpolgármester intézi majd, a díjat a kerület magára vállalta - írta az index.

A Sziget-kerék ügyében az V. kerülettől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy először kerületi tulajdonú területen próbáltak helyet keresni neki, ilyenből azonban nem akadt megfelelő méretű. A Magyar Tudományos Akadémia előtti térhez és az alsó rakparthoz a főváros nem járult hozzá, így esett a választás az Erzsébet téri parkra. Mivel az elektromágneses meghajtású kerék teljesen zajmentes lesz, a Sziget Kft. pedig a zöldfelület-rekonstrukciót és az esetleges kőburkolat-javításokat is el fogja végezni, a kerület bízik abban, hogy az üzemeltetés nem ütközik lakossági ellenállásba. A kerület egyébként az elmúlt évben nem kapott intézkedést igénylő lakossági bejelentést az Akváriummal és felszíni egységeivel kapcsolatban, mindazonáltal folyamatos zajmérést végeztet a klub környékén. Tehát indulhat a vurstli a város közepén.

A PM képviselői a városháza előtti – jelenleg parkolóként működő – terület többfunkciós rendezvénytérré alakításában látnák a belvárosi térprobléma megoldását. Két éve az akkor még LMP-s frakcióban dolgozó Somfai Ágnes is szerzője volt egy koncepciónak, amely közösségi ötletpályázattal képzelte el a „Városháza köztér” felújítását. A dologból annak ellenére nem lett semmi, hogy a főváros 2011-es költségvetéséből 20 millió forintot különített el a pályázatra. Bizakodásra ad okot ugyanakkor, hogy Tarlós István május 6-án bejelentett 27 nagy projektje között szerepel a Városháza tér átfogó felújítása is. A részletek nem ismertek, így az sem, továbbviszi-e a főváros a zöldpártiak ötletpályázaton alapuló elképzelését. Somfai szerint először abban kellene megállapodni, hogy nem a terület további beépítésére, hanem a város sűrűségének oldására, egy rendezvénytér kialakítására van szükség. Ez tehermentesítené a közeli zöldterületeket, és klasszikus városi főtérként is szolgálhatna.

magyarnarancs








Nincsenek megjegyzések: