2010. augusztus 21., szombat

XIII. Kerületi Hírnök

, Szerkesztőség: 1137 Budapest, Újpesti rkp. 7. Kiadja a Sprint Kft Felelős kiadó: Machos Ferenc Főszerkesztő: Ceglédi Ildikó Szerkesztő: Jusztusz Gábor XIII. kerületi Hírnök,
 Tóth József polgármester, Mesterházy, MSZP
Abrak szellemi táplálék a kerület polgárainak, pénz az újságot kiadó csókosoknak (Sprint Kft).
Elolvastuk, hogy a mindenkori polgármester húgycsöve szócsöve, a XIII. kerület ingyenes újságja mit ír. Augusztus 17, XVI. évfolyam, 16. szám.

Címoldal: Bokréta került a kerületi presztízsberuházásra, a hatalmas Újlipótvárosi Közösségi Házra. Választási év van, választási költségvetéssel. Ha nem nyerünk, a kerületi adósság miatt fájjon az utánunk következő feje.
"Aranyos Európa-bajnokság", a magyar úszók margitszigeti sikerében nem árt megfürödni.

2. oldal: Választási közlemények (október 3), veszélyeshulladék-gyűjtési akció. Valamint Dr. Tóth József polgármester fotója, amint a már említett Közösségi Ház bokrétáját rendezgeti (vmit matat rajta a fotó kedvéért). "A beruházás 3,5 milliárd forintból valósul meg, melyet teljes mértékből az önkormányzat finanszíroz." Meglepő bőkezűség válságidején.

Budapest, Blog, 13. kerület, XIII. kerületi Hírnök, kerületi újság3.oldal: Bennfentes nyugdíjasbuli. Egyen-igyon-utazzon közpénzből. Hogyan vegyünk "civileket" a XIII. kerületben. Angyalföldi Szociális Egyesület, Angyalföldért Egyesület és a Nagycsalásodok Egyesülete. Nem sóhivatali paraziták, nem fontoskodó ingyenélők. Értünk vannak, értünk dolgoznak, a mi pénzünkért, a mi pénzünkből. Értéket állítanak elő az utazgatással és a barátkozással, ettől az Ön élete is szebb és könnyebb lesz.

Pozsony és Budapest rendezte meg a több Duna menti települést átfogó, 2008-ban életre hívott Danube Networkers elnevezésű európai uniós project soros találkozóját július 12-16. között. A német, szlovák és magyar résztvevők az öt nap alatt - többek között - a helyszínt biztosító két nemzet közös történelméből adodó nevezetességeit látogatták meg és ismerték meg.

Két évvel ezelőtt hat Duna menti ország indította el azt az európai uniós projektet, ami a Danube Networkers nevet kapta - magyarázta Szalkai Lajos, a project magyar partnerszervezete, a XIII. Kerületi Közművelődési Nkft. munkatársa. - Az alapítók - Németország, Ausztria, Szlovákia, Románia, Bulgária és Magyarország célja az volt, hogy az idősebb korú európai polgárok egymás múltját, jelenét megismerve tapasztalatcsere és tanulási programok készítése módszerével hozzájáruljanak a Duna-stratégia komplex rendszeréhez. (...) A projektben részt vevők - a magyarokat a kerület három civil szervezete, az Angyalföldi Szociális Egyesület, az Angyalföldért Egyesület és a Nagycsaládosok Egyesülete tagjai képviselik - most találkoztak hatodik alkalommal. A helyszínt, azaz a szlovák és a magyar fővárost ők választották, mivel úgy gondolták, hogy ez a két ország meghatározó szerepet játszhat Közép-Kelet-Európában.
A városnézésben elfáradt nyugdíjas követek este jól megbeszélnek egy étteremben.

(persze, hadseregre is költhetnénk).

+ Kiút a válságból, program, álláskeresésőknek, hitelproblámásoknak, informatika iránt érdekődőknek, stb. tréning. Hasznos lehet.
+ Ingyenes reklám a kerületi Lilaköd nevű kávézó számára, valamiért nekik jár (Garbo kiadó). Ugyanitt írókat, költőket is képeznek, muhahaha.

4. oldal: A 75 éves fotós, Chochol Károly méltatása, valamint egy bizonyos Jolsvai András sétafikájának 26. része.

