2011. szeptember 3., szombat

Kétfarkú Kutya Párt plakát, nesztek, bizonyára hiányoltátok már

Lám, lám, érdemes volt Dzsudzsáknak eladnia a seggét a dagesztáni demokráciának.


Aranyos kétfarkú Kutyakölykök érkeztek Dagesztán elmaradottabb térségeiből.
Az ebek a megfelelő okmányok felmutatása esetén ingyen elvihetők.

MKKP, dagesztáni kétfarkú kiskutyák
Az a kis piros ott lent, az Dagesztán

Neve a „hegy” jelentésű török dağ szóból ered, amelyhez a „föld” jelentésű perzsa utótag kapcsolódott. Neve perzsául és arabul داغستان.


A Dagesztáni Köztársaság (oroszul Респу́блика Дагеста́н [Reszpúbliká Dágesztán]) vagy röviden Dagesztán az Oroszországi Föderáció tagköztársasága, hivatalos közigazgatási megnevezéssel köztársasági alanya. Területre és népességre az Észak-Kaukázus legnagyobb köztársasága.
Etnikailag nagyon vegyes terület, amelyet több tucat etnikai csoport és alcsoport népesít be. Legtöbbjük valamely kaukázusi, török vagy iráni nyelvet beszél. A legnagyobb csoportokat az avarok, darginok, lezgek és kumikok alkotják. Az oroszok a lakosság kis hányadát képviselik (4,7 %-ot), de a fő hivatalos nyelv az orosz.


Az 1990-es évek eleje óta Dagesztán olyan politikai feszültségforrásokkal küzd, mint az iszlám felkelés és a szeparatizmus fellángolásai, az etnikai feszültség és a terrorizmus. A Nemzetközi Krízis Csoport (angolul International Crisis Group, ICG) szerint az erőszak jórészéért a Shariat Jamaat nevű militáns iszlám szervezet felelős. (wiki)


Mindezek miatt az ország látogatása külföldiek számára veszélyes. (wiki)

kapcsolódó: régebbi dagesztáni import

Nincsenek megjegyzések: