2011. január 4., kedd

Tasnádi Péter Szemlőhegy úti villája

Háhááááááhááááááááááááááááááááááááááááááá
képek forrása: Tasnádi saját blogja (tasnadipeter.com, megszűnt), google street view


"A címer ami a cégem székházán van elhelyezve,sok támadás ért szóban miatta."


 "A Szemlőhegyi úti villa gyalogos bejáratánál. A háttérben a címerünkkel."


Tasnádi a Charta tüntetésen, antifasiszta korában
(forrás: Tasnadi.com)



"Barátom Csíkos Mihály aki a Szemlőhegy úti villát tervezte.A legtehetségesebb ember akivel a jósorsom összehozott.Sokat köszönhetek Neki."



Csikós Mihály 1982-ben diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem középület-tervezési tanszékén. 1985-ben a Magyar Építő Művész Szövetség rendes tagja lett, majd 1997-ben a Magyar Építészkamara alapító tagja. 1982-1988-ig magántervezőként dolgozik, 1988-1990-ig egy kis szövetkezet tervezőrészlegét vezeti, majd 1990-ben saját irodát alapít Architechno Bt. néven. 1997-ben a Bt átalakul Kft-vé és Csikós Mihály Építészirodája néven működik jelenleg is.
A cég több száz megvalósult munkái között szerepelnek belsőépítészeti és építészeti feladatok egyaránt. A főbb területként mindkét műfajban exkluzív házak, villák, vendéglátó és kereskedelmi létesítmények mellett a nagyberuházások is jelen vannak. Ezek az ország több területén, szinte mindegyik megyeszékhelyen és egyéb vidéki városokban is megtalálhatók. Külföldi munkák is gyakoriak a cég palettáján. Tervezett már Németországban, Hollandiában, Romániában, Ukrajnában (Kiev), Oroszországban (Moszkva), Kínában (Peking, Daxing), Vietnámban (Saigon, Dalat).

további képek a Tasnádi-villából a Csíkos Építésziroda honlapján (csak belső fotók)



Tasnádi: Vállalnám a belügyminiszterséget
[origo]|2002. 05. 21., 18:38|Utolsó módosítás: 2002. 05. 21., 19:15|

Ez a cikk 8 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Tasnádi Péter, a maffiavádak alól első fokon felmentett vállalkozó kedden házi őrizetéből válaszolt az [origo] olvasóinak kérdéseire, melyek a tárgyalást és a magánéletét is érintették. Tasnáditól nem áll messze a politikai pálya, állítása szerint könnyen tud hatni az emberekre, és nem utasítaná vissza a belügyminiszterséget, ha felkérnék rá. A jelenlegi ügyvezető belügyminiszterrel, Pintér Sándorral pedig nagyon szeretne 15 percet egy zárt, sötét helyiségben tölteni.

Milyen érzés újra kvázi szabadon lenni? Érik meglepetések a világban? (Ermetico)
Tasnádi Péter: Jó érzés szabadnak lenni, de sajnos nem vagyok teljesen szabad. Sok jó meglepetés ér, kellemesen csalódtam igen sok emberben, úgy érzem, hogy érdemes élni, és szeretni embertársaimat, mert ez a szeretet, akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá, visszahat.

Hogyan telt az előzetes? Lelkileg nehéz kibírni a bentlétet? Mi tartotta Önben a lelket? (Miksa)

Tasnádi Péter: Iszonyú nehéz volt kibírni. A lelket a győzelem biztos tudata tartotta bennem. Egyszer a feleségem azt nyilatkozta rólam, hogy a Pétert nem lehet legyőzni, mert előbb hal meg, mint hogy észrevegye, hogy vesztett.


Mennyire maradtak meg a régi pajtások? (Diegooo)

Tasnádi Péter: Mindenki megmaradt, sőt többen lettek. Olyan telefonokat kapok vidékről és külföldről, hogy több tízezren szurkoltak nekem. Ez a győzelem a gonosz feletti győzelem is volt. Többen ajánlották, hogy népi kezdeményezést is hozzak létre, és harcoljunk a diktatúra ellen

Milyen vállalkozásba kezd most? (Ermetico)

Tasnádi Péter: Fogalmam sincs, házi őrizetben vagyok egyelőre, innen nehéz vállalkozást kezdeni. De tervezem egy polgári kör megalakítását, ez a sejt kapcsolódni fog a Demokrácia-vonalhoz, és mindenre oda fogunk figyelni, a fideszesekre is.

Rájátszott a maffia-szerepre? Talán tetszik önnek? (Guest71128)

Tasnádi Péter: Igen, tetszik, és rájátszottam. Mondtam is a tárgyaláson, hogy ezért a szereplésért Al Pacino Oscar-díjat kapott, én meg három év börtönt.

A tárgyalásain feltűnt Nógrádi Zsolt és Kende Péter. Ismeri őket személyesen? (Ermetico)

Tasnádi Péter: Nógrádi Zsoltot nem ismerem, Kende Péter a barátom.

Nógrádival közös vonásuk, hogy mindketten bevádoltak Pintért. Véletlen egybeesés ez? (Ermetico)

Tasnádi Péter: Gondolom, ezért is jött el a tárgyalásokra, mert lelki közösséget érez velem emiatt.

Honnan vette, hogy az [origo] megkérdezte az olvasóit önről, ill. Pintérről? Az [origo] ezt ma cáfolta. (Ermetico)

Tasnádi Péter: Eltévesztettem, mert nem az [origo], hanem az index foglalkozott ezzel a témával, úgyhogy elnézést kerek az [origo] főszerkesztőjétől, hogy mertem feltételezni, hogy ilyen bátor, hogy miközben folyik az eljárás, ilyen kérdést fel mer tenni, úgyhogy hajrá, index!

Szikinger Istvánt nehéz volt meggyőzni, hogy védje önt? (Ermetico)

Tasnádi Péter: Egyáltalán nem volt nehéz meggyőzni. Amikor Szikinger megismerte az iratokat, mélységesen felháborodott azon a sok alkotmánysértésen, amit látott, ezért neki ez egy szakmai kihívás volt.

Nem követtem a pert, de furcsa, hogy a választások után született meg az ítélet, de ez csak merő véletlen, eredetileg is ekkorra volt kitűzve az ítélet hirdetés? (Stones)

Tasnádi Péter: Nekem is furcsa. Ezt előre megjósoltam, már az elején mondtam, hogy a választások második fordulója után lesz csak ítélet.

Soha nem merült fel önben, hogy kitelepül Izraelbe? (Diegooo)

Tasnádi Péter: Dehogynem, egyszer ki is települtem, csak sajnos visszajöttem. 1998. decemberben be is adtam a letelepedési kérelmet, mert már akkor is látszódott, hogy tönkre akarnak tenni. Választ sem kaptam a kérelemre a beadás és a letartóztatásom közötti tíz hónapban, pedig általában egy ilyen kérelem elbírálása fél évet szokott igénybe venni. Ez is a felső politikai vezetés nyomására történhetett.

Kapcsolatban állt a Moszaddal? (Diegooo)

Tasnádi Péter: Moszattal állok maximum kapcsolatban :)

Ön mivel foglalkozott a rendszerváltás előtt? Mi a végzettsége? (Mejoe)

Tasnádi Péter: Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolát végeztem, a rendszerváltás előtt műszaki üzleteim voltak Ausztriában, ott éltem.

Milyen kapcsolatban áll vagy állt Pintér Sándorral? (sinter_sandor)

Tasnádi Péter: Semmilyen kapcsolatban nem álltam. Jelenleg mint ellenlábasa vagyok számon tartva.

Ha Pintér bűnös, miért nem tud felmutatni senki egy kézzelfogható bizonyítékot? (Nero)

Tasnádi Péter: Sokan mutattak fel, nem ez a baj, hanem az, hogy a Katonai Ügyészségi Nyomozóhivatal, amelynek le kellett volna folytatni a nyomozást, nem fogadta el ezeket a bizonyítékokat. Nem engednek nyomozást indítani ellene. Kíváncsi lennek, hogyha az APEH olyan vizsgálatot tartana, mint amilyen nálam is volt, hogyan tudna megfelelni a követelményeknek, és mit mondana, honnan lett az a ház, ahol lakik.

