2010. augusztus 31., kedd

Expendables: Buda és Pest

What is your names? Buda, Pest.

A mandinerről loptuk, mert ez egy Budapest blogról egyszerűen nem hiányozhat. Bocsika.

Sylvester Stallone The Expendables című színes-szagos-véres akció-orgiája felvonultatja a B-filmek összes Shakespeare-i arcjátékáról hírhedt sztárját, böhöm fegyvereket és még több tesztoszteront. Aki még nem hallott volna róla - bár ezt kötve hisszük -, eláruljuk: minden idők összes akcióhőse, Arnold Schwarzenegger kormányzó úr, Bruce Willis, Mickey Rourke, Jet Li, Dolph Lundgren, Jason Statham, Danny Trejo és a többiek együtt csapatják majd a dzsungelben Stallonéval. Csak Van Damme maradt ki, pedig őt is hívták, de ő méltóságán és színészi kvalitásain alulinak tartotta a szerepet. Az Expendables annyira rossz lesz, hogy már iszonyúan várjuk. És a magyar szál sem marad ki belőle! Fent a jelenet, melyben az aktuális jó nőnek bemutatkozik a két főszereplő, Buda és Pest.

Az epizódról Návai Anikó kérdezte korábban Sly-t a Figyelőben:

- A múlt hónapban volt 30 éve, hogy Pelével Magyarországon forgatta a Menekülés a győzelembe című filmet. Ennek emlékére nevezte el a The Expendables egyik hősét Pestnek, a másikat Budának?

- Abban a filmben minden áldott nap palacsintát csináltak belőlem. Eltörték az ujjam, kibicsaklott a bokám, minden bajom volt, mert a világ legjobb focistáival zártak össze. Még most is látom magam előtt a géppisztolyos reptéri katonákat, ahogy őrzik a komcsi szabadságot. Amikor húsz évre rá Andy Vajnával visszamentem, mintha egy másik városba érkeztem volna. Szerintem rettentően mókás, hogy Buda és Pest a két szereplő. Egyenesen zseniális!

Szerintünk is.

Nincsenek megjegyzések: