2011. szeptember 17., szombat

Irány a világhír: egy régi koos hu interjú

ez itt a vég. önreflexió, fényezzük a bohócot)ÉPÍTÉSZETI BLOG INTERJÚK
MÉB | Belváros, Budapest + egy egész blogfarm
ÍRTA KOÓS MIKLÓS | 2010. ÁPRILIS 06.

A következő interjú alanya Klapanciusz, aki egy egész blogfarmot üzemeltet, hiszen a
Belváros, Budapest blogon túl, ő abajgatja a lakótelepi, a kocsmatúrás, a metrós és a street-art-os blogot is. Ekkora szerzői aktivitás és kérlelhetetlen elkötelezettség láttán óhatatlanul felvetődik bennem, miért nincs neki egy önálló portálja?

No meg, hogy miért van ugyanakkor egy rakás unalmas és tartalmatlan online portál kitömve reklámokkal? Talán megszokásból járnak oda a népek, meg azért, mert az olvasók közül sokan nem is tudnak más oldalakról? No most ez utóbbin próbálunk segíteni a magunk (ál)szerény eszközeivel.

Mi a blogod neve?


A blogom neve Belváros, Budapest, de végül kinőttem a közig. határokat és egész Budapest, sőt vidéke szerepel: legutóbb Milánó egyik bevásárlóközpontját mutattuk be néhány fotóval.

Mikor indult?

Asszem, tavaly télen húztam bele, mert éppen nem volt se nőm, se munkám, szóval a blogírás kiváló pótcselekvésnek bizonyult. Azóta is blogot írok.

A blog szerzője, szerzői (nicknév)

Többnyire én írom, mármint Klapanciusz, de néhányan még besegítenek írással-képpel-infóval. A társalapító Trurl kolléga sajnos kifakult a képből, jelenleg valamelyik kocsmában a világforradalmon dolgozik. A névválasztást Lem két karakteréről loptuk, akik anyagi forrásaik és tudásuk miatt kb. mindenhatók voltak, oszt megpróbálták létrehozni a tökéletes világot. Elcseszték, persze, mert minél inkább különbözött a világ a miénktől, annál kevésbé értették.

Publikus-e a valódi neved?

Nem, mivel hatalmas leleplezésre készülök a S… viseltes ügyeiről, százmilliárdos lopásairól, valamint arról, hogyan vásárolták meg az összes parlamenti pártot ezek a kedélyes sógorok. Arról a városrondító óriásplakátos cégről, a Multireklámról szeretnék némely finomságot meglengetni (+ a telefonfülkéket szétbarmoló Media Contact-ról). És a közterület ellopásáért az ING bankot is szeretném megfingatni egy holland tényfeltáró újságíró segedelmével. Szal azért a sunnyogás, hogy ha ezek a gengszterek tényleg berágnak rám, akkor legyen időm Szlovákiába lépni.Mit érdemes tudni Rólad?

Napinapinapinapi gondok. Szal szívesen megismerkednék fiatal és csinos nőszemélyekkel, akik többek között eltartanának, mert nem szeretek itt a Mekiben dolgozni.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Szeretném megtisztítani Budapestet az óriásplakátokról (fuck Epamedia, fuck Raiffeisen, valamint betiltani a Family Frost lármás tevékenységét. A csillagos-sávos k…a nénikéjüket, az ember nehéz tízmilliókért elköltözik a Svábhegyre, erre ezek a lármás seftautók ott randalíroznak a környéken az idióta és hangos szignáljukkal. Szeretném a Magyar Telekom mocskos köztéri, közszolgálatinak csúfolt telefonfülkéit megtisztítanák a reklámoktól és a dzsuvától. Németországban már rég m…k volna a teljes menedzsmentet, ha ilyen szinten űznék a városrondítást és a politikusok zsebtömését. Ja, ez a Balkán, a németek csak kihasználják a magyarok közönyét és igénytelenségét. Akárcsak a dzsuvás Profi és Match, a kiskereskedelem és Budapest szégyenei. Azt is szeretném, ha az Raiffeisen – Epamedia leánya, az Intermédia eleget tenne a szerződéses kötelezettségeinek, vagyis takarítaná a telefirkált-szétvert utasbeállókat. Ugyanis tapasztalataim szerint csupán a citylight reklámdobozaikra fordítanak figyelmet. És szeretném Szy Sándort, az octogonos Bojár országos cimboráját a sitten látni. Bringautak és bringasávok helyett a gépkocsiforgalom radikális korlátozását: a belvárosi szmogban három évvel kevesebbet élnek az emberek, mint az agglomerációból nap mint nap betöfögő úrvezetők. Felháborodnának, ha valaki beállna az ablakuk alá egy gépkocsival és ontaná a tüdejükbe a rákokozó füstöt. Stb.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

DrFlash megalkuvás nélküli munkássága… valamint a nőhiány és az online pornó unalmas volta.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Napi kettő, kb, de szeretném növelni a termelést, rengeteg elfekvő témám van.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Kb. napi négyszáz, nemtom, mennyi az havonta, mert rossz voltam matekből. A belvárosnál szűkebb tematikájú lakótelepi, kocsmatúrás, metrós és falfirkás blogomra is érkeznek ráérő emberek, szal index címlapon kívül is van élet. Hozzászólás alig, azok is többnyire a blogger kollégáktól, akikkel a belterjes város levlistán és a kocsmákban tartom a kapcsolatot. Ha mi sem kommentelnénk egymást, akkor ki? Szal tessék kommentelni, minden csinos, fiatal és gazdag lánynak válaszolok.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

Az Operabálos. Azt több ezren olvasták, napokig nem lehetett tegezni engem, annyira megnőtt az arcom.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Őőő, arra célzol, hogy engem is a Strabag szponzorál?

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Nemtom. Tévém nincs, napi 4 órát netezek, szal ebben az időszakban posztolgatok.

Van kapcsolatod, személyes ismeretséged más bloggerekkel?

Jaja. Pl. nyolckerrel és a Kétfarkú Kutya Párttal

Melyek a kedvenc blogjaid?

Ott vannak a blogom oldalán feltüntetve, tessék klattolgatni.

Meddig tervezed írni a blogot illetve mik a terveid?

A blogot 2347 március 27.-ig tervezem írni. Utána elköltözöm vidékre.

Oké, hülye kérdés volt. Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Mi az a twitter?

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Nagyon.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Célbenőkör hédereg,
Mácsul gondorásznak.
Hibra gindő… Léderek
Szunnya ferte nyászlag.

Azt, hogy támogassák a 27 gigapixeles pécsi panorámakép elkészítését, ha jót akarnak. Kell még néhány ezer ejró a motoros állványfejre, szal tessék adakozni.

Köszönöm az interjút !

Nincsenek megjegyzések: