2011. december 26., hétfő

Karácsonyi böjtsztrájk a Kunigunda útján


Az MTV-székház előtt napról-napra változhat a helyzet. Ezért dec. 25-e éjszakáján stábunk biciklis kommandója kihajózott a helyszínre. Békés kép fogadott minket: nyájas, tenyérbemászó karácsonyi diszkómuzsika szól a tüntetők feje főlé kihelyezett hangfalból, hogy érezzék a szeretetet. 5-10 fős fázós csoportokba verődve beszélgetnek a kilátogató hozzátartozók, kollégák, demokrácia-katasztrófa turisták. Érzékelhető volt a közfigyelem felbátorodása két nappal azután, hogy az LMP parlamenti partizánfészke megugrotta hic Rhodus, hic salta-mortaléját, átlépte a privát ellen-Rubiconját, elvetette kockáját - hogy több antik közhelyet ne pazaroljunk el lépésük történelmi jelentőségének illusztrálására -, azaz nyugodt lélekkel pipálhatták ki "az idén is csináltunk egy nagyon durva dolgot" rubrikát a Jeden Tag eine gute Tat c. képviselői cserkésznoteszükben. Szóval, egyre többeknek jutott eszébe, hogy jé, ezek a naiv idealisták még mindig ott nyomorognak, és ha eddig kibírták, talán nem esélytelenek.A sztrájkolók komoly készleteket halmoztak fel: lakókocsi, szép nagy kempingsátor, több tucat matrac és meleg takaró, gyümölcsléből pedig annyi, hogy 2 balatoni mozgóbüfé is feltölthető belőle.
A kedves olvasókat ezúton bátorítanánk arra, hogy vigyenek (bejglin kivül) bármit, ami segíti a tiltakozókat, még ha szemmel láthatóan nem is szenvednek hiányt, mert sokan csatlakozhatnak hozzájuk, s akkor a készletek hamar kimerülnek!
Egyelőre a kordonkezdemény továbbépítésének nincs nyoma; a hatalom szigorát a meleg székházból kisandító biztonsági csőszök hivatottak képviselni. Érkezésünk után nem sokkal, a baráti erőként ott vendégeskedő Schiffer András (LMP) kihívta a rendőrséget a zajgépes és reflektoros pszichoterror hatósági betiltása érdekében. Talán ennek köszönhetően a zeneömlenyről csöppet levették a kakaót. Kölcsön kéne kérni Tarlós Pityu szigetfesztet monitorozó zajmérő technikusait - bár, az is lehet, hogy őket alkalmazza a másik oldal.


Remek választás volt ideköltöztetni a köztévét: sehol egy lakóépület, egy békés kocsma, csak kihalt utca, sivár, könnyűvázas irodadobozokkal megvert, fehérgalléros ipari táj. Nincs az a forradalmi endorfinfelhőbe burkolt, duracellnyuszi-kitartású Toroczkai, aki képes lenne a Kossuth tértől egyszuszra idáig elvezényelni egy Marcia su Budapestet - inkább elpostáznák a molotov-koktélokat (1037 Budapest, Kunigunda útja 64).