Ha vissza tudna menni az időben, akkor mit csinálna másképp? Gondolom a látványosságot visszafogná, mert talán ez volt, ami iriggyé tette a Pintéréket és késztette őket arra, hogy tegyenek, amit tettek... nem gondolja? (Jeff_34)

Tasnádi Péter: Ha vissza tudnék menni, akkor megfogadnám a jó tanácsot, hogy hagyjam el az országot. Akkor én még nem voltam Fidesz-ellenes, most viszont szívesen kiállnék bokszolni Kokóval és Pataki Attilával.

Van bizonyíték, hogy Pintér rászállt a józsefvárosi piacra? Mikor állnak elő vele? (Guest79323)

Tasnádi Péter: Annál több nincs, amit előadtunk. Több tanú is állította, hogy ott voltak olyan beszélgetéseken, amikor Pintér azt mondta, hogy el kell venni a Tasnáditól a piacot. Ezt Láposi Lőrinc volt rendőri vezető is megmondta.

Mennyiért dobná fel az alvilág a móri mészárosokat? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Honnan tudjam?

Kire szavazott a választásokon? Rendelkezett választójoggal? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Rendelkeztem választójoggal, az SZDSZ-re szavaztam, és közben az egész börtönt rábírtam, hogy az MSZP-re szavazzon. Ha valamilyen közösségben vagyok, és mondok valamit, azt meg szokták csinálni.

Miért nem az SZDSZ-re buzdított akkor? (Cujo)

Tasnádi Péter: Úgy voltam vele, hogy ezt a kormányt (Fidesz) le kell váltani, erre a legnagyobb esélye az MSZP-nek van, saját magam és a szűk baráti köröm meg azért szavazott az SZDSZ-re, hogy átlépje a parlamenti küszöböt, és utána a koalícióban így nagyobb esély van arra, hogy egy demokratikus, az alapvető jogokat tisztelő, szakértő kormány jöjjön létre.

Szereti Pintér Sándort? Hisz a szeretet, a megbocsátás és az összefogás erejében? (Guest71128)

Tasnádi Péter: Vallásos, hívő ember vagyok, hiszek a szeretet erejében, a megbocsátás erejében. Pintér Sándort nem szeretem.

Nem tartja PR/image hibának, hogy a védőügyvédei nem fértek el anno a tárgyalóteremben? (Stones)

Tasnádi Péter: Tévedés, mert itt 11 vádlottnak a védői ültek, ezért nem fértek el, nem volt megfelelő a tárgyaló nagysága, a védőügyvédeknek ezért a nézők soraiban kellett ülni.

Nem zavarta világgá a villája tervezőjét? Borzalmas. (Guest71128)

Tasnádi Péter: Ízlések és pofonok különbözőek. Nekem tetszik

Hogyan képzeli el a jövőbeni életét? Lehet ilyen zaklatás, börtönévek után még nyugodtan élni? (Tomcsy)

Tasnádi Péter: Fogalmam sincs, hogy lesz a jövő ilyen zaklatás, üldöztetés után. Nelson Mandela 27 evet ült börtönben és a Dél-Afrikai Köztársaság elnöke lett, emellett Nobel-díjas. Göncz Árpád, aki magyar köztársasági elnök lett, hét és fél évet ült, Dreyfuss kapitány is több évet ült, és a francia becsületrend birtokosa lett, de sorolhatnám tovább. Sokan ültek börtönökben, majd töltöttek be magas funkciókat.

Nem gondolja, hogy pár ember örült volna, ha bent marad? Teszem fel, akiket állítólag megölt a maffiája. (Godfather)

Tasnádi Péter: Először is nincs maffiám, és nem is volt. Senkit nem öltem meg, és az ismerőseim sem. Valószínűnek tartom, hogy jobban betartom a tízparancsolatot, mint Ön.

Miért van az, hogy az összes hazai biztonsági cégben van izraeli tulajdon? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Nem tudok róla, például az enyémben nem volt.