Egy szívmelengető érdekesség: a "képzeletbeli gyepszőnyeg kert", Sági Bálint és Baross Gábor street-artos lélekvidámító színekre festette az Angyalföldi út 36-38 gangját. Pontosabban: mire igazi gyepszőnyegre nem futotta a lakóknak, hát festettek :) Ezúton gratulálunk Boros Dezsőné közös képviselőnek, aki szemfülesen figyeli a pályázatokat és értelmesen tudja elkölteni a pénzt, a közösség javára. Ezt a házat még megnézegetjük.

5. oldal: Egészségügyi oldal. Egy kis divatos pszichológizálgatás, de a politikához és a focihoz is mindenki ért.
Életmentő pont a Drogprevenciós Központtal együttműködve, a hirtelen szívmegállás utáni újraélesztés oktatása. 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 40
Az orvos válaszol a véres széklet ügyében. Véradás a Duna Plázában.

6. oldal: Folytatás az első oldalról, ezek szerint a XIII. kerületiek is magukénak érzik az Európa-bajnokság aranyait.

7. oldal: Egy kis fizetéskiegészítés a baráti Népszabadság főmunkatársának, Hegyi Ivánnak, aki a régi idők fociján nosztalgiázik. Sipőcz Józsefre, a néhai rendőrre és boxolóra emlékezünk.

8. oldal: Angyalföldi utcabál a Dagály utcában a nyár utolsó vasárnapján, augusztus 29-én, 10.00-22.00 között. Pál utcai Fiúk a középkorúaknak, Bergendy Szalonzenekar a nyugdíjasoknak, keverékkutya-szépségverseny. Látványtánc, salsa, rock and roll, flamenco, hastánc, görög- és bolgár táncház. Magyar néptánc a beharangozóból kimaradt, Angyalföldet a spanyol és a görögbulgár többség lakja.

Ha az újlipóti polgárok az angyalföldi prolibulinál magasabb színvonalra vágynak, akkor várja őket a Pozsonyi Piknik. Augusztus 28-án, szombaton, a Pozsonyi úton. Egy kis klasszikussal indítanak a magasabb igényűek (Keil Ernő Fúvószenei Egyesület), majd fergeteges klezmer a Klezmerész klezmerbandával klezmerrajongóknak. Ebédidőben Tahi-Tóth László szórakoztat, utána Kutya-gazdi hasonmásverseny a kutyaszeretetéről közismert magyar nép szórakoztatására. 15.15-kor a Yasmina Hastáncstudió cigánytánccal örvendezteti meg az ittlakó toleránsokat. Gitár Djangó stílusban, majd Lukács Sándor Radnótit szaval. Presser is jelen lesz a "Túl a Maszat-hegyen c. musicaljával, amiből a Vígszínház művészei dalolgatnak. A Pozsonyi Piknik nevű vonósnégyes emeli a színvonalat, majd a kerület (Újlipócia, jaj) krónikásának, Bächer Ivánnak a műveiből olvasgat fel a Heti Hetes világhíres izéje, humoristája, Gálvölgyi János. A programot 21 órától a Budapest Klezmer Band fergeteges koncertje zárja.

9. oldal Kiállítás Toma Andrásról, az utolsó magyar hadifogolyról a Városház Galériában (Béke tér 1.). Az Ury-galériáról néhány sor, valamintegy féloldalas, cikknek álcázott Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) reklám. Az (x) valamiért innét is lemaradt.

10. oldal: a XIII. kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. programajánlójára egyszer még visszatérünk.
11. oldal: hirdetések
12. oldal: keresztrejtvény, töltelék szövegek, impresszum

Tizenharmadik Kerületi Hírnök
A XIII. kerületi önkormányzat kéthetente 67 ezer példányban megjelenő közéleti lapja.

Szerkesztőség:
1137 Budapest, Újpesti rkp. 7.
Kiadja a Sprint Kft
Felelős kiadó: Machos Ferenc
Főszerkesztő: Ceglédi Ildikó
Szerkesztő: Jusztusz Gábor


Kapcsolódó bejegyzés: az V. kerületi önkormányzati újság címlapja ("az álompáros álomesküvője")

2 megjegyzés:

phnb írta...

A kedvenc lapom. Sem panaszrovat, sem bűnügyi hírek, sem semmi, ami akár csak érintőlegesen is negatív vagy kényelmetlen lenne. Az észak-koreai újságírás igazi gyöngyszeme. A kerület amúgy nagyjából tényleg rendben van, de ez az újság nagyon fáj.

BB írta...

azé az 5. kerületi überelhetetlen. Szerzek egy példányt és jól kiszemlézem, maj'minden oldalon szerepel Rogán.