2013. június 28., péntek

Alkesz Világrekord készül Budapesten: 24 óra alatt 250+ kocsma

A kocsmablog (kocsma.blog.hu), minden kocsmatöltelék megkerülhetetlen internetes szakkönyve, szeretné Magyarországot beíratni a Guinessbe, ami egy könyv, oszt ahova olyan teljesítményekkel lehet bekerülni, mint pl. egy komplett repülő megevése. Itt és most Magyarország sörrel próbálkozik annak a bizonyos 15 perces hírnévnek a megkaparintásáért a világmédiában, hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok, hajrá, Felcsút. Első felizgulásunkban komplett szerkesztőségünk majdnem csatlakozott a nemes kezdeményezéshez, de sajnos vidéken leszünk, Berlinben.
Szórakoztató, ugyanakkor embert próbáló kocsmatúrára indulunk június 29-én reggel 8 órakor Budapesten, a Sörtúra és a Kocsmablog szervezésében. A tervünk az, hogy megdöntsük a 24 óra leforgása alatt a legtöbb vendéglátóhelyen sörözés Guinness-világrekordját, amit két éve nem sikerült senkinek túlszárnyalnia. A jelenlegi csúcstartó egy amerikai fiatalember és 12 társa, vagyis az úgynevezett Szomjas 13. A társaság 2011. szeptember 3-án egyetlen nap leforgása alatt 250 New York-i pubot látogatott meg, és a rekord szabályainak megfelelően a csapat egy-egy tagja mindenhol ivott fél pint sört (2,365 dl).

Számokban kifejezve 
Június 29-én, szombaton reggel 8-kor indulunk el, és a tervek szerint 24 óra alatt, vagyis másnap reggel 8 óráig több mint 250 vendéglátóhelyre betérünk. A szabályok szerint a csapatból legalább egy ember minden kocsmában iszik egy pohár sört (3 dl). Budapest öt-hat kerületét érintjük, autót vagy tömegközlekedési eszközöket nem használunk, kizárólag gyalogolunk. Ha 13 emberrel számolva túl akarjuk szárnyalni az aktuális Guinness-világrekordot, akkor óránként legalább 10,42 kocsmát kell felkeresnünk, 5,76 percenként el kell érnünk egy-egy újabb helyre, miközben ebbe az időbe bele kell férnie a gyaloglásnak, az ital elfogyasztásának és a hajnali holtidőknek is. A 24 óra alatt előreláthatólag 75 liter sörnél nem fogy majd kevesebb, és egy személy legalább 19 pohárral iszik.
tovább a kocsmablogra
kocsmablog a facebookon 


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

sikerült, bazmeg, térdig gyalogolták magukat :)

"Sikerült, megcsináltuk! 2013. június 29-30-án Budapesten, az ún. Non-stop Sörmaraton során 24 óra alatt 281 vendéglátóhelyen söröztünk megadott szabályok alapján, vagyis megdöntöttünk egy kétéves Guinness-rekordot."

http://kocsma.blog.hu/2013/07/02/kocsmaugyi_guinness-rekorderek_vagyunk

Kristián László írta...

Gratulálok. Én a 10-dik helyen kifeküdtem volna.