Ön fél Pintér Sándortól? (Godfather)

Tasnádi Péter: Miért kellene félnem tőle? Tőle kérdezzék meg, hogy fél-e tőlem. Annak örülnék, ha valaki el tudna intézni, hogy 15 percre bezárjanak vele egy sötét helyiségbe.

Mi történne, ha 15 percre összezárnák Pintérrel? (Guest71128)

Tasnádi Péter: Próbálják ki!

Milyen végeredményt, ítéletet vár Pintér Sándor ügyében? (Trucs)

Tasnádi Péter: Sajnos el se fog indulni az eljárás. Ha elindulna, csak abból az ügyekből, amikről hallottam, többszörös életfogytiglan kellene kapnia.

Mekkora ma a keresztapák vagyona? A legjelentősebb hazai keresztapák magyarok? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Én ebben nem vagyok szakértő, nem tudok nyilatkozni. Erről kérdezzék meg Pintért.

Nem fél-e, hogy pont az igazságszolgáltatás elfogulatlanságát kérdőjelezi meg azzal, hogy azt mondta, nem engedtek volna haza, ha más az eredmény a választáson? Tehát most önnek kedveztek? Ez nem ugyanolyan rossz, mintha fordítva lett volna? (KerdezZek)

Tasnádi Péter: Miért lenne nekem jó, ha a Fidesz nyert volna, és továbbra is börtönben ülnék? De szerintem ez nem politikai döntés volt, hanem egy bírói ítélet, amely sajnos a második forduló után született meg. Ezért az emberek hajlamosak azt hinni, hogy politikai döntés volt.

Ön szerint "csak" a belügyminiszter játszott Ön ellen, vagy a teljes kormányzat, a teljes hatalom? (Nero)

Tasnádi Péter: A belügyminiszter ereje bőven elég volt, hogy földbe döngöljenek, a hatalom pedig szimpatizált ezzel. Konkrét dolgot is tudok mondani: Hende Csaba, az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára utasította Bökönyi Istvánt, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokát, hogy Tasnádinak a legrosszabb körülményeket biztosítsa, és a legrosszabb körülmények között tartsanak fogva.

Szurkoltam Önnek, és örültem, hogy hazaengedték, mert szerintem Ön azért került börtönbe mert ki akarták vonni egyszerűen a forgalomból...Mennyire érzi magát képesnek, hogy újra talpra álljon? Sok sikert mindenhez, és kitartást! (Isclit)

Tasnádi Péter: Köszönöm a biztató szavakat, biztos vagyok abban, hogy talpra fogok állni, és ha lehet, ennél még sikeresebb vállalkozásokat fogok megszervezni, és Isten áldja meg magát és azt a több százezer embert, aki így gondolkodik.

Önt nem zavarja, hogy rendőrök őrzik a házát egész nap? (Oti)

Tasnádi Péter: Nem, sőt, így jobban biztonságban érzem magam. Szeretem a rendőröket, a börtönben egy emberrel engedték meg, hogy sakkozzak, ő is egy rendőr volt, aki előzetesben volt szintén. Ez a rendőr ugyanazon a napon született, mint én, és ő is koncepció áldozata, ártatlanul ül ő is a börtönben.

Hány darab autója van? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Nincs autóm.

Gondolkoznak-e valamilyen kártérítésen az elmúlt hónapok veszteségei miatt? (én azt tenném) (Ati)

Tasnádi Péter: Nem lehet, mert elítéltek. Akit elítéltek akar egy napra is, az nem követelhet semmit.

Hosszútávon tervez-e politikai pályafutást? (Stones)

Tasnádi Péter: Minden más országban tervezhetnék, ebben az országban több mint valószínű, hogy egyik párt sem vállalna fel, mert az előítélet annyira súlyosan ivódott bele a társadalom tudatába, hogy nem képesek felülemelkedni egy rossz döntés után. És nem az a helyzet, mint most Kelet-Timorban, ahol a pár hete megválasztott köztársasági elnök 7 eves börtönbüntetés után lett köztársasági elnök. De lehet, hogy az is baj, hogy nálunk meg odébb van a köztársaságielnök-választás, a parlamenti választások meg most voltak.

Ismeri személyesen Orbán Viktort? (Csoki)

Tasnádi Péter: Nem, nem ismerem.

Ha elhagyhatná Magyarországot, hova menne legszívesebben? És miért pont oda? (Csoki)

Tasnádi Péter: Fogalmam sincs.

Mi a véleménye a halálbüntetés visszaállításáról? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Szerintem sokkal súlyosabb valakit harminc-negyven évre elítélni, mint halálra ítélni.

Mit szól az MSZP jelöltjéhez, illetve elvállalná-e a pozíciót (belügyminiszter)? Melyek lennének az első lépései? Hogyan folytatná a móri gyilkosok felderítését? (Bushido)

Tasnádi Péter: Nem ismerem az MSZP belügyminiszter-jelöltjét, de képernyőn keresztül szimpatikus. Ha engem kérnének fel, a válaszom az lenne, hogy igen, és teljes súllyal, legjobb tudásom szerint üldözném a bűnt. Elsőnek felszámolnám a szervezett bűnözést, és letartóztatnám azokat a rendőröket és ügyészeket, akik utasítása alapján ártatlan emberek egzisztenciáját tettek tönkre. Sajnos sokan vannak.

Mekkora pénztől esett el, ameddig benn volt? (Guest71128)

Tasnádi Péter: Kiszámolni sem tudom.

A belügyminiszter állítólag bérgyilkosokat küldött egy polgár nyakára. Ha ez nem igaz, akkor PS miért nem indított Ön ellen rágalmazás vagy akármi miatt nagyon kemény ellenlépéseket? (Palko)

Tasnádi Péter: Jó kérdés, ellenem nem indíthatott, mert nem én állítottam, hanem négy különböző tanú. És nekem ugyanez volt a kérdésem a bíróság felé. Ha ezek a tanúk nem voltak hitelesek, akkor ellenük pedig miért nem tettek hamis tanúzás miatt eljárást? Pintér ennél sokkal kisebb ügyekben is eljárást indított, pl. Pallag László ellen, és rekordgyorsasággal meg is nyerte. Általában rekordgyorsasággal szokták tisztázni Pintért, Polt szokta bejelenteni, hogy a mi Sanyink nem bűnös.

Azon vádpontokban, amikben bűnösnek találták, ön bűnösnek érzi magát? (Fg)

Tasnádi Péter: Természetesen nem, hiszen ezeket a bűncselekményeket nem követtem el, a bíróságon az ügyészség azzal indokolt, hogy nekem állt érdekemben. Ez pedig kinyilatkoztatás, és nem minden kétséget kizáró bizonyíték.

Várható-e az utcai harcos küzdelmek folytatása? (Ciccio)

Tasnádi Péter: Az ország összes tájáról megkerestek az utcai harcosok, és kertek, hogy szervezzek újabb gálákat, mert mióta abbahagytam, ellaposodtak a versenyek. Házi őrizetben viszont nem tudok szervezni.

Mikor volt utoljára nővel? (Guest71128)

Tasnádi Péter: Szexuálisan? Tegnapelőtt.

Igaz, hogy tönkrement a házassága? (Ermetico)

Tasnádi Péter: Igen.

Mennyi esélyt lát arra, hogy a felesége visszatérjen önhöz? (Schwarzental)

Tasnádi Péter: Nem latolgatom az esélyeket.

Mennyi idős a kisgyermeke, akit most látott először? (Pappa)

Tasnádi Péter: 2 és fél éves. Minden hónapban egyszer láttam a börtönben is.

Jóban van Szabó-Stein Imrével? (Guest71128)

Tasnádi Péter: Nem ismerem.

Tartja a zsidó hagyományokat? Sábesz, hanuka stb. (Godfather)

Tasnádi Péter: Igen, tartom. Előbb hívott a főrabbi, hogy pénteken eljön ide, és itt tartjuk meg az istentiszteletet.

Ön egy Jedi lovag? (Godfather)

Tasnádi Péter: Azt sem tudom, mi az. Nem nézek ilyen filmeket.