ÁÁÁ, ne fotózzatok, nem azért jöttem...
Vagy mégis?
Fotós kolléga is pórul járt: odaúton bekapott egy kapitális durrdefektet. A szerelési kisérlet egy órája elegendő volt a hipotermia tüneteinek megjelenéséhez. A fagyhaláltól aztán megmenekültünk, nem is sejtve, hogy kinek fogunk ezért hálával tartozni. Történt ugyanis, hogy betlehemi csillag helyett Demszky Gábort láttunk. Először hallucinációra gyanakodtunk. Kedvesen mosolyogtunk rá, és kolléga reflexszerűen ráemelte fényképezőgépét, ahogy azt minden épkézláb természetfotós tenné, ha ritka jelenségbe ütköz. Emberünk arca azonnal elkomorult: "Kik vagytok? Honnan jöttetek?" - kérdezte bizalmatlanul. Amúgy a sztrájktábor körül nem egy fotós, kamerás ólálkodott. Bevallom, meglepett, hogy 20 évnyi páratlanul töretlen politikai karrier után, hősünket páni félelem fogja el egy ráirányuló optikától. Próbáltuk humorral elütni a dolgot ("na vajon, nyilván a CIA"), finoman célozva alsóközéposztályos gyenge minőségű öltözetünkre. De aztán rájöttünk, hogy talán pont ezzel ébresztettük fel a gyanúját: rossz arcunk és ágrólszakadt kinézetünk emlékeztethette az őt dobálgató pórnépre. Ej, daliás idők... A nyilvánvaló rosszindulat, meg a hideg aztán távozásra is késztetett bennünket.Mielőtt elbúcsúznánk az éhség és fagy tábornok fogságában vergődő ellenállási góctól, hadd emlékeztessünk egy hasonló történetre. Idén nyáron a Mammut felbontotta egy bérlőjének szerződését. A kisvállalkozó tiltakozásul, társaival beköltözött a bérleményébe, és azt sem jó szóval, sem fenyegetésekkel nem volt hajlandó elhagyni. A lázadókat kiéheztetéssel és vesztegzár alá vonással próbálták megtörni. Az akkori évszaknak megfelelően, a kordont fóliaborítással látták el a komfortos, 50 fokos tikkasztó melegházhatás eléréséhez. Természetesen, előtte gondosan elzárták a vizet és kikapcsolták alóluk az áramot. VV-Mammut után, most műsoron a Big Brother MTVA-s különkiadás. (Hogy ki is az makulátlan ember, aki az utóbbiban munkáltatói jogokat gyakorolja, arról Kurucnak, Nolnak egy a hangja). A valóságsó folytatódik...

Kapcsolódó: az MTV albija bájnájtösszes fotó


cím: MTV Közalapítvány Székhelye
1037 Budapest, Kunigunda útja 64.
Központi telefon: 269-2239, 269-2240


frissítés jan.5:

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

mit is mondhatnék... http://www.biglol.hu/wp-content/uploads/2011/10/5b9ba629c1ffe3ec553d64c60b6571ce.gif

Pinabuba írta...

Azt mesélik, hogy az a drága jó Demszky úr szűrt húslevessel eteti szegény ellenállókat

Névtelen írta...

Demszky kezéből esznek.

Family Guy írta...

jaja ez a tiszta kezek a gyurcsány-demszky mögötti leszerepelt arcok ráncfelvarróhelye.

tgm-et nyomják előtérbe, aki legendásan megtalálja a rossz arcokat, mint annó a zöldbalban is

Névtelen írta...

Nagy Ferenc
nu ja, asszem elkerülhetetlen, hogy az új, utcai ellenállási fészkekbe ne zúduljanak be újra a régi korok vitéz kiszolgálóemberei. újra a nép között, az underground romantikáját kiélvezni - amolyan ráncfelvarrás, megszépítő távolságba kerülés.
és sajnos - kedves Klubrádióért amúgy jogosan aggódó ismerőseim -, bizony ezen arcok pozitív mumifikálásáért sokat köszönhetünk a féloldalúan kritikus Bolgár uraknak, Avar Jánosoknak, Orosz Józsefeknek... - félreértés ne essék, nem külön személy szerint neki, hanem annak az oldalszektoros demokratikus bóvliszemléletű sajtónézőpontnak, amelyet ők is képviseltek, és normává tettek.
nagyon, nagyon szomorú, hogy aki hirtelen ki van rúgva, akiket kipöcköl a jól fűtött irrodákból a felsőbbség, azok konform rendszerszolgákból, huss, egyből ellenzékivé válnak, egyből megjön a hangjuk. hogy ezen múlik az egész - tetszik érteni? ez minden orbánnál szörnyűbb, mert ez a mentalitás eteti az összes olyat, mint az orbán http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fmandiner.blog.hu%2F2012%2F01%2F06%2Fbojar_ivan_andras_az_ellenallas_tiszta_kezu_hose&h=1AQHH2joN

dr daniels írta...

Személyi üzleti hitel szolgáltatásokat kínálunk szerte a világon. Arra törekszünk, hogy magas színvonalú szolgáltatást és magas ügyfél-elégedettséget nyújtsunk, ugyanakkor a lehetséges pénzügyi szolgáltatásokat is. Büszkék vagyunk az ügyfelek iránti elkötelezettségünkre; Adhatunk személyi kölcsönöket, autókölcsönöket, üzleti / befektetési hiteleket, rövid lejáratú hiteleket. Megfizethető hitelért forduljon hozzánk most 3% -os kamatlábbal. Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: edvins.dz1@gmail.com