2011. április 15., péntek

A 8. kerület bloggere vs. helyi kiskirályok

No, ki a tökös gyerek?

A 8. kerület hórihorgas bloggere szembepisil a kerületi potentátokkal, akik mostanság a hatalom és a pénz mámorában élvezik a kétharmadot. Kéz kezet most, a zsének nincs szaga, Fidesz-Mszp, két jó barát a gonosz LMP ellen. Lesley erősen a kerületi polgármester tyúkszemére lépett néhányszor, íme, két originál fideszdemokratikus Kocsis Máté erekció reakció:

Kocsis Máté
No1:
Leslie! Mikor beszélgettünk mi a képviselok fizetésérol? A köszönésen kivül egy szot sem valtottunk, ha nem emlékeznél. Az is kar volt. Kisbaratom! Az allando hazudozas helyett, jo lenne, ha végre hasznos tagja lennél a tarsadalomnak és makk egészségesen, 190 centivel és 90 kiloval dolgoznal valamit, adoznal, és nem délig aludnal, az adofizetok segélyébol élnél és zsarolnal embereket. Gondolkodj el ezen, a léhutoket nem szoktak dijazni.

No2, a legutóbbi balhé ügyében a Hírszerzőben:
A polgármester elmondta azt is: ismeri azt a férfit, aki a 8ker.blog.hu-t írja. Korábban "könnyű pénzű állást" szeretett volna kapni az önkormányzatnál, de nem kapott. Jogi lépéseket nem tervez ellene, mert "már a blog néhány olvasója is kezdi megszokni öncélú, bosszúéhes megnyilvánulásait" - tette hozzá.

A bilit kiborító posztot átmentem ide, a blog.hu egyszer már letörölte Lesley egyik blogját. Hja, aki a saját nevével, magyar szolgáltatónál posztol... A Belváros blog szerkesztősége mindenesetre már írja a 8keri blogger nekrológját. Isten Veled, Leszli, emléked szívünkben örökké élni fog. Példád mindannyiunknak erőt ad, hogy a hatalmasságok előtt behúzott farokkal csússzunk-másszunk és hálásan nyalogassunk a megfelelő szellőzőket az asztalról lepotyogó hulladékért cserébe. Hatalmasokkal újjat húzni: menő, de nem fizet jól és káros az egészségre.


  Bizony ám, kell egy ilyen is, mégpedig kettős céllal:

  • a szegény, szerencsétlen, alulfizetett képviselők bérét ki kell egészíteni
  • együtt ki lehet találni valami okosat
Miről is van szó? Kéremszépen, a Kesztyűgyár Közösségi Ház átalakulás közben nem találja önmagát, feladatait, ezért aztán a képviselők úgy döntöttek, hogy saját magukból verbuválnak szépen egy tanácsadó testületet (TT), és majd jól segítik. A többletgondolkodáshoz többlet pénz jár: az elnöknek 250, a tagoknak 200 ezer forint. Havonta.

Van csodálkoznivaló bőven. A szavazáskor csak az LMP nem volt ott - minek is van bent egyébként, nem értem, sose ér rá a testületi ülésre elmenni - viszont a többi párt delegáltja szép egyetértésben megszavazta. A TT tagjai: egy fideszes elnök, három fideszes, egy jobbikos és egy szoci. Hiába no, ha pénzről van szó a saját zsebbe, megszületik a nagykoalíció! 
És hogy visszakanyarodjunk a képviselők fizetésére és a polgármesterre kicsit, íme egy kis belső infó a szocik fórumából:
A képviselő-testület megalakulása utáni héten a polgármester úr egy pártközi egyeztetést tartott, ahol többek között elmondta azt a véleményét, hogy a munka felelősségéhez, a tennivalókhoz képest irreálisan alacsonynak tartja a képviselői fizetéseket és meg fogja keresni azokat a további munkához kötött lehetőségeket, amelyek révén ezt a jövedelmet ki lehet egészíteni. Az általa elmondottakkal szemben egyetlen párt képviselője sem élt ellenvetéssel. Mindenki jelen volt, tehát rajtunk kívül az LMP és a Jobbik is.
 via
Csodálatos. A saját zsebet igyekeznek minél jobban megtölteni, ha lehet - és meg is tesznek mindent ennek érdekében. Havi 1,25 millió - mennyi mindent lehetne ebből! Csak ha a köztisztaságot nézzük, rengeteg hiányzó kuka pótolható lenne.  A régóta halasztgatott Szabó Ervin tér és környéke járdáinak rendbetétele is kijönne. 
Sorolhatnám napestig, mennyi hasznos dologra lehetne pénzt fordítani a kerületben - de ha a Kesztyűgyár környékét nézzük, a megszüntetett parkőri állásokat a Mátyás téren lehetne újra pótolni, vagy kertészt alkalmazni. Utcai szociális munkást. 
Ha tényleg a kerületért akarnának tenni - mint ahogy esküjük köti - akkor tanácsokat a fizetésükért adnának. De hát politikusaink legfőbb célja a gyarapodás...
A hangzatos lózungok is szertefoszlanak - még hogy legolcsóbb önkormányzat..!!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

dead man walking

Névtelen írta...

El kell menni dolgozni, nem ájvékolni!

Névtelen írta...

neked meg nem lopdosni kutyaszar rohaggyámeg!