Hallotta már azt a viccet, ami most terjed a pesti szlengben? Valahogy így szól: Tasnádi ki, Pintér be. Helycsere. :)) (Miksa)

Tasnádi Péter: Ez tetszik nekem.

Használja az internetet? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Nem, börtönben nem lehet internetet használni.

A fiaid is ilyen szexis pasik, mint Te? (Allegra)

Tasnádi Péter: Nem tudom, velük nem járok csajozni, de elküldheted a telefonszámod, és személyesen válaszolok :)

Igaz hogy erdélyi származású a családod? (Rob)

Tasnádi Péter: Igen, Tasnádról származunk.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

[origo]

kapcsolódó: a Csipak-villa bontása + Fenyő János házikója az erdő közepén

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tasnádi Péter luxus palotájában várta vendégeit a Hal a tortán szerda esti műsorában http://halatortan3.blogspot.com/2009/10/tasnadi-peter-luxus-palotajaban-varta.html

Névtelen írta...

ez a Csíkos ritka egy tehetséges seggnyalonc :)))

BB írta...

Nem egy Makovecz, annyi szent

Névtelen írta...

Istenben hisznek és Orbán Viktorban bíznak Csuhajja:
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/428078_338604142850167_100001017535752_941284_227413820_n.jpg

Házikoncert Mága Zoltán [Prima Primissima Csányi Sándor díjas; jószolgálati nagykövet]hegedűművésszel

hinnye,
http://www.magazoltan.hu/galeriak/hires-emberekkel-kozjogi-meltosagokkal?cpg=1

BB írta...

hámivan, csóró cigány annak húzza el a nótáját, aki megfizeti. Irigykedsz, mert neked nincs pénzed mágára, mi? :)

Névtelen írta...

Tasnádi Péter barátai:

Szikinger István alkotmányjogász, az állam- és jogtudományok kandidátusa
Kende Péter író, szociológus
Lagzi Lajcsi zenész, műsorvezető
Zámbó Jimmy énekes
Szegő András újságíró
Csötöny Sándor MÖSZ elnöke. Országos Sportszövetség alelnöke
Szántó Imre MÖSZ kapitánya, ökölvívó olimpiai csapat edzője
Molnár István MÖSZ elnökségi tag
Erdei Zsolt ökölvívó világ-, európabajnok
Wichmann Tamás kenu világbajnok, olimpiai ezüstérmes, Nemzetközi fairplay-díjas
Korda György előadóművész
Balázs Klári előadóművész
Ganxta Zolee zenész
Lang Györgyi színész - táncdalénekes
Falus Mariann énekesnő
Gyurácz Eszter fitnesz világ és európabajnok
Nick Árpád s zkander világbajnok, Guiness rekorder
Növényi Norbert birkozó olimpiai bajnok, kick.boksz világ és európabajnok
Frölich Róbert főrabbi
Zoltai Gusztáv Budapesti Zsidó Hitközösség igazgatója
Zalatnay Sarolta író, énekes
Schobert Norbert "aerobick Norbi" tornász
Bíró Ica testszépítő
Grigalek Gábor orvos
Tarnóczi Péter főorvos
Steblich Gábor orvos
Bochkor Gábor műsorvezető
Somló Tamás zenész
Horváth Éva Miss World Hungary
Pethő György riporter
Mészöly Kálmán HLASZ szakmai igazgató
Simon Tibor labdarugó
Mathesz Imre válogatott labdarugó
Gombos István labdarugóedző
Nahoczy László labdarugó technikai vezető
Pális Attila kenu világbajnok
Pindák László labdarugóedző , FTC Baráti Club elnöke
Rózsa Nórbert európa, világ- és olimpiai bajnok, európai-csúcstartó
Náray Tamás ruhatervező
Falb Magdolna ruhatervező
Gergely Gábor asztalitenisz világbajnok
Nacsa Olivér humorista
Bagi Iván humorista
Kordé Emese fitness világ- és erurópabajnoki ezüstérmes
Kertész István üzletember
Neményi Béla üzletember, táncdalénekes
Farkas Imre üzletember, Interest RT elnök-vezérigazgató