2013. június 24., hétfő

A Váci utca turisztikai mocsara: Budapest legrosszabb éttermei (Galilei, Pertu, Frizzante)

444.hu

Egyfajta gasztrónomiai katasztrófaturizmus a Váci utca, épelméjű, 60 IQ feletti magyar ember nemigen teszi be a Váci utcai vendéglátóhelyekre, hiszen azok közismerten a lehúzásra szakosodtak, a betévedő turista egyszeri, de legalább erőteljes megkopasztására. És ez még nem a Vizó-féle pofátlan kirablás a szabad árképzés jegyében, a világhírű magyar scam (egy sör 25000 forint, igen, nem lira, mit nézel, valami nem tetszik?! rohadtbuzi külföldi, fizetsz vagy szétverjük a rohadt pofádat?). Mellesleg business as usual, bár a főnök sitten/háziőrizetben, a csalilányai zavartalanul dolgoznak.
Disgusting and stone cold
Az már a múltkori cikkünkből is kiderült, hogy a Váci utca 79-ben nemcsak a Galilei étterem működik, hanem a hasonló nevű hotel is. Ami a maga kategóriájában szintén tök utolsó a Tripadvisoron annak ellenére is, hogy a cikk megjelenése után egy Richard A nevű felhasználó rendkívül pozitív véleményt írt róla. Richard A-nek egyébként ez az egyetlen hozzászólása a Tripadvisoron.
A beszámolók szerint a Galilei mocskos szobáiban nem cserélnek ágyneműt, bunkó a személyzet, a vécéből lehúzhatatlan a szar, a bojler pedig életveszélyes. A Galilei-birodalom két tagja így együtt minden bizonnyal valamiféle világrekordot képvisel színvonaltalanságban. A szállodát és az éttermet ugyanaz a cég, a Galilei Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. üzemelteti, amelynek a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok alapján Csöppü Lászlóné az ügyvezetője, és tulajdonosa a Csöppü család több tagja is.
A Galilei Kft. 2011-ben 4,1 millió forint bevételt vallott be, és ahhoz képest brutális, közel 3 milliós nyereséget termelt, ami szépen illusztrálja, hogy milyen jó üzlet vendéglátóhelyet működtetni a Váci utcában. Ráadásul a Csöppü család nemcsak ezt a helyet üzemelteti a Váci utcában. Általában nehéz cég- és étteremneveket összekapcsolni, mivel ezeknek sokszor semmi köze nincs egymáshoz, az egyetlen biztos módszer vendégként próbavásárolni, mivel a számlán rajta kell lennie az üzemeltető cég nevének is – lásd az utóbbi hetekben turistakopasztással elhíresült Frizzante esetét.
De már a Váci utca sem a régi, elindult a szlömösödés útján: megnyílt a Háda-féle használtruha-kereskedés

Nincsenek megjegyzések: